Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Kukovi špici (2427 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Kamniško Savinjske Alpe / Jakob, Cjanovca, planina Dolge njive, Hudičev boršt, Javorov vrh, Potoška gora

Jakob, Cjanovca, planina Dolge njive, Hudičev boršt, Javorov vrh, Potoška gora

Natisni
jprim21.10.2011 19:53:48
... ampak tudi nam si naredil skomine, zadnja fotka - fenomenalna, ob pravem trenutku.
LP!
všeč
katty20.11.2011 23:08:33
Danes po dobrem mesecu dni spet na Jakobu in Potoški gorivelik nasmeh.
Najprej sem šla na Jakoba, ki je imel danes morje obiskovalcev. Take gužve še nikoli. Po 15-minutnem počitku se odločim za nadaljevanje poti. Pot me je vodila do razpotja, kjer greš desno proti Potoški gori, levo pa proti Javorjevem vrhu. Pot je zares lepa, prvi del je ravninski, nato pa se postopoma dvigujemo. Srečala kar nekaj planincev, a navala vseeno ni bilo. Na vrhu pa zares prijetno toplo in povsem brez vetranasmehnasmeh. Kmalu pride za menoj planinec, s katerim si izmenjava nekaj besed. Jz sem bila zares očarana nad razgledom, predvsem na kralja KSA. A lepih razgledov kar ni koncanasmeh: nad mano Kočni, desno pa Kalški greben in pod njim Zvoh ter Krvavec. Levo pa Pristovški Storžič, Virnikov Grintovec, greben Košute, Cjanovca, Srednji vrh, Hudičev boršt in Storžič. Tam nekje močno zadaj pa seveda Julijcinasmeh.

Ob tej priliki bi se rada zahvalila gospodu, baje izkušenemu alpinistu, za pot, ki sva jo prehodila skupaj. Človek je poln izkušenj iz visokogorja in obiska najveličastnejših gora v Alpah.

Sicer pa zares lep in idealen dan za obisk goranasmeh. Zares sem vesela, da sem šla spet mau iz te megle in ujela kar veliko mero sončnih žarkovnasmehmežikanjenasmeh.
morje obiskovalcev na Jakobu, morje megle pod njim, nad njo pa kraljuje Očak1
nad meglo kukata Lubnik in seveda Ratitovec :-)2
Storžič in Srednji vrh3
Cjanovca...tudi ta pride v bližnji prihodnosti na vrsto4
še 15min do Javorjevega  vrha5
prišla sem iz smeri Jakoba....6
...nadaljevala pa v smeri Javorjevega vrha7
nekateri se vračajo v smeri Čemšenika8
pa spet Cjanovca, iz drugega zornega kota9
lepo viden greben Košute, vrh pred njim pa ne poznam10
pogled na Kočni in Grintovec :-))11
všeč
katty4.3.2012 13:11:00
Živjo.
sv. Jakob, Potoška gora, Javorov vrh, Cjanovca
Že kar nekaj časa me mika prehodit tole pot, izgleda zelo zanimiva. A jo je kdo prehodil? Koliko časa se hodi od Javorovega vrha do Cjanovce, pa kakšna je kej pot? Kej zasnežena? Pol bi se pa rada vrnila na izhodišče, samo hkrati bi rada naredila krožno pot.
Vsake informacije bi bila zelo vesela.

Lp in srečno.
všeč
Branee4.3.2012 13:21:14
jaz sem bil ravno vceraj sicer ne iz te smeri pa vendar iz spodnje kokre mimo doma čemsenik pa do javorovega vrha, je normalna prehodna nic snega, ter tudi tudi suha. Hoje od javorovega vrha do cjanovce je cca ura in pol(oz gledano po oznacbah malo manj kot 2 ure), s tem da je ene 20 min precenja (hodis prakticno po ravnem). Je pa lepa turca. Na poti je tudi potok sicer, tako da ne rabis pretiravat z vodo ki jo nosis s seboj
všeč
katty4.3.2012 13:31:26
Aha Branee, tole mi je še toliko bolj zanimivonasmeh, ker še nikoli nisem šla mimo Čemšenika. Predvidevam, da od Cjanovce do Srednjega vrha ni več veliko hojezmeden? Kkšno urco mogoče?
všeč
Branee4.3.2012 13:38:41
ah ne kratek cas je, kaj jest vem, nekaj minutk..
všeč
Tinca54.3.2012 18:44:41
Živjo!
Krožna varianta. Jaz sem šla čez Jakoba, Javorjev vrh, Cjanovco in Srednji vrh, potem pa sem se spustila na Dolge njive in v Mače. Dva prijazna pohodnika sta me zapeljala do Preddvora kjer sem pustila avto. Enkrat pa sem šla tudi iz Kokre na Srednji vrh, vendar sem se potem vračala po isti poti. Zelo prijetne poti so v tistem koncu.
všeč
mc19.3.2012 11:54:17
Pozdravljeni,
sem bil na Cjanovci v soboto 03.03. iz Mač (Mačenska pot). Čeprav iz doline zgleda vse kopno, je zgornjem delu, po grebenu še kar precej snega, tako da se kar konkretno udira (do riti). Če nebi po poti srečal dva sotrpina bi verjetno obupal in obrnil. Na vrhu pa kopno, prava pomlad.
všeč
Branee9.3.2012 13:15:05
hvala za ta podatek bo jutri prisel prav nasmeh
všeč
Branee10.3.2012 20:10:49
Tako danes smo s kolegi opravili tole turco:

Preddvor(grad turn)->sv.jakob->potoska->javorov vrh-> cjanovca.

Utrujajoce je blo 9 ur in pol hoje. Na cjanovci po grebenu tako kot je ze kolega planinec pred menoj opozoril zaplate snega preko katerih moras. Se udira sicer ne ravno do riti, pac pa recimo do sredine stegn pri 180 cm visokem planincu. Bli smo ze mal izcrpani in potem se ta sneg na koncu je blo kr napornih tistih zadnjih nekaj sto nadmorcev. Zgoraj lepo, nic snega. Danes je bil razgled resnicno za bogove.
1
2
3
4
5
6
(+1)všeč
velkavrh24.9.2017 7:34:51
Po dolgem času sem celo podaljšal to krožno turo do Malega Grintovca in začinil spust s Sv. Jakoba po manj znani Juhantovi poti na katero nas tabla usmeri že na začetku poti pri potki na ruševine Pustega gradu. Je ta potka neoznačena, precej strma. Je pa dobro obdelana in predstavlja alternativo, da se izognemo procesiji ljudi, ki roma gor vsak kolikor dober vikend-mislim na vreme. Danes je bila gor še maša in je bil sploh dren.Pot nas bo pripeljala gor k Franceljnovi koči.Sneg je od Cjanovce do Malega Grintovca skoraj skopnel. Le par prečenj sem imel. Na planini Dolga njiva sem pa prvič naletel na gospodarja. Kočo pa ima urejeno in opremljeno kot hotel . Sestop po nekoliko strmem delu s Hudičevega boršta proti Javorjevemu vrhu so opremili z jeklenicami-bravo. Planinci novoustavljenega društva PD Preddvor dobro delajo -bravo. Sedaj so izvolili še novega načelnika vodniškega odseka in bo sploh vse v redu in čudovito jim gre v pridobljenem domu na Sv. jakobu.Odprto imajo vse dni v tednu razen ponedeljka.
Na Sv. Jakoba.1
Proti Srednjemu vrhu.2
Studenec pod Javorjevim vrhom.3
Med smrekami.4
Pred vrhom Cjanovce.5
Vrh Cjanovce s klopco.6
Storžič.7
Na Srednji vrh.8
9
10
Srednji vrh.11
Sled snega.12
Kar pol ure rabimo od Srednjega vrha do Malega Grintovca.13
Na sedlu pod Malim Grintovcem.14
Tudi Mali Grintovec ima skrinjico in klopco.15
Na planino Dolge njive.16
Kočica na planini.17
Zavetišče na Hudičevem borštvu.18
Varovana pot.19
Po grebenčku na Javorjev vrh.20
Javorov vrh s klopco .21
Potoška gora.22
Sv. jakob.23
Dom na Sv. Jakobu.24
Tudi uradno.25
Francijeva koča.26
Juhantova pot.27
Dobro utrjena.28
(+3)všeč
tinky24.9.2017 10:42:59
Mali GrintOvec , bo bolj prav.
všeč
sirt124.9.2017 10:56:40
Pa tudi Javorjev vrh
Kar pa se tiče doma na Jakobu, pa je to čisti kriminal!
(+1)všeč
Gost24.9.2017 15:28:51
sirt moram te popraviti.Verjetno že nekaj časa nisi bil na Jakobu in ne veš da so letos prevzeli dom planinci iz Preddvora .Prav tako so v koči novi oskrbniki in moram reči da je od takrat dalje koča ponovno oživela.Sam sem pred leti pomagal pri obnovi koče in sem bil vedno žalosten ko sem šel tam mimo (tudi sam se v koči nisem ustavljal ),sedaj pa se je obisk precej povečal, za kar gre zasluga res prijazni ekipi.Pa tudi cene imajo nizke.lp pa brez zamere Miro
(+6)všeč
sirt125.9.2017 15:11:30
Kriminal je to, kako so prišli Preddvorčani do koče! Tudi sam sem opravil nekaj ur dela, ko smo delavci Iskre-Kibernetike gradili to kočo.
(+1)všeč
serajko25.9.2017 15:37:27
Lp
Niste bili samo iz "kibernetike" Tudi TEL-ovci smo bili zraven.Pa pustimo to temo ,važno bo kako bo koča poslovala in kašna bo kvaliteta ob in v njej.
(+5)všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki