Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

planinske kavke

Natisni
nevi14. 09. 2011 10:26:43
Ali mogoče kdo ve, zakaj imajo skoraj vse kavke obročke na nogicah in kdo in kako jih obročka.
všeč
atoamac14. 09. 2011 11:32:02
Ne vem, če se sme, ampak če ne boste govorili okoli, vam povem: tako razlikujemo avtohtone, domorodne, takorekoč naše kavke od nelojalnih pritepenk, ki pa jih je vse več, ker jim gorniki in planinci in alpinisti in brezpotniki in izletniki pomenijo glavni vir prehrane. Te pritepenke (neobročkane) se od naših Kavk ločijo tudi tako, da še niso bile na Triglavu in da ne krakajo v zborni slovenščini.
Obročkajo se že pri rojstvu oz. se izležejo z obročki. Če takrat nimajo obročkov, ali če slučajno imajo več kot tri, jih starši pošljejo v uk h Orlom. Nimamo podatkov, kako se jim Tam godi.

Druga, bolj verjetna teorija pravi, da tako udba zbira podatke o obiskanosti posameznih vrhov - kavke se bojda zadržujejo tam, kjer je boljša hrana in če dobijo šunko, potem kruha ne marajo. Podatke bo udba dolgoročno posredovala zainteresiranim tajkunom za privatizacijo poti oz. ponekod za izgradnjo samopostrežnih bivakov.
všeč
micamaca14. 09. 2011 12:10:42
Jau, tale je pa dalč najbolša tega dneva velik nasmeh
Bravo avtorju "avtohtone razlage" za izborno esejistično pojasnilo. Ga lahko "lajkam"?
všeč
pohodnik3814. 09. 2011 18:07:12
pa sem mislil da bom prebral kaj zanimivegazavijanje z očmi
všeč
atoamac15. 09. 2011 09:31:32
Tretja teorija pravi, da se človeška duša po smrti telesa preseli v drugo živo bitje, skratka, se reinkarnira. Glede na zasluge v prejšnjem življenju se reinkarnira v višjo ali nižjo obliko življenja. Po moji skromni razlagi so kavke reinkarnirani ljudje, ki v prejšnjem življenju niso dovolj hodili v hribe. Verjetno bo tako, saj se zdaj za kazen zadržujejo okoli vrhov, na katere si v prejšnjem življenju niso upali, in so obsojeni na fehtanje za drobtinice. Po tej razlagi bi reinkarnirane kavke z obročki bili tisti, ki so bili v prejšnjem življenju poročeni, po poroki pa so nehali hoditi v gore. Kako dobiti tovrstne obročke - o tem obstaja veliko teorij, da pa se jih dobiti celo brez teorije.
Planinske kavke brez obročkov pa bi lahko bile tiste zafrustrirane duše, ki se v prejšnjih življenjih niso dovolj potrudili za lepo samopodobo in so jo bildali na šimfanju drugih.
Teorija pa ima - priznam - eno veliko nedoslednost: če je biti kavka kazen, kaj so morale te uboge duše narediti, da so nagrajene z letenjem?
všeč
turbo15. 09. 2011 11:04:55
. . . naj prišepnem . . . sem slišal . . . da so po-obročkani samo samčki, če jim smem tako reči zavijanje z očmi
. . . in nadalje, tako pravijo, tisti, ki pa so v prejšnjem življenju še kako pridno zahajali v gore . . . tisti pa so se reinkarnirali v svizce mežikanje
In naj dodam, če morebiti kdo ne ve, da prva stvar, ki jo svizec stori po prebujenju po zimskem spanju je parjenje . . . to je tisto v parih . . . in ja, svizcev pa ne obročkajo zmeden
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki