Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Otto / Zadnja sporočila

Otto - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Otto5. 05. 2021 16:19:28
Lahko pa rečete tudi od Sv. Neže pa bodo vsi, ki se jih tiče, razumeli.
Otto9. 09. 2019 08:27:32
Redbull motiš se. Letela je po nekaj tednih in ne mesecih.
Sploh mi pa ni jasno zakaj toliko pisanja in govora o zamenjavi oskrbnika v eni koči, saj se zamenjave dogajajo stalno po večini koč v SLO.
Vedno pa lastnik odloča o tem s kom bo sklenil pogodbo in ne razne peticije in gosti. Tako je tudi v dolini pa naj gre za hotele, kampe ali samo lokalne bifeje in ni razloga zakaj bi bilo v hribih drugače. Da pa se kot nek problem navaja to, da bosta oskrbnik in partnerica brezposelna je pa popoln nesmisel, saj po tej logiki nikogar ne bi smeli odpustiti. Glede na svoje reference pa bo verjetno hitro dobil kakšno drugo oskrbništvo.
Pa da ne bo kdo mislil, da gre za kakšno zamero. V Valvasorjevem domu sem se vedno dobro počutil in tudi sam ne vidim razloga za zamenjavo in tudi ne vem zanj.
Otto5. 01. 2019 18:52:09
Brez posebnosti. Malo pod vrhom Kriške je kakšnih 50 m malo snega na poti, a ne vpliva na vzpon ali spust.
Otto28. 11. 2018 17:48:13
Super napisano, sem se kar vrnil dobra tri leta nazaj, ko sem hodil po delu vajine poti.
Otto6. 09. 2018 16:41:40
Pa še o Kilimandžaru in podobnih višjih lokacijah. Same treniranost nima dosti povezave z višinsko boleznijo oziroma je lahko še ovira, ker se prehitro vzpenjaš in ni časa za aklimatizacijo. Ravno zaradi tega so bile tudi smrtne žrtve in ne samo med navadnimi planinci oz. trekerji ampak tudi med vrhunskimi alpinisti. In tu je glavna težava zakaj nekateri obrnejo ali jih odpeljejo in ne v težavnosti vzpona.
Otto6. 09. 2018 16:36:57
Ne razumem dobro v čem je sploh problem oziroma kaj primoža zanima. Vsekakor veselje do hribov pri otrocih niso povezane z višinci, hitrosto pristopa..., o čemer je primoža že pred leti pisal in stalno dodajal leta otrok in časovnice. Moja sinova malo nad 10 in malo pod 10 sta povsem zadovoljna s kakšnim krajšim vzponom in potem zasluženim ričetom ali čem podobnim pri koči, čeprav pri večjem tudi vzpon na Triglav ne predstavlja problema pri katerem bi se zadihal.
A vsak najbolje sam pozna svoje otroke in najde rešitve. Mogoče primož pa naredite kakšen družinski izlet samo na Dobrčo, Kriško goro ali kaj podobnega, si med potjo pripovedujte šale, hodite počasi in opazujte okolico pa bo mogoče tudi Žanu spet potegnilo.
Otto10. 05. 2018 13:52:31
Vsaka čast. Super poročilo.
Otto21. 03. 2018 12:33:02
Danes zjutraj ni bilo še nobenih sledi. Tudi z vrha proti Kriške Tolstemu ne izgleda shojeno. Poleg tega pa tudi močan veter dela zamete.
Otto26. 02. 2018 15:54:17
Danes pa precej drugače. Veter, da vse leti po zraku, cca. -16 stopinj na vrhu. In še to, nobene pretirane gneče oz. če sem natančnejši nobenega nisem srečal.
Otto19. 01. 2013 18:20:21
Tudi sam imam v Tamarju ponavadi občutek, da bi rajši videli, da bi bili v koči oskrbniki sami. Saj ne rečem, da postrežba ni korektna, a prevečkrat je zraven še kakšen komentar ali zgolj mimika, ki je odveč.
Otto8. 12. 2012 21:40:32
Pred leti je bila lepo markirana krožna pot Podnart - Češnjica- Jamnik - Rovte - Podnart. Sedaj so markacije malo zbledele in tudi kakšno drevo so podrli, a se še najde pot.
Začneš pa na koncu vasi Češnjica in se podaš levo.
Otto22. 10. 2011 15:13:22
Skoraj ni koče,ki so dostopne tudi pozimi (sredogorje), da ne bi organizirala tudi silvestrovanja. Vsako leto organizirajo silvestovanje na Dobrči, Kriški Robleku,Komni, Koči pod Bogatinom,...Najboljše da se kar pozanimaš pri kakšnem planinskem društvu, ki ima kočo nekje do višine cca 1500 m.
Otto2. 10. 2011 17:34:30
Si imel pa res posebno "srečo". Ko sem se jaz poleti potikal tam okoli je bilo toliko kozorogov, da sem se komaj prebil mimo. ko sem že mislil, da je konec živali pa mi je takorekoč preko nog stekel še svizec. Res noro.
Sem bil že večkrat na tem področju, a toliko živalic še nisem srečal. Sem bil pa res prvi ta dan.
Otto31. 10. 2010 07:55:50
Kot je zapisal Vahta v eni od tem bi bilo dobro, da se držimo teme. A forum se vse bolj nagiba k lastni hvali in obračunavanju z drugače mislečimi. Igorjevi opisi poti in njegovo poznavanje gora so res super, a to mu še ne daje pravice, da se vzvišeno obnaša do ostalih na tem forumu ( to je razvidno iz nekaterih njegovih postov v katerih ne odgovori na vprašanje ampak poda kakšen nepotreben komentar). Tudi Turbotovi komentarji v tej temi niso potrebni(drugače ima tudi dobre in upoštevanja vredne pripombe). Saj če komu odgovarja praznovati v koči naj to počne in ga ni treba dati takoj v nič in ga ožigosati za pijanca...
Pa da se držim teme, da še sam ne kontriram zgoraj napisanemu. Skoraj v vseh kočah, ki so pozimi odprte tudi ob vikendih pripravijo tudi silvestrovanja. Vprašanje pa je, če nimajo že zasedeno. Gor greš pa lahko tudi sam, saj če nisi zatežen boš hitro našel družbo. Torej telefon v roke pa se malo pozanimaj v konkretnih kočah. KOt je bilo že opisano: Komna, Koča pod Bogatinom, Dobrča, Kofce, Kriška gora,...
Pa ne me narobe razumet. Tudi jaz z veseljem preberem vsak dober opis in prisluhnem vsakemu konstruktivnemu komentarju.
Otto5. 10. 2010 18:44:52
Povsem nepotrebni komentarji. Žal se nestrpnežev nikjer ne moreš znebiti.
Moti me pa to, heinz, da odgovarjaš v imenu planincev iz Slovenije, saj večina pozna razmere na Stolu in če jih ti ne poznaš napiši samo za sebe.
Mi pa ni jasno zakaj heinz in njemu podobni nikoli ne odreagirajo na vprašanja v angleščini.
Glede zastavic pa mi res ni jasno. Torej slovenski planinci ne razumemo zastavic...zavijanje z očmi
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki