Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
ZKlemen / Zadnja sporočila

ZKlemen - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
ZKlemen23. 01. 2012 21:46:28
Nastavek za avtomatske dereze imajo več al manj itak vsi resni zimski čevlji. In take ti pomoje rabiš. V raznih kombiniranih čevljih ki so namenjenji hoji poleti in pozimi te bo zeblo. Čevlje res dobro sprobaj v trgovini ker zimski čevli so precej trdi in radi ožulijo. Pa še nič se ne preoblikujejo ko jih nekaj časa nosiš. Tako te žulijo za zmeraj. Če so zimski in usnjejni, da te v njih ne bo zeblo je udobnost pomoje najvažnejši kriterij. Čim več jih je teba probat. Pa veliko sreče.
ZKlemen29. 12. 2011 20:00:02
Predvčerajšnim smo skočili na krn iz lepene. Snega do jezera je bol malo. Od jezera naprej so razmere bol zimske. V grapi sneg poledenel s skorjo, ki večinoma zdrži človeško težo. Gor grede smo zašibali še na batognico. Prečenje tik pod vrhom krna je bilo malo naporno. Snega je tam kakšnih 20 cm in je čisto južen. Razgled je bil neverjeten. Videli smo morje. Lep izlet ki ga priporočam. Zimska oprema seveda obvezna.
ZKlemen5. 05. 2011 21:28:56
Včeraj ponoči smo bili na Kamniškem sedlu. Prvič sem bil v hribih ponoči in bilo je zelo lepo. Ampak bilo je tudi mrzlo. Naleteli smo na povsem zimske razmere, pa čeprav ni snega nič več. Močno je pihalo in zmrzovalo. Pogled na Kamnik in Ljubljano je bil prečudovit. Čudovito je bilo tudi zvedno nebo.
ZKlemen16. 04. 2011 19:22:03
Danes smo bili na Grintovcu. Štartali smo pri spodnji postaji žičnice na Kokrško sedlo in v dobrih treh urah dosegli vrh. Razmere so bile fantastične. Sneg se začne malo pod sedlom in od tam traja skoraj neprekinjeno do vrha. Temperatura je bila ravno prava da nam ni bilo vroče, sneg pa je bil trd in se ni niti malo udiral. Čez streho je bil sneg trd kot beton in brez derez na noben način ne prideš čes živ. Bolšega snega za hojo z derezami še nisem doživel. Pa še nevarnosti plazov ni bilo. Pihalo ni zelo. Kljub slabi napovedi smo imeli vse do vrha sonce in lep razgled. Kasneje pa se je pooblačilo in znašli smo se v megli. Ko smo se vračali na Kokrško sedlo smo srečali edina planinca, ki sta se poleg nas danes podala tja gor. Imeli smo se lepo in kljub temu, da je pot navzdol potekala v oblačnem vremenu smo se zelo zabavali. Obvezna oprema so dereze in cepin.
ZKlemen4. 04. 2011 15:14:41
Včeraj smo bili na Špiku. Ubrali smo pot od hotela Erika pod Vršičem, skozi kačji graben. Pot skozi kačji graben je kopna. Sneg se začne malo pod gozno mejo. Mi smo štartali že zelo zgodaj in tako je bil sneg še dokaj trd. Nižje se je udiral, ko pa smo prišli do zasneženih melišč nas je skorja zdržala in hoja je postala manj naporna. Nazaj grede se je sneg odjužil do vrha in celo pot se nam je udiralo do pasu. Vdirajoč sneg in strm teren sta tirjala ogromno moči. Obvezna oprema so dereze, cepin, SONČNA OČALA in SONČNA KREMA. Razgled je bil nepozaben. Bilo je zelo toplo.
ZKlemen13. 02. 2011 19:28:56
Tudi mi smo bili včeraj na mojstrovki. Vreme je bilo res precej lepše od napovedanega in za to smo svojo turo malo podalšali in se vzpeli na Malo, Veliko in še Srednjo Mojstrovko. Zjutraj je bilo še kar trdo in nevarnno za zdrs, popldne pa je bilo zgoraj na soncu že vse južno. Dereze in cepin so obvezne, paziti je treba na ogromne opasti. Bilo je zelo lepo in malo nam je žal da nismo skočili še na Zadnjo Mojstovko.
ZKlemen6. 02. 2011 19:41:56
Sva bila danes na kamniškem sedlu. Do Jermance je cesta čist suha in ni nobenga problema prit do tam z avtom. Resen sneg se začne šele nekje pri pastircih. Bilo je zelo toplo. Zjutraj je bil sneg še kar zmrznjen, ampak sva bila zelo zgodna. Na poti navzdol je bil sneg že čisto odjužen. Midva sva imela dereze in cepin, ki so nama olajšali vzpon, ampak bi brez težav prišla gor tudi brez, saj je pot shojena.
ZKlemen4. 02. 2011 19:51:03
A kdo slučajno ve kaj je s cesto do jermance. glede na to da letos v nižavah ni kaj dost snega mogoče pridemo z avtom gor. Hvala in lep pozdrav
ZKlemen9. 01. 2011 18:34:12
@skrajnik
Če hočeš La sportiva gojzarje z nastavkom za avtomatske dereze so pomoje dobra izbira model NEPAL EXTREME, ki so trenuno v igluju znižani za 30%. http://www.iglusport.si/cevlji-visoki-nepal-extreme Pomoje je to kar ugodna cena. Samo če niso že vseh prodali.
ZKlemen9. 01. 2011 15:33:31
Danes sva bila na Poreznu iz smeri Cimprovka (Davča) po cesti. Razmere so bile bolj slabe. Celo pot sva hodila v megli. Pihal je močan veter. Snega ni kaj dosti, je pa veliko ledu. Prav bi nama prišle male derezice a jih žal nisva imela. Sneg kolikor ga je, je bolj voda kot sneg. Zimska tehnična oprema ni potrebna.
ZKlemen21. 12. 2010 21:12:17
Hvala za nasvete. Odločila sva se za bolše gojzarje z nastavkom za avtomatske dereze, saj bova najbrž po tečaju kar dost plezala. Vsaj za enkrat sva oba navdušena nad to idejo.
ZKlemen21. 12. 2010 14:50:10
Rabil bi en nasvet. S punco se bova drugo leto prijavila v alpinistično šolo pri pd matici. Šola obsega tudi zimski del alpinistične sezone. Letno opremo bolj ali manj že imava ker športno plezava. Za zimo pa še nakuujeva. A bi bili teli gojzarji ki so znižani v kibubi (http://www.kibuba.com/index.php?pID=3577) primerni za nivo alpinistične šole pri matici. V programu je tudi plezanje slapov, pa nisem prepričan če ni bolje met avtomatske kot polavtomatske dereze. Hvaležen bom za nasvet.
ZKlemen18. 12. 2010 16:50:09
Danes sva bila na Tošču iz kraja Mačkov Graben. Snega je kakšnih 20 do 30 cm in je suh in rahel. Do sedla med malim in velikim Toščom sva bila prva in sva gazila po celem snegu. Tam naju je nekdo prehitel in nama pokvaril vso zabavo. Bilo je oblačno in videla nisva nikamor ampak je bilo vseeno lepo. Malo previdnosti ni odveč saj se sneg udira do tal in včasih stopiš na kaj nepričakovanega (korenino, spolzek kamen).
ZKlemen15. 12. 2010 09:15:26
V nedeljo 12.12. smo odšli na Blegoš iz sedla Črni Kal. Do parkirišča na Črnem Kalu se z navadnim avtomobilom ne da, saj je snega in ledu preveč. Parkirali smo kar ob ozki cesti, ki pelje na Črni Kal in imeli ob povratku hude težave z obračanjem. Vreme je bilo krasno in prav tako razgled. Sneg je že kar predelan in se večinoma ne udira. Imeli smo male 4-zobe dereze, ki so na poledenelih mestih prav prišle ampak bi brez hudih težav prišli na vrh tudi brez. Koča je bila odprta, gužve pa ni bilo. Tudi zeblo nas ni saj nas je grelo močno sonce.
ZKlemen11. 12. 2010 18:27:43
Aja pardon. Imaš prav
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki