Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
skalca_man / Zadnja sporočila

skalca_man - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
skalca_man15. 03. 2009 20:22:13
Včeraj, v soboto, sva se s kolegico odločila, da jo mahneva na Golico. Parkirala sva pri Fencu. Za hišo zavijeva takoj desno in v hrib. Pri spodnji postaji tovorne žičnice zavijeva levo, kjer zimsko pot označuje tabla. Sneg je kar kompakten a se zaradi toplegasonca in pozne ure, vgreza. Malo pod Kočo Golica je bilo treba malce "poplezati".( izkušeni se bodo najbrž le zasmehljali nasmeh )

Pri koči pustiva nahrbtnike ( beri tudi kape in jakno) in jo mahneva proti vrhu. Na sredini je začelo pihati. Na vrhu pa je bil veter zelo močen in predvsem MRZEL in naju je kmalu prisilil, da skrajšava najino okoliško razgledovanje. Kapa, rokavice in jakna obvezna na vrhu nasmeh).

Planincev je bilo zelo malo, vse skupaj sva srečala okoli deset ljudi. Vreme je bilo toplo, čudovito, prekrasno.., razen izpostavljenega vrha. Od koče sva jo mahnila okoli 14.00 proti dolini, vendar je bil sneg že zelo južen in se je na določenih mestih dobro ugrezalo. Nisem veliki poznavalec zimske hoje po snegu, a mislim, da bi jo morala odriniti malce bolj zgodaj, saj je bil sneg dopoldne dosti bolj kompakten.

Gamaše in dereze niso odveč.

Lp


     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki