Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasuj
gregašpega / Zadnja sporočila

gregašpega - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
gregašpega28. 07. 2016 18:20:10
a pa uporabljaš lotse celo leto ali ga uporaabljaš bolj kot zimski oziroma prehodni čevelj? mene je namreč zmotila njegova trdost, oziroma dvomil sem v uporabnost in udobnost hoje poleti

se pa danes obšel Alpino, Kibubo in Intersport,kjer imajo planikine čevlje. Trgovka v Alpini se mi je malo zasmilila, sploh ker sem probal bržkone vse kar je imela, a nič ni stalo na nogi, ni blo pravega občutka. V Kibubi so imeli model Kayland Titan, pa je bi skoraj kot ulit, na koncu sem se pa odločil za Planikin Jalovec. Kot ulit za mojo nogo, pa še slovenski je.=) recimo temu,klasičen čevelj za poleti in malo pozimi, ko bo pa dnar, pa bom še dokupval bolj specializirane čevlje (Lhotse bo zagotovo naslednji)
gregašpega27. 07. 2016 19:29:11
in zelo navdušen in hvaležen nad hitrimi odgovori in aktivnostjo, hvala
gregašpega27. 07. 2016 19:27:58
Trobec, tvoje komentarje sem že prebiral
in so bili prej ter so sedaj v pomoč. hvala in točno to, Peak in Tibet sem pregledal in razmišljal o isti varianti,dveh čevljih, ene letne, ene zimske. Prodajalka mi je malo vsilila idejo Lhotsejov na vsak način, češ, da je za vse letne čase itd..


sploh pa kakor si rekel.

"Glede enega ali 2 parov...če imaš namen veliko hodit tako pozimi, kot poleti, potem bolje 2 para. Če bo samo kašna občasna zimska tura so dovolj eni."

bo najpametneje kupit ene dobre letne, kateri bodo še za lažje zimske ture,za zimske ture pa še imam ene, sicer stare, a še uporabne.

glavna poanta mojega dvoma je bila ali lahko en čevelj nadomesti 2..čeprav kvaliteten, očitno ne, ane?
gregašpega27. 07. 2016 16:25:33
Podreboval bi nasvet glede izbire. Gre za kompromis med modelom / ceno in uporabnostjo

po skoraj dveh letih se lotevam malo bolj hribolazništva. rad se spustim tadi v kaj bolj zahtevnega (plezanje, ferate).
Acija v Alpini se ta teden zaključuje. in sem pred hudo dilemo. Namreč,moji stari čevlji (alpina) so že potrebni zamenjavi. prebral sem pržbone vse forume na temo, kaj izbrati. Medtem ko me je prodajalka v alpini prepričevala da je model Lhotse zame popoln (res, želim malo bolj gorniški zimski čevelj) me je tudi prepričevala da bom brez težav hodil z njimi poleti.

moje mnenje je, da bom poleti, na pohodnih turah (težavnosti Storžič, Kamniške, itd, skratka nič hude plezarije) enostavno uničil). Je pa res da imam zimske planikine gojzarje(K2),kateri bodo pa tud počasi potrebni menjave..

se mi bolj splača pridobiti še kakšne poletne? model Tibet ali Nepal?ali celo Tundra? Ali so Lhotse tolk trdoživi, da preživijo tud poletne ture, ter hkrati udobni za nosit tudi poleti?

je pa res, da kolkr bi rad zapravil vse kar imam na dveh parih čevljev (cca 150 + 100e), si ne morem tega prvoščit xD


vsako mnenje je pomoč, zagotovo
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki