Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
nataša1 / Zadnja sporočila

nataša1 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
nataša115. 07. 2012 23:21:41
Lep pozdrav vsem, ki so vam poti čez Tirske peči izziv, oddih ali pa kraj, kjer lahko svoje vsakodnevne skrbi vržete čez strmo skalovje... vsaj za tisti čas, ko iščete primerne poti, saj jih je kar nekaj. Nekatere skoraj nevidne, druge dobro uhojene, tretja, ki je bila tudi meni izziv, pa je opremljena z jeklenico. Črv radovednosti me je začel glodati, ko me je prijatelj Marko vprašal, če vem zanjo? Nisem imela pojma, čeprav sem čez Tirske že kar nekajkrat "lazla" in z njih odnesla nekaj delov zarjavelega štedilnika, ki je, predvidevam, ostal še iz časov NOB???
Geppo, hvala. Razen moje intuicije, so bile tvoje fotke edini pripomoček, da sem jo našla že kar v prvem poskusu. Z Markom sva bila navdušena nad izpeljavo poti. Na vrhu pa sva za nagrado dobila še lep razgled na orlovo gnezdo in bližnjo okolico s Kamniško-Savinjskimi Alpami v ozadju. Ima mogoče kdo podatek kaj je z orlom? Zdi se, da je gnezdo prazno?! Pot sva nadaljevala do planine Golte, kjer z vrha nazaj nikoli ne bi našla poti, če ne bi od tam prišla. Super prehod! Sestopila sva po lovski v smeri SZ in nekje na pol poti zašla in se tako "nagradila" z dodatkom, ki je terjal nekaj prask in odrgnin, ki pa so bile pozabljene, ko sva končno prišla do kmetije Tiršek, kjer sva imela parkiran avto ter doma ob hladnem pivu analizirala najino uspešno raziskovanje.
Tirske Peči spadajo v krajinski park, ki je bil ustanovljen, da se zaščiti orla. Ta si je za svoje gnezdo izbral res izvrstno strateško točko. A v svojem habitatu potrebuje poleg hrane tudi veliko miru, zato nisem opisovala poti, ki sva jo z Markom prehodila, saj si želim, da Tirske Peči obišče samo tisti, ki jih črv radovednosti resnično preveč gloda, da bi mirno spali. Mislim, da se bodo s tem strinjali tudi lovci, ki so v tem okolju največ prisotni.
Vse, ki ste ali boste postali ljubitelji tega koščka čudovite narave, zelo lepo pozdravljam.
Varuhinja gorske narave Nataša!
nataša118. 11. 2009 08:46:59
alpin, hvala ker gledaš na dejanja in ne na besede... in veliko "hribovskih" užitkov... lp Nataša
nataša116. 11. 2009 13:14:22
Hvala za čestitke. Tudi tebi želim čimveč prijetnih in spomina vrednih osvojitev... katerekoli pač že bodo, by
Natašamežikanje
nataša115. 11. 2009 23:43:12
Uspelo mi je! Grintavec je bil za nekaj časa moj. Ampak samo za nekaj časa, saj je veter tako pihal, da se ni dalo niti normalno stati... in še dobro, da se je dalo prijeti za "mizo", ki kaže smeri vrhov in da sta bila z menoj še dva vsega hudega vajena gornika Andrej in Robert, drugače ne vem kako bi se končalo??? Še enkrat sem dokazala, da je sreča na strani pogumnih in če si še malce... saj veste kaj mislim, potem ni dileme, da se ne bi dalo priti na cilj. Ja, soboto 14. 11. 2009, si bom zapomnila za večne čase. Tudi po zelo žalostni vesti, ki nas je že navsezgodaj dosegla - o smrti Tomaža Humarja. Res je, da je pri vsakem takem vzponu smrt nekako pričakovana, a kljub temu nas je vse zelo pretresla. Zato smo bili še toliko bolj previdni in naš vzpon posvetili njemu, ki se je tolikokrat spogledoval s smrtjo in še vedno ostal pri svojih načelih in ciljih. Zato srečno Tomaž kjerkoli si že in čuvaj nas, ki nam še ni usojeno zapustiti teh zemeljskih lepot in ki sem pa tja kdaj vztrajamo priti na vrh tudi v nenormalnih razmerah. Ti bi to sigurno razumel. Iskreno sožalje vsem ožjim družinskim članom in prijateljem.

S spoštovanjem do vseh somišljenikov in ljubiteljev gora,
Nataša

nataša113. 11. 2009 07:21:30
Vsem hvala za informacije. Zlata so vredne - kar se tiče poti na Grintavec. Samo še na lepo vreme upam v soboto in Grintavec bo moj... Vsem želim prijetne, zimske podvige.nasmeh
LP
nataša111. 11. 2009 15:30:20
Hojla! Tudi mene zanima, če je pot na Grintavec že shojena??, ker bi ga konec tedna rada "naskočila"!nasmeh
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki