Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj
bossko / Zadnja sporočila

bossko - Zadnja sporočila

Začete teme:
bossko23. 06. 2021 15:13:39
Pozdravljeni,

nameravam prehoditi en del Slovenske planinske poti (SPP) od Idrije do Škocjanskih jam. 5 dni. 4x spanje.
Zanima me če veste kako je s spanjem v teh časih po kočah? Ali so vse koče odprte? Kot sem gledal na spletni strani planinske zveze se bojim, da nekatere koče niso odprte med tednom. Kje pa potem ljudje sploh spijo, ko delajo SPP če ne pod zvezdami?

Hvala za kakršnekoli informacije.
bossko12. 06. 2017 22:08:25
Pozdravljeni,

letos sem se odločil za malo drugačni dopust. V planu imam se odpraviti peš na pot za kakih 7 dni in sem si izbral, da bi začel na začetku slovenske planinske poti - v Mariboru. Torej, hoditi bi začel v Mariboru, vsak dan bi prehodil kakih 5-6 ur in do kjer bi prišel v 7 dneh bi prišel in potem bi nekako našel prevoz domov. Glede kondicije nimam problema. Ampak glede na to, da se nisem še nikoli odpravil od doma peš z nahrbtnikom, me zanima kaj in koliko česa naj vzamem s sabo (oblačila, hrana, dodatna oprema, itd). Prosim vas za kakršen koli nasvet glede priprave na tovrstni večdnevni izlet. Hvala in lep pozdrav!
Komentarji:
bossko13. 06. 2017 23:24:26
Ja, morda bo 5 - 6 ur hoje na dan premalo. Nisem razmišljal kaj bom delal ostali čas. Si ga vzel na izy nasmeh Ne vem, nisem bil še nikoli za več dni peš na poti, zato sem mislil, da ne bom pretiraval po 10 ur na dan. Čeprav pravim, da imam kondicijo, se vseeno malo bojim kako bi bilo, če bi hodil 7 dni po 10 ur na dan... Saj konec koncev bi videl sproti kako bi šlo. Kot sem gledal so koče na vsakih par ur. Ko pridem do ene koče vidim kako sem glede utrujenosti in časa in se tam na licu mesta odločim ali prespim v tej koči ali grem naprej..
Glede hrane: jesti sem mislil zajtrk v koči, in večerjo v koči, potrebujem hrano za vmes. Ali lahko kupim kaj sproti ali naj vlačim za 7 dni s sabo? Kaj pitno vodo se dobi v vsaki koči?

Powerbank je dobra ideja, pa tudi natikači, to se sam nebi spomnil.

Ali naj vzamem tudi spalko, čeprav mislim spati v kočah? Ali naj si v naprej rezerviram koče ali se to sproti zmenim? Ali je bolje imeti gojzarje (nad gležnjem) ali pohodniške čevlje (pod gležnjem)?

Torej oblačil čim manj in nekaj za dež, ne? Pa zemljevidi. Ali so v vodniku Slovenska planinska pot zemljevidi?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki