Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
starling / Zadnja sporočila

starling - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
starling2. 11. 2010 21:24:31
Jezerska Kočna
Grintovec
Skuta, preko Koroške Rinke (Križa)
starling24. 07. 2010 23:28:00
Dne 03.07.2010 sem se odpravil preko Pohorja. Začel sem v Hočah, ob 04.00 uri, hodil po temi skoraj do Mariborske koče in nato nadaljeval preko Areha, Klopnega vrha, Peska, Lovrenških jezer, Ribniške koče, Grmovškovega doma, male in velike Kope, kjer me je zajela močna nevihta s točo do koče pod Kremžarjevim vrhom. Tukaj sem se preoblekel in nadaljeval pot do Slovenj gradca, kamor sem prispel ob 17.30 uri. Neto hoje sem opravil 12 ur, ostalo sem se zadržal ob poti, na kočah in na Lovrenških jezerih. Pot je bila zelo lepa in dobra tura za nabiranje kondicije za poletne ture v "višave". Do koče na Pesku nisem srečal nobenega pohodnika, mogoče zato, ker je bilo med tednom, med Peskom in Lovrenškimi jezeri le eden par, nato med jezeri in Ribniško kočo nekaj več ljudi in med Ribniško kočo ter Slovenj gradcem ponovno nikogar. Prav tako na poti nisem srečal nobenega štirikolesnika niti motorista. Ker trenutno veliko hodim v Kamniško Savinjske alpe se nisem utegnil javiti. No pa sem sedaj našel toliko časa za izpolnitev obljube, da se javim, ko bo ta pot za mano. Saj je bilo tudi nekaj fotk, vendar jih je na spletu že toliko, da ni ničesar novega. Pa srečno!velik nasmeh
starling8. 06. 2010 21:58:09
Pohodni čestitam. Vidim da se da lepo priti tudi v enem dnevu. Jaz načrtovane ture nisem izpeljal, zaradi obilice dežja v tednu pred tem in sem bil malo skeptičen zaradi blata. Zato sem jo prestavil na julij. Sem pa bil na Golici, kjer je bilo prav tako zelo lepo.
Se ponovno javim, ko bo pot čez Pohorje za mano.
starling30. 05. 2010 22:00:15
Hvala za odgovore, prenočišče na Pesku pa je že rezervirano.
Ko končam pot bom še kaj kratkega napisal ter priložil še kakšno fotko.

L.P.nasmeh
starling29. 05. 2010 22:21:10
Zanima me še ena stvar!

Sem najbližje temu, da bi prespal na Pesku. Zato bi prosil, če mi lahko kdo pove približno, ob normalno, srednje hitri hoji koliko časa bomo porabili od Slovenj Gradca do Ribniške koče in nato od Ribniške koče do Peska. Informacijo potrebijem zato, da ne bomo prišli na Pesek pre pozno, saj nameravamo startati iz Slovenj Gradca še le okoli 13.00 ure.
Že v naprej hvala za odgovor.
starling16. 05. 2010 18:23:10
Hvala vam za prijaznost in odgovore.

Vendar najprej vprašanje. Ali moram iz Slovenj Gradca do Maribora preko Rogle? Mislim, da obstaja še ena pot, ki je bližja in ne rabim na Roglo.
Moj načrt pa je bil takšen: Verjetno bomo šli trije ali štirje, vendar še nihče od nas ni prečil Pohorja.
V primeru, da si družba premisli bom šel sam. Če bom šel sam razmišljam, da bi pot opravil tudi v enem dnevu. Kondicijski sem pripravljen, saj sem prav kar pretekle maraton v Radencih, prav tako pa imam lestos za sabo že nekaj planinskih pohodov (enodnevna tura iz Poljčan preko Boča na Donačko goro in nazaj...)tako, da tukaj ne vidim težav Edina težava je v tem, ker ne poznam poti.
V kolikor pa bomo prespali pa sem razmišljal nekako tako, da bi se prvi dan zjutraj oz. dopoldan pripeljalali v Slovenj Gradec, od koder bi nato, po zaužitju kavice, odšli na Pohorje do Ribniške koče, kjer bi prespali. Drugi dan bi nato naredili pot do Maribora, v celoti peš, brez gondole ipd. motoriziranih stvari, saj sem doma ob vznožju Pohorja, zato bi odšel peš do doma.
geppo. Lepo si opisal pot, zanima me še samo koliko je od Slovenj Gradca do Kop.
Gasilec tudi tvoj opis mi veliko pomaga, zanima me le če moram iti preko Rogle?

Še nekrat hvala vsem za odgovore.

starling16. 05. 2010 15:19:03
V kratkem nameravam prepešačiti tranzverzalno pot čez Pohorje. Ker grem prvič bi prosil, če mi lahko kdo posreduje kakšne fotke poti, nato me zanima kje je najbolje prespati (v primeru, da bom šel 2 dni). Iti nameravam iz smeri Slovenj Gradca proti Mariboru, zato me zanima kje sploh v Slovenj Gradcu začeti pot na Pohorje in kako daleč se lahko v enem dnevu pride, če hodiš zmeren - srednji tempo. Hvala!
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki