Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Kukovi špici (2427 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Julijske Alpe / Lipanski vrh, Mrežce in Brda

Lipanski vrh, Mrežce in Brda

Natisni
Tadej2.9.2007 8:25:50
Včeraj sva se iz doline Krme odpravila na Lipanski vrh. Med vzponom po strmi poti naju je vse do grebena hladila prijetna senca. Ta del poti je na nekaj mestih zavarovan a brez večjih nevarnosti (previdnost je potrebna predvsem pri sestopu).
Na grebenu pa je posijalo toplo sonce, ki nama je omogočilo prijeten počitek na vrhu Mrežc.
Pot Lipanski vrh - Mrežce je povezana s kratko nezahtevno zavarovano potjo.
Sestopila sva po grebenu na vrh Brda (2008m), ki je bil najvišja točka izleta, nato pa sva sestopila na planino Klek, kjer je bilo polno krav in naprej po makadamski cesti v dolino Radovne. Lp Esther in Tadej.
Lipanski vrh, Mrežce in Brda Zaèetek peš poti na parkirišèu v dolini Krma.1
Lipanski vrh, Mrežce in Brda Vzpon po stopnicah.2
Lipanski vrh, Mrežce in Brda Preèenje poboèja pod strmo steno.3
Lipanski vrh, Mrežce in Brda Debela peè z vrha Brd-a.4
Lipanski vrh, Mrežce in Brda Planina Klek.5
všeč
peter218.10.2011 15:49:40
Danes le krajša tura. Z Lipance na Mrežce in Lipanski vrh. Macesni so lepo obarvani, kdor jih želi fotografirati naj pohiti, saj se najvišje ležeči že osipajo.
Nekaj slik: http://www.petersfoto.si
S poti na Mrežce1
(+1)všeč
mukica16.1.2012 5:48:04
Vćeraj čez planino Zajavornik(Javornik),kjer imajo lepo urejene tekaške proge na Blejsko kočo in naprej na Mrežce.Pot je precej ledena,tako da so ob povratku male derezice bile dobrodošle..Obiskovalcev veliko,vreme kot naročeno,sončno brez oblačka,malce vetriča..Temperature pa zimske,štartala pri -12C,pozneje se je malček ogrelo,na soncu prav prijetno...nasmeh
s planine Zajavornik1
snega res ni veliko2
mi2 na vrhu Mrežc3
4
(+1)všeč
katty18.1.2012 14:53:48
Že med vikendom sem vedela, da me ob lepem vremenu v torek ne bo doma, da bom seveda nekam šlamežikanje. Pa je bil sprva plan Porezen, na katerega sem mislila it v nedeljo, pa mi zdravje ni dopuščalomrk pogled. Potem pa mi soplaninec predlaga, da greva na Mrežceeek. Ok, fajn bo (mene sicer malo skrbi, kako se bom kaj znašla v snežnih razmerah), ker jz tam nisem še nikoli hodila, sploh mi pa ti konci niso nič poznani, razen Viševika. In sva šla. Na startu kake tri stopinje pod ničlo, na Lipanci pa precej tolpejenasmeh. Tu se za kratek čas ustaviva, nato pa urno naprej. Ker sem stopila malo izven uhojene stezice, se mi je nekajkrat udrloeekzadrega. Zdaj končno vem, kakšen je občutek, ko si kar naenkrat skoraj pol metra v snegu. Zadnji del je špica, saj je sneg škripajoč in zdrži vso težovelik nasmehnasmeh. Odprejo se lepi razgledi, ki te seveda ne pustijo ravnodušnega. Kaj kmalu sva na vrhu, kjer čaka prijetno in toplo sonce, z nekaj sapice vetra. Noro leponasmehnasmeh. Ob pogledu na okoliške hribe kar zastane dih. Nasmeh pa seveda do ušes, saj kar ne morem verjeti, da sem v januarju na tej višinivelik nasmehvelik nasmeh. Zame je bilo to prvič v zimskih razmerah. Na vrhu pa izležavanje, čvek in uživancijavelik nasmeh. Po kakih dveh urah, ki v dobri družbi seveda hitro mineta, greva dol, seveda z derezami na nogah. Po dobri urci sva pri izhodišču, kjer je spet -3°C. Za konec pa še na zasluženo pivo na Pokljukonasmeh.
Skratka, imela sem se lepo, za kar se pobudiniku iz srca zahvaljujem. Hkrati pa seveda upam, da opravimo skupaj še kakšno podobno turo. Andrej, še enkrat hvala.
Tole je slikano iz Blejske koče, gledam pa proti današnjemu vrhu. 1
Rjavina...ja ja, če bo le čas dovoljeval, grem letos gor :-)...2
Mali in Veliki Draški vrh, tam zadaj pa Kanjavec3
Karavanke s Stolom in seveda KSA na desni strani4
res lep razgled :-))5
na vrhu Mrežc6
evo ga našga očaka7
kam pa naslednjič?Mogoče pa na katerega izmed teh vrhov8
Blejska koča na Lipanci je bila ta dan zaprta...spet bo odprta v četrtek9
(+3)všeč
lanževica22.1.2012 18:42:37
Danes lep izlet na Mrežce. Sneg skoraj do vrha precej južen, sončno, brez vetra, čudoviti razgledi na vse strani.
razgled s planine Javornik1
samo pozimi je tako modro nebo2
Blejska koča3
razgled od Viševnika do Kanjavca4
pogled proti Triglavu5
vrh Mrežc6
7
za konec ...8
(+2)všeč
pohodnica531.9.2014 21:13:17
V soboto po dolgem času spet obisk Pokljuke. Površno spremljanje obcestnih smerokazov od glavnega odcepa naju je »nagradilo« z nekaj dodatnimi km blatnih in luknjastih kolovozov ter povratkov preden sva, končno »udela« željeni start - Medvedovo konto. Parkirišče pred zapornico je bilo precej razrito zaradi spravila lesa, zato smo večina avtomobile parkirali nekoliko nižje. Pot naju je vodila najprej seveda do idilične Lipance, v nadaljevanju pa nekaj časa v smeri Debele peči do odcepa na Brda. Prijetna, nezahtevna, vseskozi nedvoumno markirana pot. Jutranje lepe razglede od koče je sicer vse bolj kazila visoka oblačnost, predvsem okrog Triglava in Rjavine, nasprotne Bohinjske gore malce megličasto obarvane, ostalo pa, prekrasno »dalekovidno«. Na Brdih za čuda izredno malo obiska, čeprav so zelo lepa in nudijo krasne razglede, zato pa je toliko bolj bila »romarsko« oblegana Debela peč. Z Brd sva se spustila spet na sedlo, pokukala na stezo, ki se spušča v Krmo, potem pa vzpon med ruševjem, po skalah, grušču in drči ter z malce poplezavanja ob zajlah na Lipanski vrh ter v nadaljevanju še na Mrežce. Čudovito turo sva zaokrožila spet na Blejski koči, kjer je bilo na toplih sončnih žarkih že kar težko dobiti prostor na klopcah, toliko planincev se je nabralo v poznem popoldnevu. Ob povratku k avtomobilu sva spet opazila kar nekaj nanasmehbiralcev slastnih borovnic (jih je še precej) s posodami, pa tudi tistih s košaricami za gobe ni manjkalo. Sezona na višku. LPnasmeh
Blejska koča na Lipanci1
vrh Brda v ozadju Kepa2
lepo vidna potka med Lipanskim vrhom in Brdom ter  vmesnim skalnim delom - zobom3
razgled proti Rjavini4
mogočno ostenje Malega in Velikega Pršivca5
približana koča Planika6
še malce pobliže7
tudi Kanjavec z belimi zaplatami je bil viden8
oblegan vrh Debele peči9
pogled z Brda proti Lipanskemu vrhu10
..pa v ozadju strme stene Viševnika11
vrhovi nad Krmo12
spust z Lipanskega vrha proti Mrežcam13
Krma14
(+1)všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki