Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
MaxSi / Zadnja sporočila

MaxSi - Zadnja sporočila

Začete teme:
MaxSi31. 01. 2012 09:35:50
Za tiste, ki imate radi turni trening.. Zelenica je bila še danes povsem OK za hiter turni vzpon tja do Triangla (vrh smučišča). Snega je dovolj, da se da brez škode na smučeh prismučati do avta, pa še pot je toliko uhojena, da je smučanje (in tudi hoja) pravi užitek.

Proti Begunjščici pa je precej skal in velika verjetnost, da uničite smučke, smučati pa bi se vseeno dalo.

Sicer pa prihaja nova pošiljka snega in go se le ta vsede, bo čudovito.

Srečno pot in še lepšo smučarijo,

M.
Komentarji:
MaxSi18. 07. 2019 15:22:09
V sled zgoraj navedenih trditev sem prav moral na "izlet" do Koče na Kriški gori, da se na lastne oči prepričam, kako grozno je eek
A glej ga zlomka,... koča je v ponedeljkih zjutraj res zaprta. Pa sem se zatopil v pogovor z oskrbnikom, ki mi je pojamral, da so trgovine v dolini zaprte v času, ko bi on lahko opravil nabavo, pa mu ne preostane nič drugega, kot da se v nedeljo zvečer spusti v dolino, noč preživi z družino, po zajtrku v nabavo in brž nazaj v kočo,... in če dobro pomislim je zadeva precej logična.mežikanje
Pa mi ni dalo miru,... "ja kaj pa če potrebujem zavetišče???, koča pa je zaprta zmedenzmedenzmeden..."
Šmenta, v koči se najde prostor, ki je namenjen prav temu.

Sicer bi pa sam vse planinske koče prepustil v privatne roke, ne pa da za njimi stoji kopica "pomembnih članov" društev. Pardon,.. to je pa že tema za kdaj drugič.

Lep hribovski pozdrav in srečno na poti.cool
MaxSi28. 12. 2016 10:33:14
Tejkolino,

sam sem bil na vrhu pred dvema dnevoma in sicer z dvema cepinoma, kar se je izkazalo za primerno odločitev. Snega ni veliko, na začetnem delu proti Malem Triglavu je pomrznjen, medtem ko je bil na sončni legi povsem ojužen. Razen prve prečke in še dveh prečnic je pot relativno varno prehodna (seveda s primerno opremo!), jeklenice so marsikje zunaj, na izpostavljenih mestih pa priporočam posebno previdnost in če se le da, plezanje v navezi. Na omenjenih mestih velja posebna pazljivost ob spustu.
Še en poudarek velja za prvo strmino ob vzponu na Mali Triglav, narejena je sicer globoka potka, kjer pa je sneg precej sipek in ob sestopu nudi slabši oprijem!

Eden od kritičnih prehodov - prečka je dobro viden iz slike 9 (post Tomaž11 / 26.12).

PS: dežurni vremenkoti na Kredarici pravijo da bo sneg 3 in 4.1., zato izkoristite čudovite dneve.

Srečno pot in vse najlepše v 2017 vam želim. nasmehnasmehnasmeh

MaxSi29. 11. 2013 15:55:40
@bumslpepe, najprej se zahvalim tebi za "špuro", ki si jo potegnil do Prgarce.

Sicer pa sem jo sam danes s smučmi potegnil do Kredarice in bil ne malo presenečen, da še ni bilo nobenih smučin. Ponosno ugotavljam, da sem odprl sezono!, seveda sem iz tega razloga toliko bolj utrujen, saj se je precej prediralo.

Nadaljujem opis poti, kjer ga je končal bumslpepe... Od Prgarce naprej je treba biti zelo previden, snega sicer ni pretirano, manjši plaziči so se splazili, ampak ker se menjata poledenel sneg s pršičem, se zna še kaj sprostiti po pobočju, vendar pa sem mnenja, da ni zelo nevarno. Prav tak sneg se nadaljuje vse do vrha. En korak gre po vrhu, pri drugemu pa se pošteno udira. Bolje je šele na zadnji strmini proti vrhu.
Fantje na Kredarici so seveda vedno aktivni, pridno delajo vsak svoje delo in poskrbijo, da je na voljo tudi svež čaj, danes so skuhali celo ričet. Glede na čudovit sončen in celo topel dan, je bil obvezen malce daljši postanek.
Spust pa je kot običajno s Kredarice pravi rokenrol, skorja se predira, voznega pršiča ni, razen tam, kjer ga ne bi želel. Vseeno je zgornji del kar užitkarski. Srednji in spodnji del pa sta prava muka, med vožnjo sem samo upal, da me kdo ne gleda, saj je izgledalo kot da prvič vidim smuče. Vse skupaj se je izšlo s kakimi 10 bolj kot ne smešnimi padci in seveda s pekočimi nogami.
Smučarija se je zaključila tik pred spodnjim gozdom, sicer bi še šlo, ampak je bilo škoda smučk, pa itak so kolena že tako pekla, da je bilo lažje malce popešačiti.

Da ne pozabim, z avtom sem prišel celo do rampe. Snega skoraj ni.

Vsekakor pa je bil čudovit dan!
Pa srečno vsem.
MaxSi27. 11. 2013 13:40:57
Zelenica in pa Triangel že sijeta v povsem zimski luči, smučišče je bilo danes skoraj v celoti prevozno s smučmi. Le prva strmina je malce posuta s kamenjem in je tako bolje prepešačiti nekaj metrov.
Že zjutraj je bilo kljub močnemu vetru kar nekaj turnih smučarjev. Večino terena se da povsem spodobno odpeljati, na nekaterih delih pa seveda pomrznjena skorja kombinirana s pršičem nudi svojevrsten motokros nasmeh
Z jutranjim soncem obsijani vršaci pa tako ali tako nudijo tako enkraten pogled, da je škoda vsakega takega zamujenega trenutka.
Juhuhu, zima je tu. Pa srečno.

PS: snežišča proti Begunjščici še niso dovolj zasnežena!
MaxSi22. 11. 2013 13:08:02
Jest imam kr kocine pokonc! Tole je že samo gledat užitek.
MaxSi19. 11. 2013 15:25:48
U madonca, kar adrenalinsko izgleda. BRAVO!
MaxSi19. 11. 2013 08:09:41
@ejti
Ja, jaz sem tisti, ki ima slabe bremze nasmeh
Se srečamo kak vikend na čajčku. Srečno vsem.
MaxSi18. 11. 2013 15:31:27
Kokta,... pa gre res nekdo gor (slika 13). Hvala za fotko nasmeh
MaxSi18. 11. 2013 15:28:39
Ups, mišljeno pravilno... ampak tole res ni Rjavina. To bi pa bil ultra-zoooomeek
Se opravičujem, fotkana je Planjava.
Juš, hvala za mnenje o derezah.
MaxSi18. 11. 2013 11:35:12
Nedelja, 17.11.2013.
V dolini je bilo povsem temačno, zato je bila edina prava izbira za malo sončka, da gremo na 2000nm. Sonček se je tako pokazal ob izhodu iz grmičevja, nekaj 100 višincev pod Kamniškim sedlom.
Najprej pohvala "prostovoljcem", ki vztrajajo pri odprtem koči na Kamniškem sedlu ob vikendih, prejšnja leta, se je koča namreč zapirala 15.10. in to ne glede na to, kakšne so bile razmere. Kamniško sedlo pa je vselej idealna kombinacija hribov z gorskim pridihom, zato je to več kot dobrodošlo.
Do sedla je pot skorajda povsem kopna, le nekaj malega zaplat snega se najde tik pod vrhom.
Zadeve se pa proti Brani takoj spremenijo, pristop je kljub temu, da je le malo snega, povsem zimski. Kratki rokavi takoj odpadejo, saj na senčni strani takoj zapiha hladen veter. Prečenje pobočja zahteva skoncentriran korak, seveda z derezami in cepinom, ob pogledu na tobogan proti Logarski, pa utrip tako ali tako vedno naraste.
Po prečenju sledi vzpon, ki je napol po skalah in pol po snegu, tako da me je še najbolj skrbelo, da bom uničil dereze. Ampak vse skupaj je šlo brez težav.
Vrh je skoraj povsem kopen in je ta dan nudil čudovite poglede na morje megle v dolini.
Pa srečno vsem.
MaxSi18. 10. 2013 16:46:06
Žal nič posebnega, kot ponavadi mi je rdeča žmigala za baterijo že v startu. Šlamparija mrk pogled
MaxSi18. 10. 2013 09:36:04
Hmmm, moj opis poti od včeraj sem postavil.., mogoče na napačno mesto:

http://www.hribi.net/izlet/aljazev_dom_v_vratih_triglav_cez_plemenice/1/1/127
MaxSi8. 07. 2013 13:27:01
Super, samo da ste uživali! Pot čez Žrelo je idealna trening tura za zahtevnejše vzpone.
Pozdrav vsem.
MaxSi8. 07. 2013 13:21:48
Se podpišem pod odgovor člana lukapet. Isto pot opravil dan prej, tako lahko le potrdim.
Pa srečno pot.
MaxSi5. 07. 2013 08:49:36
Pot je sicer strma, ampak povsem korektno varovana, seveda na izpostavljenih mestih. V kolikor vam pot na Ledine ni delala težav, vam jih po mojem mnenju tudi Žrelo ne bo.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki