Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Raynaudov sindrom

Raynaudov sindrom

Natisni
redbull3. 03. 2014 20:35:00

Za vse, ki jih zanima o tem sindromu, trenutno ga terapevtsko zdravim v bolnišnici.

http://deyangrm.blogspot.com/
(+2)všeč
ljubitelj gora3. 03. 2014 20:55:14
To nam delajo hribi, kjer so razmere dostikrat extremne le da tega sami ne občutimo, sam imam pozimi težave s kožo, zaradi suhega mrzlega zraka me začne na določenih delih telesa srbeti, zato moram vedno uporabljat kremo za negovanje kože. Kupim jo kar v Hoferju in obnese se odlično, že to da po mazanju neha sbret sem zmagal. Tako celo zimo doma nosim rokavice potem teh težav skoraj nimam a se mi potem pojavi drugje. Mislim pa da ima kar nekaj ljud težave s tem, da se jim preveč izsuši koža zlasti na roki, prav tako imam občutljive ustnice in brez ˝labelle˝ skoraj ne gre, če je pa še sonce pa še krema proti sončenju. Poleti težav nimam. Upam, da kdaj kaj takega kot si ti ˝fasal˝ne doživim, sem pa enkrat tudi fasal vnetje kolka, ko se po rekreaciji tud premaknit nisem mogu. Bil sem pri zdravniku zaradi srbenja kože pa mi reče, da to ni nič.jezik Prav tako pa še zdaj ni jasno kaj zaboga sem imel pred 1 letom, strašanske težave s kožo, bil sem tud takrat pri zdravniku, ki me je poslal naprej pa niso nič ugotovili le dobil sem en recept za 2 tubi kreme, doktorji so vidli kožo ma pa nič....prišel sem do sklepa ˝pomagaj si sam in bog ti bo pomagal˝
(+5)všeč
Azael3. 03. 2014 22:44:16
Zanimiv pojav.

Jaz sem imel vse zime težave s suho kožo na rokah, napokali so mi členki in tekla je kri (nič dramatičnega, a precej sitno). Enako na ustnicah. Razne kremice in podobna šara so učinkovale le trenutek.
...dokler nisem pred par leti začel uporabljati karitejevega masla. Ko je prišla prva zima sploh nisem vedel več za težave. Ustnic si praktično ne mažem več, roke pa le po potrebi, enkrat na dan ali dva. Hkrati me zaradi zdrave in lepe kože niti ne zebe toliko v roke.

LG: Labello in razne poceni/drage kreme so na naftni osnovi in ne naredijo ničesar za obnovitev kože, pomagajo le ko se na debelo namažeš, potem si na istem.
(+1)všeč
FLEKSARCA4. 03. 2014 04:08:52
Preveč fleksate velik nasmeh, jap ni hec tole. Poznam, težave bodo pa žal zaradi narave dela neizogibne. Tudi meni bi kak nasvet prav prišel, ker drugega kot miganje s prsti in drgnjenje ne pomaga. Prav je, da smo se dotaknili tudi same kože, ampak težava tega sindroma ni "spokana" koža, temveč prekrvavitev dlani in prstov. Jest se včasih potolažim s tem, da si rečem klinc staraš se nasmeh.
(+6)všeč
m4. 03. 2014 23:13:48
Pozdravljeni!

Zdi se mi, da imam tudi jaz ta sindrom...vsaj znaki so podobni...
Pojavi se mi ob mrzlih dneh pozimi, pa tudi v pozni pomladi, ko se mi telo preveč ohladi.
Dogaja se mi, da se kam pripeljem z avtom in imam na roki npr. 3 prste čisto blede - ljudje mislijo, da od krčevitega držanja volanavelik nasmeh. Ti bledi prsti so trdi in z njimi nič ne čutim, tudi če jih ne vem kako razmigujem - šele čez uro ali dve dobijo ob sobni temperaturi normalno barvo. Tudi v hribih, na vrhovih, po par minutah postanka, se mi pojavlja podobno (na 1000-akih!, ne kaj višjega!); včasih je belih nekaj prstov, včasih le špice prstov. Pomaga takojšnja hoja.
Zdravnici sem na rednem pregledu (v službi) omenila to 'težavo' - rekla mi je, da je to dedno, da obstaja operacija, a da ni bistvene izboljšave.
Zaenkrat izgine po par urah in ni tako hudonasmehse pa človek kar ustraši Redbullovih fotografij.
Čim prejšnje okrevanje!nasmeh
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki