Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Marky / Zadnja sporočila

Marky - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Marky22. 03. 2016 13:24:12
Tudi mi2 sva si izrekla večni da tam, kjer sva oba najraje.. tam, kjer sva se spoznala..
Izrekla DA pri Tonkini koči in nadaljevala v Kranjski gori pri Martinu.. bilo je enkratno!!!
Marky9. 10. 2015 19:41:02
#Hribolaznik, ne vem oz. si ne morem predstavljat kako bi te lahko ura ovirala pri težjih vzponih. Jaz imam mojo na roki 24h na dan, 7dni na teden in če me kje ovira, me ovira prej pri spanju, kakor hoji, plezanju itd. Ti pa dam prav, da ura ni za neko orientacijo. Če že je za kaj, je bolj za določanje le te, prav tako pa spemljanje drugih informacij, katere zanimajo uporabnika.
Marky2. 10. 2015 12:08:23
Se mi zdi, da te bosta obe puhovki (tako iz gosjega kakor iz umetnega vlakna) greli enako. Razlika je le pri teži (gosja je lažja) in pri vlagi (gosja se je prej naužije).
Jaz bi ti priporočal puhovko iz Polartec®Alpha variante, saj le ta omogoča da puhovka dobro diha, hkrati pa ohranja temperaturo. Kaj več o tem si lahko prebereš Tukaj. Trenutno oz. vsaj jaz poznam, da imata to varianto puhovki od Mileta in Patagonije. Če pa ima še katera pa ne vem.
Marky28. 09. 2015 15:28:10
Pred kratkim nabavil Mammuta Mercury Advanced High II GTX in sem z njimi full zadovoljen. Presenetli so me predvsem z mehkim podplatom, stabilnostjo in pa seveda z ceno (kupil sem jih, ko so bili znižani in sem dal le 125€ za njih).
Marky10. 09. 2015 07:24:02
Tisti, kateri naprave ne uporabljate in izhajate le na podlagi forumov ipd. ne morete vedeti, kako se naprava v resnici obnaša v določenih situacijah. Podajate le nerealna mnenja, katera pa nažalost ne temeljijo na vaših lastnih izkušnjah.
Meni osebno je Fenix3 trenutno najboljša ura tako za tek, kakor za pohodništvo/gorništvo. Pred njo sem testiral kar nekaj drugih ur, ampak žal se trenutno ne morejo kosati z F3-jem. Je pa res, da vsaka stvar (v tem primeru ura) ima svoje prednosti in slabosti. Vsaka stvar je nekomu pisana na kožu, nekomu ne. Tak je zmeraj bilo in zmeraj bo.
#SamoK: Takšna ura te že čaka v trgovini. Samo pravo trgovino moreš najt!
Marky29. 07. 2015 07:19:31
Ima mogoče kdo letne čevlje La Sportiva CORE GTX SURROUND?
Zanima me, kako je z njimi zadovoljen (trpežnost materiala, podplata, ...). Kako je z mehkobo pri sestopih? Kako se kaj odnesejo na mokrem terenu, ...

Že vnaprej hvala nasmeh
Marky3. 07. 2015 12:52:42
#mkonci, jaz sem imel podoben problem, zato sem si nabavil nekaj, kar je primerljivo z DSLR-jem. Nabavil sem Sony-a DSC RX 100 M3 in je vrhunsi. Dela super slike v vseh pogojih. Res da je cena tudi temu primerna, ampak če si foto frik in daš nekaj na kvaliteto, potem ti ni težko.
Marky3. 04. 2015 12:11:19
Sto ludi, sto čudi...
VanSims, to pa prvič slišim, da če je koča "last" PZS-ja, da psi ne smejo noter. Je to zapisano v kakšnem "pravilniku"? No, drugače pa Lisca ni last PZS-ja, temveč občine in inšpektorica je bila iz strani države.
Sem pa mnenja, da je od oskrbnika/najemnika odvisno ali se odloči da bodo imeli psi vstop v kočo ali ne. V kolikor se odloči da ne, se to naredi (tako kot je že bilo rečeno) z znakom na vratih, v kolikor pa tega ni, pa je drugače.
Opažam pa, da je zmeraj manj znakov "vstop psom prepoved" na vratih lokalov, trgovin, ... itd. In to pozdravljam. Žival je živo bitje in kdo nima rad živali, nima rad ljudi!

Bernard, eno je da dovoliš psu vstop v "lokal" kjer lahko pri mizi počiva in dela "družbo" svojemu gospodarju, drugo pa je njegovo letanje po kuhinji ipd. kar pa se seveda ne sme, kajti tam je že hrana... ipd.

Drugače pa, jaz imam doma dva psa in oba spita z nama tako na postelji kakor kavču. Sem torej nevzgojen lastnik ali ljubitelj živali, katerim nudim udobje, ljubezen, igro, ...?
Marky2. 04. 2015 08:15:33
Ada, žal se motiš. V nobenem pravilniku ne piše, da psi ne smejo biti v planinskih kočah, restavracija ipd.. Piše le, da v kolikor se streže hrana, moreš od vsakega gosta v prostoru dobit dovoljenje da se strinja o navzočnosti psa.
Pri nas, na Lisci so psi dobrodošli tako v predprostoru, kakor pri šanku, medtem ko pa v jedilnico nimajo vstopa! Smo že imeli inšpekcijo zaradi tega, ker so šli nekomu mali kosmatinci v nos, ampak žal ali pa na srečo ni dosegel tega, kar je želel. Inšpektorica je le rekla to, kaj sem zgoraj napisal, spila kavo in odšla nasmeh
Marky10. 12. 2014 14:55:41
#1mitjas.. prosim ne zavajaj ljudi. Če bi bilo res tako, kaj pa je potem z plazovitim predelom pod Kalvarijo? Tako da prosim..
Res, da je vzpon do Kredarice iz strani Krme v zimskem času najbolj oblegan in najbolj priporočljiv, ampak še vedno pa ni mala malica oz. ni povsem varen in za katerega se lahko odloči vsakdo!
Marky16. 10. 2014 14:01:34
Pozdravljen,
pred kratkim sem bil v enaki dilemi, ampak sem se odločil za Fenix2-ko.. Moje izkušnje z njo:
1. Imam že kar nekaj stvari od Garmina in jih lahko lepo med sabo povežem
2. preko bluetootha lahko sinhroniziram uro s telefonom
3. GPS signal mi najde v parih sekundah
4. na turi, na kateri je ura non-stop povezana z satelitom ali le tega išča mi baterija zdrži ca. 12h
5. dopade se mi ABC varianta (kompas, barometer in termometer)
6. možnost nalaganje mape (prirejene za uro)
7. ... meni osebno full dobra nasmeh
Marky8. 10. 2014 15:20:19
Mmmm mogoče pa bi bilo dobro da bi moderator prestavil to temo kam drugam.. npr. pod splošno?
Marky7. 10. 2014 13:58:04
"........Zadnja dva iziva, sem opravil dobro. Rad bi pa povedal naslednje. Ljudje vse preveč govorijo o rekordih, ki sploh niso pomembni, bolj pomembne so zgodbe, ki se dogajajo v ozadju. Predvsem druženje športnih prijateljev, ki se mi pridružijo tudi če jih povabim zadnji dan pred odhodom. To mi pomeni več kot rekordi in vem da bo tako tudi ostalo. Vsem, ki vam pomeni več da izboljšate čas drugih povem, da to ni moj način. Moje veselje je tekmovati sam s sabo in podirati rekorde svojih planov za katere mislim, da sem jih sposoben preteči. Če hkrati poderem rekord vseh mi je brezpredmetno dejanje. Jaz sem vesel vsakega svojega podviga več, ki ga opravim kljub mojim poškodbam. Vesel sem za vsakega, ki se loti podobnih podvigov, ker vem kako je doseči cilje katere si zadaš, sploh če hkrati sam sebe presenetiš v pozitivnem....."

Da so lahko drugi poročali o tem, jim je že mogel povedati, hkrati pa "pohvaliti" da je podrl rekord oz. v kolikem času je on pretekel.. Torej, le ne teče zase! Je pa mogoče res, da svojih dosežkov ne objavlja na hribi.net ali podobnem foromu, temveč si zbira drugo ciljno skupino in drug krog "oboževalcev".

Sedaj pa vprašanje.. bi se on lotil tega podviga, ne da bi vedel, v kolikem času ga je pretekel nekdo pred njim? Vrjento ga je zanimalo v kolikem času ga je pretekel sedanje "rekorder" in vrjetno mu je bil cilj le ta čas preseči in, kar mu je (čeprav brez dokazov) tudi uspelo. Seveda pa za dosego boljšega časa ni potreben le čas, temveč so tudi nekakšna pravila igre, katere je #klm tudi objavil. Torej, čas je presežen oz. nov rekord trase je postavljen le ob teh pogojih...
Marky7. 10. 2014 13:18:16
In spet smo v peskovniku kjer se gre kdo ima lepšo in boljšo lopatko in kateri je skopal globljo luknjo... Kaj res nimate kaj bolj pametnega za delat, kot pa kritizirat, popravljat, obrekovat,..
Razlika je med gorskim tekačem in normalnim gornikom in vsak ima svoj cilj ter seveda svojo ciljno skupino. Tako eden, kakor drugi pa objavljata svoje dosežke. Eden to stori na način da je "prilezel" na vrh, drugi pa, da je pritekel na vrh.. Eden se z sliko pohvali, da je na njem stal, drugi pa z traso/GSP-om/časom koliko je potreboval.
Ne razumem, zakaj je tako narobe, da je nekdo ponosen na svoj čas in vrjetno bi marsikateri od vas/nas tudi bil. Seveda pa, če si "lastnik" trenutno najboljšega časa in dobiš namig, da ga je nekdo prekosal, te le to zanima oz. te zanima kaj več, ne pa zgolj: "on je bil boljše in je pretekel v tolkem in tolkem času"... Halooo???
Marky17. 06. 2014 14:10:07
Iz železniške do vrha vzpenjače imaš dobre 2h.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki