Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Kukovi špici (2427 m)?
Glasuj

Pot čez Kozjak.

Natisni
bojchi746.5.2019 22:37:26
S kolegom greva konec meseca od Dravograda do Maribor čez Kozjak v dveh dneh. Imava pa problem, ker ne najdeva prenočišča na tej strani Drave. Vprašal sem že več ljudi, ki živijo v bližini poti pa nobeden ne ve za kakšno prenočišče. Šel sem vprašat v gostišče Žohar, ampak pravijo da nimajo prenočišč. A ima kdo kakšno idejo.
všeč
Ninđa7.5.2019 7:32:50
Zdravo,
Pišem vam kot oskrbnik te poti. Žal vam moram povedati, da so na tej poti prenočišča trn v peti. Če želita prespati v okolici Žoharja vama žal moram priporočati AU stran Kozjaka saj na SLO strani ni mogoče najti prenočišč.
Podaljšati bosta morala do Pankracija. Tam se bosta spustila na sever kje bosta našla gostilno Legat kjer se bosta lahko okrepčala in prespala.
https://goo.gl/maps/2YFcYV2C2ffB3tKm7

P.s. V opozorilo. Pot je v prenovi. Določeni žigi trenutno niso na voljo. Toplo priporočam uporabo GPX.
http://pd-mbmatica.si/planinske-poti/pot-cez-kozjak/
https://obhodnice.pzs.si/index.php?pid=9
Lp, Nino
(+7)všeč
bojchi748.5.2019 8:06:01
Ni nujno da bi bilo v okolici Žoharja. Bistvo me zanima a je sploh kakšna varianta prenočišča med Košenjakom in Žavcarjevim vrhom razen predlagane gostilne Legat? Res je Kozjak proti Pohorju prava "divjina" nasmeh.
všeč
Ninđa8.5.2019 9:32:32
Ko jo boš prehodil in spoznal boš drugače mislil.
Ni planinskih koč so pa kmetije:
Buschenschank Landfrid
Isaak
Remschnigg Alm Hütte
Panoramaschenke Tertinek
Stadl in Altenbach
Pilch hiasl
Restaurant Pension Waucher
Izletniška kmetija Vališer
Gostinstvo, Trgovina In Gradbene Storitve Damjan Heric S.P.

P.s. "Divjina" je zaradi bivše državne meje. Posledično je narava ohranjena in idilično lepa.
Prosim poročaj!
Lp, Nino
(+1)všeč
seflja17.5.2019 21:21:06
Jaz sem prenočil na lovski preži naprej od Sv. Jerneja nad Muto, ker me je dobila noč na poti čez Kozjak.
(+2)všeč
Janezs18.5.2019 20:14:02

Če se predhodno najavita, lahko prespita in se oskrbita s hrano ,na kmečkem turizmu, Lanfrid, Brezni vrh. To je v bližini nekdanjega mejnega prehoda Remšnik. Mimo nekdanje karavle takoj zatem je ta kmetija,Potem je na avstriski strani v bližini prav tako oskrba, za spanje nisem siguren. Mislim, da je tudi na Ostrem vrhu, prav tako kmečki turizem. Morata začeti ob pravem času in v pravo smer. Potrebno si je ogledat in napravit načrt. V najslabšem primeru potegnit špuro v enem kosu.
všeč
bojchi7427.5.2019 11:49:06
Sem klical na kmečki turizem Lanfrid, pa nimajo prenočišč. Našla sva ga pa pri Legatu na Remšniku v Avstriji. Drugače sva preklicala vse živo, pa je samo tu varianta. Vprašala sva celo radioamaterje ki imajo na Kapunarju bivšo karavlo v lasti, pa je bil odgovor, da ni možno in da je pod kamerami in varovan objekt....., ter se ga je treba skoraj na daleč izogniti... Poročam ko bova prehodila...
(+1)všeč
Janezs27.5.2019 18:20:19
Torej še vikend ob poti še ni gotov, ta bo služil za prenočitve.Tako so nama povedali. Pred kratkim sva hodila ob meji občine Radlje, pa nisva "cvikala " pri Kapunarju, res pa sva samo štemplala in odšla naprej
všeč
bojchi7410.6.2019 23:18:53
Uspeli smo prehodit pot od Dravograda do Kaple, ostali del bomo nadaljevali jeseni, v bolj hladnem vremenu nasmeh. Šli smo po poti ob meji. Od Košenjaka do Kaple ni razen Žoharja nobene koče, gostilne... Tako da se moreš fajn založit za na pot. Dvakrat se spustiš iz nad 1000mnm na pod 500mnm, v Bistriški jarek in k Žoharju. Pot od Sv. Treh kraljev do Žoharja je v enem delu čisto zaraščena. V enem dnevu čez Pohorje ali ta del poti čez Kozjak, je čez Pohorje dosti lažji izziv. Na Kapli se je odprl vikend na katerem je možno prespati, Hiša med brezami, je na Facebooku.
(+1)všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki