Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasuj
hmmm / Zadnja sporočila

hmmm - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
hmmm24. 03. 2009 22:10:27
Heinz - tvoja reakcija je tipična za demagoge, nestrpnže in ozkogledne osebke. Ko nimaš več argumentov, se omejiš na klicanje na pomoč in žaljivke.
hmmm24. 03. 2009 22:04:03
@teabag

a ko gre pa 100 žensk na Triglav pa živali uživajo ob frekvencah zborovskega petja, ki mimogrede tudi ni prijeten za prav vsaka ušesa? Da ne govorim o vriskanju in jodlanju in itd...
Ampak jaz vem, da od teh frekvenc ni še nobena živalca umrla. Ti pa očitno ne veš, da motornega hrupa tudi ni še nobena živalca umrla. Živalce se , za razliko od nekaterih predstavikov človeške vrste, za tistih nekaj trenutkov umaknejo. Brez večjih psihičnih pretresov. Ali bo mi morda kakšen od vas Dr.Doolitllov in Ace Ventur dokazal nasprotno.
@teabag - Veš koliko srn, zajcev, ježov pa dejansko umre na cestah, ki jih verjetno tudi ti koristiš? Se zaradi tega tudi sekiraš? Se? Verjetno za kak trenutek. Ampak verjetno še dalje uporabljaš svoj avto in ceste, ki TEBI odgovarjajo, ki pašejo v tvoj predal, ki zadovoljujejo tvoje potrebe. Kajne?
Ali pa živali deliš na prvo in drugo razredne? Ne po moje so samo pretveza za nemoteče uživanje tvojega hobija.....
hmmm24. 03. 2009 21:38:41
Kesm se, kesam - moj 3. post. velik nasmeh

Heinz
- ne skrivaj se za represivnimi organi in zakoni, ki so zastareli, in očitno zlobirani s strani pohodniškega lobija (ki pa je, priznam, zelo močan in pri koritu zavijanje z očmi)
- ne prodajaj mi tvojega hobija pod pretvezo naravovarstva. (razen če živiš v gorah, gol in bos v sožitju s favno in floro)
- lahko ti prodam jaz svojega pod pretvezo hm...recimo socialnega in gospodarskega razvoja. Vsi kupimo nov avto , nov motor, novo 4kolo, da pospešimo gospodarski razvoj in ustvarimo delovna mesta....BUTASTO

Saj si tudi jaz, in mislim da večina mojih "sotrpinov" ne želim vsesplošnega divjanja po naravi. Samo en del prostora za naš hobi, nič več in nič manj. In to bi moral biti skupen cilj. Tudi, če ne celo predvsem, s pomočjo vašega lobija. Pomagajte nam zagotovit svoj prostor. Vsekakor ne z klicanjem policije na pomoč. Učinek bo ravno nasproten.
hmmm24. 03. 2009 21:08:56
Najprej se opravičujem, ker bom sam sebe dematiral s tem ko bom objavil še en post. Ampak žal zadnjega ne morem dopolnit.
Še eno vprašanje glede uničevanja flore, podrasti.
Kaj je večji poseg v naravno okolje, puščanje sledi človeka:
- vožnja štirikolesnika po že itak od gospodarjenja z gozdovi razriti vlaki, po že itak shojeni utrjeni gozdi poti
ali
- markirana utrejna planinska pot (ponekod že skoraj avtocesta)kjer se podrast prav tako ne bo nikoli več obnovila in je nastala izključno zaradi vašega hobija

No to je pa ne glede na morebitne replike vse z moje strani.
Obilo užitkov v naravi vsem! nasmeh
hmmm24. 03. 2009 20:59:04
Vprašanje vsem, ki trdijo, da 4kolesniki ogrožajo živalski svet:
Pred 4kolesniki, živali bežijo, se jih bojijo. Res je. Ampak pred planinci pa ne ali kako? Planince pa čakajo in jim jedo iz rok? Menda ne. In če bi, bi bilo ravno s tem nekaj narobe. Torej - s 4kolesniki vsekako nihče ne ogroža nobene živalske vrste bolj kot jo ogrožajo pohodniki. Mravlje pa v obeh primerih trpijo, res je.
Čudi me pa, da ti isti pohodniki, ki kričijo v nebo o žalostni usodi živali zaradi voženj naravi, ne kričijo ko se gradijo nove avtoceste, novi hipermarketi, nove industrijske cone....Takšni projekti pa dejansko jemljejo življenski prostor živalim. Ampak ne, ti isti pohodniki (seveda ne vsi, ne želim posploševat) takrat kričijo ker projekti tečejo prepočasi, ali ker so premalo iztržili pri prodaji svojega podedovanega travnika....kakšna dvoličnost. In da ne bo pomote, ne zagovarjam tega, da bi takrat morali kričati. Pač ljudje moramo od nečesa živeti kajne? Gospodarska kriza je še bolj moteča kot tuji hobiji (npr. offroad vožnja)kajne? In ko smo že pri tujih hobijih: res je tipično slovensko razmišljanje "jaz uživam v mojem hobiju, in bog ne daj da bi kdo drug v svojem, če s tem moti mojega." Vprašanje pa je, kaj ga pri tem, če sploh, tako zelo moti. O zaščiti in skrbi za naravo raje nebi.... Po moje je razlog v hm....faušiji, ozkoglednosti, egoizmu.
Za konec mojega prvega in edinega posta na tem forumu: tudi sam imam rad naravo, hribe, neokrnjenost. In NIMAM slabe vesti ko se peljem s 4kolesnikom v naravi, ker vem da ji ne delam nič več škode kot vsi tisti pohodniki ki so se z avti pripeljali do izhodišča. Kvečjemu manj, ker se trudim ne puščati odpadkov v naravi, kot jo znajo nekateri občasni pohodniki....Da bi pa moral imeti slabo vest ker motim vaš ego, dragi planinci...ne, ne. Ali jo imate morda vi?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki