Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
Mr.Dani / Zadnja sporočila

Mr.Dani - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Mr.Dani9. 01. 2015 12:21:53
Ivan, čestitam za lepo raziskovalno turo. Si mi dal idejo. Tudi jaz že dolgo nisem bil v Konečki jami. Se spomnim, da smo včasih ko smo bili še šolarji raziskovali "luknje" v naši okolici, zdaj pa kar nekako pozabljamo tudi na to. Kakšna je pot iz Zaloke do apnence (vodnega zbiralnika)? Lepe fotke si objavil nasmeh
Mr.Dani4. 01. 2014 17:03:11
Bil sem 1.1. 2014 na Peci. Do izhodišča na parkirišču Jakobe sem se pripeljal brez snežnih verig. Cesta ni bila splužena je pa bila zvožena in z zimskimi gumami ni bilo pretiranega problema. Pot do vrha je bila pregažena. Temperature dokaj visoke tako da sem ves čas hodil samo v tanki jopi na dolge rokave. Na vrhu brez vetra. Baje je bilo bolj zgodaj vetrovno. Okrog 12h pa prava milina.
Mr.Dani24. 02. 2012 20:47:01
Še jaz pripenjam nekaj fotk s Smrekovca. Nanj sva se povzpela od Sp. Brložnika na pepelnično sredo. Po pustovanju se je prileglo malo svežega zraka. Vreme je bilo čudovito. Obiskovalcev dopoldne malo. Srečala sva samo tri turne smučarje in dva pohodnika s psom. Na povratku pa še dva pohodnika tik pod vrhom.

LP
Dani
Mr.Dani14. 12. 2011 21:43:05
Bbrina, hvala za odgovor. Ja, če ne bom pohitel bo sneg do Brložnika. Nič zato, saj je v snegu pot na Smrekovec prav prijetnanasmeh.
Mr.Dani11. 12. 2011 15:42:17
Bbrina, lepe fotke so ti uspele, kljub ne preveč prijaznemu vremenu. Vidim, da je na vrhu Smrekovca malo snega. Do kam v dolino pa je sneženo? Sem nameraval danes iti pogledat na Smrekovec pa sem si premislil zaradi nizke oblačnosti. Smrekovca niti od doma ni bilo videti.
Mr.Dani26. 08. 2011 10:58:33
Ivan, pozdravljen! Lepe fotke si "prpopal" nasmeh. Me veseli, da si spet na forumu, še bolj pa, da si spet v planinah. Smo že kar pogrešali tvoje fotke in opise poti. Lep pozdrav z druge strani Golt v Žekovec!
Dani
Mr.Dani6. 03. 2011 18:02:35
Po pustni soboti je bilo treba spet malo na sveži "luft". Vreme sicer v dolini ni kazalo nabolj prijaznega obraza, ampak malo višje se je pa pokazalo sonce. Štart pri Sp. Brložniku, ki je bil danes dopoldne povsem v megli. Po poti ni veliko snega. Na nekaj mestih je pot malo poledenela. Obiskovalcev je bilo dosti. Nekatri so si pri hoji pomagali z derezicami, vendar se z malo pazljivosti da tudi brez njih čisto dobro hoditi. Pri domu se je megla raztegnila in posijalo je sonce. Na vrhu pa "milina"nasmeh. Brez vetra in sončno. Razglede proti zahodu je sicer zakrivala megla, je bil pa lep razgled proti Peci in naprej v Avstrijo. V dolinah okrog pa megleno morje. Za ilustracijo prilagam nekaj fotk.
Lep pozdrav!
Dani
Mr.Dani25. 02. 2011 19:48:40
Jure, lepe fotkenasmeh! Ja, Peca je znana po tem, da na vrhu rado piha. Sem si tudi sam skusil decembra. Je pa takoj pod vrhom toliko lepše, ko lahko človek uživa v razgledihvelik nasmeh.
Lp, Dani
Mr.Dani23. 02. 2011 16:22:10
Bbrina, res je bil krasen izlet. Fotke so bolj tako, tako. Je nagajala megla. Pričakoval sem bazo oblakov malo nižje, pa so se do enih dvignili skoraj do vrha Raduhe. Novega snega ni dosti, samo par cm. Tako po gozdu do koče, kot tudi od koče na vrh. Pot je dobro zgažena in se ne ugreza. Sva pa šla od koče direkt na vrh, majo više od kapelice ostro levo v hrib. Proti Durcam je od koče sicer gaz in sledi motornih sani, ampak sva potem više na razpotju ugotovila, da sva se odločila prav. Od Durc proti vrhu nmreč ni gazi, snega pa je kar dosti.Proti koncu tedna obetajo lepše vreme in me kar mika, da bi pot ponovil pa še razgled bi bil lepši. Varen korak ti želim, če se odpravljaš gor.
LP
Dani
Mr.Dani22. 02. 2011 19:49:25
Danes sva se z ženo odpravila na Raduho. Vreme v dolini ni bilo najbolj obetavno, ampak je bilo slutiti s soncem obsijane vrhove nad oblaki.
Parkirala sva pri Radušniku. Cesta do tja lepo vzdrževana in normalno prevozna. Pot po gozdu do koče na Loki pregažena. Vendar sva bila danes na njej prva in najbrž tudi edina pohodnika. Tudi proti vrhu ni bilo težev,ker je gaz utrjena, čeprav je bilo na njej par cm novega snega.
Na Loki megla, malo više pa se že pokaže sonce, ki naju je prav prijetno grelo. Razgled na okoliške gore z vrha je sprva zakrivala megla, vendar se je stanje iz minute v minuto spreminjalo. Par pogledov na KSA in proti Peci nama je uspelo ujeti.
Nekaj utrinkov s poti prilagam v obliki fotknasmeh.
Lep pozdrav!
Dani
Mr.Dani20. 02. 2011 16:03:49
Bbrina, lepe fotke si naredilanasmeh. Šoštanjski "raufank" si odlično ujelanasmeh. Tudi jaz sem bil včeraj dopoldne na Smrekovcu, pa je bil žal razgled z vrha sama megla. Videl sem samo na Stare stane. Ob 11h se je začela megla raztegovati pa sem moral žal prej domovmrk pogled.
Lep pozdrav!
Dani
Mr.Dani13. 02. 2011 17:04:54
Solist, tudi jaz se ti zahvaljujem za izčrpno poročilo. Si mi kar malo obudil spomine na tiste čase mnogo let nazaj, ko sem bil v vojski v Pivki. Takrat smo pretaknili kar nekaj tistih bunkerjev. Se bom enkrat ob lepem vremenu tudi sam odpravil v te kraje. Pa še vojaški muzej bom pogledal, da vidim, če je še moja postelja v kasarninasmeh.
Lep pozdrav!
Dani
Mr.Dani13. 02. 2011 16:41:58
miksmajster, koča na Smrekovcu je zdaj pozimi odprta vsako soboto in nedeljo pa ob praznikih.

LP
Dani
Mr.Dani9. 02. 2011 14:50:17
Ivan, lepe fotke si naredilnasmeh. Izgleda, da nas je bilo včeraj več takih, ki smo si ogledovali okna v hribih. Jaz sem bil na Olševi pa imam občutek, da je tam še več oken poleg tistih znanih in obiskanih. Bo treba poleti še malo raziskati.
LP
Dani
Mr.Dani9. 02. 2011 14:10:34
Včeraj sva se z ženo odpravila na Olševo. Parkirava ob cesti pri Rogarju. Cesta kopna. Temperatura zjutraj v dolini -6, pri Rogarju +4 °C. Pot proti Potočki zijalki večinoma kopna, po gozdu mestoma blatna. Pri kažipotu za Avstrijo sva zavila levo, ker sva si hotela ogledati okna ali skalna vrata, kot jim rečejo Avstrijci. V ravnem delu je pot kopna, ko pa prideva na severno stran pa postane pot zasnežena tako, da sva morala uporabiti dereze. Pred nama po tej poti ni hodil nihče tako, da sva hodila po celem snegu. Prečila sva tudi snežni plaz. Varovala na poti k oknom so v dobrem stanju. Razgled skozi okna je čudovit. Na povratku sva poskušala najti direktno pot na Obel kamen (opis: geppo 13.6.2009 ) pa nama je ni uspelo najti, oziroma sva jo malo više zgrešilamrk pogled. Bo treba poskusiti v poletnih razmerah. Vrnila sva se na pristopno pot in šla po njej nazaj do kažipota, kjer je markirana pot levo navzgor skozi gozd. Vzpenjala sva se po grebenu potem pa sva pot zgubila v snegu. Tokrat se nisva vračala ampak sva poiskala prehod prečno po pobočju in sva prišla na slovensko markirano pot malo nad Potočko zijalko. Nadaljevala sva na Obli kamen, nato po grebenu proti Govci in po poti nazaj do Potočke zijalke in Rogarja. Po grebenu je še dosti snega, po poti pa na nekaterih mestih, drugače je kopna. Edino odcep poti na Obel kamen je na parih mestih poledenel. Potrebna je dodatna previdnost, da ne pride do zdrsa. Lep celodnevni izletnasmeh.

Lep pozdrav!
Dani
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki