Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
svizec6 / Zadnja sporočila

svizec6 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
svizec62. 11. 2010 11:42:18
Me zelo veseli, da preko foruma lahko izveš tudi mnenje in izkušnje drugih. Pretirano modrovanje in izpostavljanje svojega mnenja glede določenih tem najbrž res ni smisel foruma rekreativnih ljubiteljev gora. Druga zgodba je najbrž prehrana profesionalnih športnikov, ki pa navadno že meji na doping.
Se mi pa zdi da je za nas vse najbolj pomembno, da se v hribih dobro počutimo, kot vas je tudi večina omenila. Če to vključuje tudi kakšno pivo ali borovničke, ker ti pač tako tisti dan paše ni tudi nič narobe. Sam hodim v hribe že od 4 leta starosti naprej in kot lahko rečem za nazaj, sem v vsakem starostnem obdobju hribe doživljal pač letom primerno. V mladosti je bila pomembnejša hitrost (na vrh triglava iz Vrat v 3 urah) in maratoniki (izotonični napitki), kasneje pa bolj estetski užitki ob lepih razgledih. Glede prehrane pa mislim, da vzameš s seboj hrano , ki ti tisti dan najbolj paše. Mogoče je treba malo bolj razmisliti glede prehrane le pri daljših in težjih turah, da vzameš s seboj dovolj tekočine in kalorij. LP Vsem! In še veliko lepih tur!nasmeh
svizec61. 11. 2010 21:03:09
Vsem nam je znano, da je bilo okoli prehrane tekačev, hribolazcev in nasploh še vseh drugih "zagnanih rekreativcev" v različnih medijih in Poletih že vse preveč napisanege, res dobrih in uporabnih nasvetov pa je bilo zelo malo. Mislim, da je veliko bolj zdravo, če v hribih med turo ali po njej poješ eno domačo klobaso in sir, s tem vneseš primerno količino soli, maščob in proteinov, vse skupaj pa lepo zaliješ z navadno vodo. Nihče mi ne bo rekel, da so pa razni izotonični napitki in geli "zdravi".Sicer pa vsem rekreativcem svetujem, naj ne pretiravajo z raznimi komercialnimi poživili!!!(zelo nevarna za odpoved srca pri velikem telesnem naporu). No, mogoče ena frutabela namesto sladice.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki