Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se od Zgornjega Kriškega jezera, vidi Bovški Gamsovec?
Glasuj
6kolo / Zadnja sporočila

6kolo - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
6kolo24. 03. 2009 20:40:46
Zalas

Hvala za edini pametni komentar z druge strani.
6kolo24. 03. 2009 20:35:07
heinz

Najboljše je potem da prepovemo vse povrsti. Tudi avtomobile. Vse pohode itd. Pa nebomo uničevali nič. Jaz osebno ne tišim s 4kolesnikom v gore. Veliko več hrupa in nesnage povzročajo tisti, ki se v moj kraj pripeljejo z avtomobili (živim v enem bolj obiskanih paninsko turističnih distinacij v slo)iz čist drugega konca Slovenije in s svojo pločevno prilezejo tik pod vrh, in zabašejo slehrno prosto mesto v gozdu, kot jaz, ki imam prvo vlako na svojem pa uradno ne smem na njo. Strinjam se pa s tabo, da je treba narvo ohraniti. Če pa že kaj naša ljuba država prepoveduje, naj pa to prosim velja za vse enako. Pa še to tudi vožnja gorskim kolesarjem je po planinskih poteh prepovedana, pa se nihče ne pritožuje.
6kolo24. 03. 2009 18:54:18
Nekaj mi ni jasno, zakaj ne moremo najti neke srednje poti. Jaz hodim v hribe in imam 4kolesnik. Pač me tudi privlačo offroad vožnja, dober je pa tudi kakšen sprehod po naravi. S takšnim besedam in neumnimi komentarji tako na eni kot na drugi strani nebomo dosegli ničesar, le večji razkorak med nami, ne večjega mira v naravi, in ne dovoljene vožnje po nekatirih območjih. To da se nekatiri izmed nas vozijo pa planinskih poteh tud jaz ne razumem. Jaz se teh poti nadaleč izogibam, nočem imet konfliktov, pa tud ne veseli me da bi dirkal med ljudmi. Če me pa že zanese na takšno pot, po kateri pa je v večin primerov dovoljena vožnja, pa obvezno palec z gasa. Samo potem so pogledi vsi čudni čež:"kaj se pa ti voziš tukaj" čeprav se je sam pred 5min. peljal po isti cesti z avtom. Po drug strani pa ne morem razumeti tudi ne druge strani, ki so oh in sploh neki kvazi planinci in nabiralici gozdnih sadežev, ki niti priblžno ne upoštevajo tuje lastnine, in se podajajo v hribe tudi po kakšni "bljižnici" in naredijo s tem 10krat več škode, kot naprimer jaz, ko se zapodim po kakšni vlaki, katera ja vsa razrita od težke gozdne mehanizacije. Kar vprašajte kakšnega kmeta, kako je vsel, ko mu pa kakšnih obilnih nenapovedanih obiskih ostane napol podrta ograja, pohojena trava in parkirani avtomobili v vsaki možni luknji itd. Tu je po moje največ kriva država, nekatirim je dovoljeno vse, drugi skupini, ki pa je priznajmo še zmeraj v manjšini pa prktično ničesar. Tukaj tako pravite, kako se naj spravimo na kakšen poligon - kako? saj jih ni. Kjerkoli v SLO so bile pobude za poligon so bili vsi proti, če je pa že bil kakšen odprt, so ga pa kaj hitro zaprli pod pritiskom okolice.
Država, bi morala dovolit nekatira območja kjer bi bila dovoljena vožnja za štirikolesnike. Seveda stran od palaninskih poti, da si nebi bili v napoto.
Malo več kulturnega dialoga na obeh straneh, pa sem prepričan da lahko dosežemo kakšen kompromis. Med nami lastniki štirikolesnikov je včina takšnih ki smo pripravljeni nanj, ste nanj pripravljeni tudi vi?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki