Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
CAR / Zadnja sporočila

CAR - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
CAR15. 07. 2021 18:08:19
zanima me je kdo sel po hanzlovi od koca na gozdu kaksne so razmere dereze cepin se obvezno ali zadostujejo samo dereze hvala za vsako informacijo
CAR31. 08. 2019 16:14:27
hanzlova lepa naporna vendar brez ustrezne opreme ne reskirat lahko te drago stane bil pred leti z samim cepinom delni zdrs mi ne pride več na misel da pustim dereze doma .varen korak in srečno vrnitev v dolino želim vsem pohodnikom.
CAR5. 02. 2014 19:32:05
sem član markacistov delam po svojih močeh oziroma kolikor mi dopušča prosti časpa vam takole povem da če bi pobirali samopločevinke in plastenke za našimi obiskovalci planin in gozdov ( svinarji) nebi bilo časa za nobeno drugo delo karpa e kolesarjev tiče nimam proti adrenalinski vožnji amo ne po pašnikih in markiranih poteh saj je veliko truda vloženega da pot obstane voda naredi svoje verjemte da ni potrebe da jo kolesarji na ssvoj način uničujejo pa še to bi povdaril da naj se vsak kolesar zaveda če pride do poškodb na markirani poti (podre ali oplazipohodnika ) nosi vsso odgovornost zatopamet v roke in ne v noge in rok.
CAR13. 03. 2012 21:34:04
Mi pa prov fletn se mamo ko po hribh lazmo apak najblj sigurn je pa to da v dolino živi pridemo. LP
CAR5. 07. 2011 22:42:26
BI se pridružil predhodniku oopzorilu snežišč,tudi če je samo par korakov od teh eden zdrsen je lahko usoden : zato previdno ne se delat junake in heroje uporabite cepine in dereze če pa tega nimate s seboj pa bolje obrnite ,saj gora počaka prilika za ponovni vzpon se pa tudi najde. VAREN KORAK IN SREČNO VRNITEV V DOLINO.
CAR23. 05. 2011 16:17:30
Tale tablica z prečudovitim razgledom na severno steno PRISOJNIKA pa stoji na desni strani ceste proti VRŠIČU na parkirišču tri ovinke odKOČE NA GOZDU.
CAR9. 01. 2011 18:54:06
jaz bi pa kupil turno vezi SILVRETTO po možnosti ne predrago.če ima kdo naj se javi . zaželjena cena in tel. za kontakt.
CAR6. 08. 2010 22:08:55
Markacisti uporabljamo navadno tesarol barvo pred akcijo zvečer dolijem malenkost nitro razrečila dobro zmešam in čez noč pustim odprto .Barva se nekoliko zgosti ,tako je tudi lažje delati.Barvo pa naročimo predsedniku in ta je tudi nabavni, saj tako uporabljamo vsi enako barvo. Kar se pa obstojnosti tiče ja pa tako ,markacijo obarvaš 2x da nekaj časa drži in pa vsako letni obhod po potrebi obnoviš tiste ki so že slabe.nasmeh
CAR11. 01. 2010 14:45:50
Ena izmed možnosti je da kupiš sprej MAXBRIL kateri se uporablja za armature avtomobilov, bundo obesiš na obešalnik in jo enakomerno popršiš,naredizaščitno plast ,ki v dežju še kako odleže,vendar pa ni ne vem kako obstojno je pač treba postopek ponoviti preden greš na turo.MAXBRIL se pa tudi obnese če popršiš sanke ali smučke nato na rahlo obrišeš z mehkim papirjem in iz lastnih izkušenj ti povem:da se sneg ne prijemlje nanje pa tudi hitrost se poveča. Če bo kdo uporabil moj nasvet ,naj se javi in pove koliko je resnice v tem.
CAR2. 01. 2010 21:31:04
To pot absolutno odsvetujem: VRTOGLAVIM in pohodnikom ki niso vsaj osnovo vešči vsaj malo plezanja.Pot je sicer varovana vendar zelo,zelo zračna zelo malo prostorčkov se najde na tej poti ,da se pohodnik odpočije in pomalica pretežno je navpična skala na samem izhodu na sedlo pa tudi krušljiva tako da je treba biti kar previden kar malo bolj kot na kateri drugi ferati saj je bistveno težja od ostalih, kar pa je že moj predhodnik povdaril. Pa vsem skupaj SREČNO NOVO LETO 2010, varen korak in srečno vrnitev v dolino.
CAR2. 01. 2010 20:23:20
Vsem pohodnikom,markacistem in ostalimi ljubitelji planin želim: SREČNO NOVO LETO 2010,predvsem varen korak in srečno vrnitev z lepimi spomini na turo v dolino.
CAR24. 12. 2009 23:12:39
Sam imam CASIO (200e)sem plačal zanjo pred slabimi dve leti, lahko ti povem da niso najbolj točne (višina)predvsem v slabem vremenu,v sončnem pa + - 4 metre.Ura oziroma višinomer je odvisen od barometra ki se pri večini samodejno nastavlja.Moj sohribovc pa ima SUNTO pa mu bistveno bolj natančno kaže.Pri nakupu ne hiti,raje še malo počakaj da dobiš še kakšen nasvet.LP
CAR24. 12. 2009 22:42:23
Se strinjam z predhonikom,vsaka pot je opisana v planinskem vodniku,nekatere so po težavnosti opisane (težavno brezpotje, ali pa samobrezpotje).Zato prosim, da preden komentirate ,da se prepričate kam pač katera pot sodi med markirane ali brezpotje.Je pa čisto tako ,da nekateri gredo po poti ki je delno varovana z jeklenico (zajno) od 5 klinov je 1 popustil ostali 4pa še vedno držijo potem pa cela panika da je to treba takoj sanirat.Seveda je prav da pohodniki na to opozorijo vendar,pa je treba vsaj delno opisati kaj je potrebno popravila, ker v primeru manših popravil zadosti dva za večja popravila pa se organizira akcija katera pa je spet odvisna od prostega časa, ki nam poleg službe ostane.Vsem hribovcem in tudi ostalim želim vesele praznike SREČNO in varen korak v letu 2010.
CAR9. 12. 2009 13:04:17
Na tvoje vprašanje koliko časa že sodelujem:8 let od tega dobre 4 leta brez tečaja (licence).Ne me narobe razumet tudi jaz nisem pri najbolj pridnih,so tudi druge obveznosti, vendar se trudim da se udeležujem skupnih akcij ki večkrat potekajo soboto ali nedeljo saj med tednom ni časa za kakšna večja popravila,problem pride tudi v sami organizaciji ,da nas je več saj,smo vezani na službo tako da je včasih dovolj da sva vsaj dva ali trije saj eden sam skoraj ne more delati(razen markirati) ker pa ni samo to delo je še veliko drugega dela ,ki je včasih vezano na skupinsko je včasih teško določiti termin akcije,pristopil sem prostovoljno brez obveznosti je pa tako ,da je treba pokazati voljo do dela ne samo v začetku,(da te dajo na tečaj da prideš do značke markacista) potem te pa vse mine (glavno de imam značko) NAROBE to lahko velja samo eno leto, če nisi več aktiven ti tudi ne podalšajo,ker če ne delaš tudi predsednik ne more odati letnega poročila o delovnih akcijah in delu vsakega posameznika katero je odvisno podaljšanje, zato se je treba tudi malo potrudit da ne izpadeš lenuh. LP
CAR6. 12. 2009 14:38:02
Markacisti delajo vsak v svojem rajonu delajo za plačilo dnevnice ki je nekje okoli 13 e ,če pot ni markirana potem je nekaj narobe:pomanjkane časa,neobveščenost o tem delu,sama organizacija odseka markacistev ki je zadolžena za ta del,lahko pa pot tudi ni v registru planinskih poti(tam se ne markira).Je pa tako da imajo nekateri odseki zelo veliko poti ,markacistev malo in se jim ne izide da bi obnovili vse na enkrat ,morate se tudi zavedati da imajo prednost poti in odseki poti ki so splošno bolj nevarni. hribolasci če imate željo do tega dela, se obrnite v svoji občini na markaciste, in veseli bodo vašega pristopa mednje, tam boste tudi obveščeni kakšni so postopki za opravljanje tega dela.LP
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki