Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
Alen86 / Zadnja sporočila

Alen86 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Alen867. 09. 2019 09:41:03
bbugari1, hvala za lep opis te poti čez Črno jezero - Osankarico - bataljon - 3 žeblje - Tiho jezero - Klopni vrh - Pesek.
Tudi jaz se ne držim strogo SPP, ker zaobide nekaj zanimivih točk. Ponavadi grem od Poštele ali spodnje postaje vzpenjače do Belvija, pa mimo razglednika in vojaškega radarja do Areha (zaobidem Mb. kočo). Od tam na Žigartov vrh in dol do Bajgota.
Letos sem šel tretjič čez Pohorje, no od Bajgota do Rogle pa po drugi poti in sicer po cesti mimo Lahove žage do Tihega jezera (zaobšel Klopni vrh in kočo), od tam pa čez Kladje mimo Kurjega hriba in čez Brvni vrh do razpotja Zgornja brv. Od tam pa ne na SPP in takoj na Pesek, ampak sem šel po cesti do vznožja smučišča Jurgovo in po njem zagrizel v breg do razglednika na Rogli. "Prijetno" strmo je to Jurgovo, še posebej z polnim nahrbtnikom na ramenih nasmeh Sledil je sprehod po Rogli do gradbišča novega lesenega stolpa Poti med krošnjami. Pa nazaj do razglednika in od tam po gozdu do Peska.
2. dan: Nazaj na Roglo do stolpa - Lovrenška jezera - Ribniško jezero/vrh/ koča - Črni vrh - Kope - Partizanski dom.
Med vzponom od Šiklarice na Ribniški/Jezerski vrh priporočam ogled razbitin strmoglavljenega letala v katerem sta umrla nek oče in sin iz Avstrije.
3 dan: Klasičen spust Partizanski dom - Kaštivnik - Kremžarca - SG.

Vsakomur, ki gre prvič čez Pohorje priporočam 3 dnevno turo lepo na "izi" z "chillanjem" ob jezerih, na vrhovih, kočah ipd nasmeh
Pri 2 dnevni turi iz Mb-ja priporočam nočitev na Pesku ali, za malo hitrejše, na Ribniški koči.

     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki