Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
krasovc / Zadnja sporočila

krasovc - Zadnja sporočila

Začete teme:
krasovc8. 09. 2010 20:11:48
Ce koga zanima, v nedeljo bo v Bazovici (Italija), pohod in, pozneje tud svecana proireditev v spomin na 4 Bazoviske junake . Bidovca, Milosa, Valencica in Marusica.

http://www.hervardi.com/kolumne/bazoviska_noc.php

http://www.dogaja.se/spored-dogodkov/27436/bazoviski_junaki/

http://www.pzs.si/index.php?stran=Dogodki&dogodek=7354
krasovc17. 08. 2010 20:31:56
Prve dni avgusta sva bila z fantom na Šmohorju, ki se zrcali v Krnskem jezeru, nasproti Lemeza. Z Lepene sva hodila tam krog 4 ure pa pol z postanki vred (zanimive luknje in ostanki prve svetovne vojne so precej zanimivi za malega) Na vrhu pa ni ne vpisne knjige ne ziga, razgled na Krn in Vrh nad peski in okolico Krnskega jezera pa je se kar zanimiva. Lahka tura, lepo oznacena..
Komentarji:
krasovc17. 01. 2013 16:15:53
V italiji je nek zakon ki, po 30 letih "uzitka" pac ne pripada vec bivsemu lastniku, torej kot da bi nanj pozabil. Pa od leta 1999 naprej, ni bilo treba prit niti do vojne. Sicer nisem odvetnik, a, menda, v Sloveniji ni te moznosti. No, zalosto bi blo da propade toliko let dela. Morda pa, resnicno, agrarna skupnost, misli sam kako bi sla in kaj dobila. Kolko denarja pa je ze slo na sodiscu? Bi morda s tem ze zgradili novo. Ja, pa, na ubogi odvetniki nebi sluzli, to ne...
krasovc29. 08. 2012 19:27:30
Jaz sem malo pisal tud za provokacijo, pa dodal, po moje, nekaj resnice. Van Sims pa pravilno pise.
Sicer dobro vem da je problem v gospodarju ne psu. Nekateri moski pac majo velikega psa ker se tako pocutijo mocnejsi, morda ker drugace ne bi bli (kazejo misice ki jih med nogami nimajo). In tu nastane problem. Enako pri zenskah, saj vem da smo moski vcasih veliki v besedah, pa samo tam, pa tako pac postanejo se zenske zivcne, ker pac manjka akcije, pa dobimo ven tezavne pse. Na zalost je teh kar precej, ce pa jih ne dobimo po hribih bo, po anketi, 55 % planincev bolj veselih. Kaj ne opazite ko pridejo osebe z psmi kam, kako se jih vecina otepa. Po tem lahko se razume kar ljudje ne recejo in kako morate se z psmi vedet, ker tu ni samo spostovanje za tistih nekaj psov, ker je oseb ki jim zivali ne gredo precej vec..
No, ja, ce pa rad zelite kazat kaksne misice ma vas pes, to pa je pac problem ki sem zgoraj pisal. Sam to: drzite jih vsaj, kot po zakonu, na vrvici, saj tud vasga t.. ne kazete pa ga imate v kletki.
krasovc28. 08. 2012 15:15:58
Jaz pisem to kar mislim. To kar osebe mislijo pa ne recejo. Zival pac sodi v svoj prostor, saj sama ni problem, problem pa so gospodarji, to ja, njim kaj manjka.. Ne vedno a v glavnem.
Zebdi, na Triglavu sem bil, v glavnem, sam na vrhu. Torej miru ni manjkalo.
krasovc28. 08. 2012 14:34:20
Psa obuvat, pa vlec s seboj na Triglav.. Pa kaj pametnega, po glavi, ne pride? Tako gre na zivce poslusat lajez psa, posebej tam kjer ljudje gredo da se nauzijejo miru. Mislim da rabite mal vec sexa, bi pomagalo.. Pa se pustite ga prostega, se priporocam. Osebno boljse da mi v roke ne pride, bi bil znova jok..
krasovc25. 04. 2012 13:33:02
krasovc12. 11. 2011 11:14:56
No, ce pogledate kje so druge kasarne in v kaksnem stanju kaj hitro naredite racun da najvecji podiralec je cloveska roka. Morda tam okrog kaksna oseba ne ve kaj delat pa se kratkocasi na tak nacin. Saj sem ga tud sam videl da je neko orodje odlozil. Na zalost takrat nisem vedel, nisem razumel, kaj pocne (leta 2007).
krasovc3. 11. 2011 23:36:06
Ja, na Krasu ne bi se tusali, ker ni vode, razen globoko v jamah.
krasovc23. 09. 2011 14:43:12
Zan. Mislim da tisto ni spomenik poraza, ampak dokaz tega kako so se taljani bali da ne bi jih znova privedlo do reke Piave v 3h dneh.V to prilagam sliko kjer, okoli Doberdoba, so dali table kjer so "pozabili" na 12. ofenzivo.. Taljani so pac plasljiv narod, saj nobene vojne niso dobili, ce jim ne bi prisli pomagat. So pa od ozadja, zahrbtno delovali. To pa ne bodo nikoli priznali. Zalostno je vec to da taljani pac kupijo kar ne bi zavzeli, in slovence so v tem razumeli. Zato bi dal tud vec da bi se Morbegno porihtalo, sam da bi gor napisali, dvojezicno, edini razlog, to je strah pred slovenci.. tistimi starimi, kot moj praded, ki so jih prignali do Piave....
krasovc23. 09. 2011 07:48:55
Nekaj mi da mislit. Pravite da Lojz menda ne razdira a cudno se mi zdi kako je les prisel iz kasarne, pa je bil lepo spravljen. Pa tud sam imam slike, za razliko v letih. Pa res menda je les pojedel sneg, saj ga je blo lep kup 4 leta nazaj. Zdaj pa skoro vec nic. Pa vsakic ko sem sel mimo sem dobil tipa vrtet okol kasarne. Recte kar zelite, mislim pa da je velika, ogromna skoda to kar se dogaja. Skoda da niso jo uredili kot na Crni prsti.
Lepo bi blo, vseeno, take objekte obnovit, za spomin tistih ki so "placali" tiste kasarne z velikimi mukami. Pa saj vi niste cez mejo in, morda, ne razumete kaj je okupacija, saj se sedaj se to dogaja.
krasovc16. 09. 2011 12:37:54
Tocno, VanSims.A tisti ki majo pse, ocitno ne razumejo tako kot drugi.
Ce se pol psi derejo, ko dobijo drugega psa (to se dogaja kar precej), pa vidijo da ni nevarno. Ne vem kaka so ta evrposka merila? V Italiji naj bi morale imet nevarne pasne tud na gobcu mrezo, polug vrvice ki je obvezna za vse pse, tud ce so resevalni al pa mesanci.
krasovc15. 09. 2011 16:30:39
Nikoli ne ves kaj mu lahko pride v glavo. Mogoce pravim iz svojih, slabih, spominov ko me je tak "krotek" pes napadel, sam ker, morda, sem mel palico v rokah (ne vem, nisem pasji psiholog), pa me zagrabil za rokav. Od takrat pa se drzim v pripravljenosti. Takrat je lastnik tozil zakaj sem mu ga ubil, da je bil krotek in tako; jaz pa sem mel luknjan jopic. Je zgledalo da sem jaz kriv ker bi moral obhodit ko sem videl psa , neverjetno.. Zato mam posebno kategorijo oseb ki so lastniki psov in jih je malo iz tega zaklja.
krasovc15. 09. 2011 15:53:04
Menda se osebe delajo kao so mocne in fejst ker majo velikega psa. Pa da imajo od oseb spostovanje ker naj se psa bojijo.
Pa se dodajate da poznate pesjo psihologijo; ne vem kaj bi rekel, samo to da taki obsojajo tiste ki zivali ubivajo, ljudozerce pa slavijo. To pisem ker poznam take ljudi, in so v teh primerih vec al manj krog 80%.
Pa mi kar pridite mimo z tako mrcino po hribih, ce ne bom mel dobrega dneva, pa bo ze stela ura drugace, saj ne bi blo prvic. velik nasmehcool
krasovc14. 09. 2011 15:35:12
Psi niso nic krivi, to pisem tud sam, mi gre pa na zivce da mi pride kak ps med noge. Ce zakon pravi da morajo bit na vrvici pac morajo bit na vrvici. Dober al mali pes lahko vseeno pride med noge in povzroci padec. Mam pa svojo idejo o lastnikih takih psov, in to ne menja.
Jus, kitajci pravijo da je dober tud za juho. velik nasmeh
krasovc14. 09. 2011 10:14:27
Kako bi blo da se ne umakne z poti, pes? Saj mora bit na vrvici? Za spostovanje vseh, tud zakona. Ce zeli brez vrvice to lahko pocne v domacem vrtu.
Ne vem kaj mi gre vec na zivce spusceni psi al spusceni lastniki.
Saj pes res lahko gre okrog po svetu, sam da je na vrvici in ne oblizuje al laja na druge osebe, drugac pa ga je bolje kar resit muk.
krasovc14. 09. 2011 09:51:15
Samo da tisti ni vec partizan, morda je bil prej, sedaj pa je kak povprecen Friz al Hans mrk pogled
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki