Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Lalala / Zadnja sporočila

Lalala - Zadnja sporočila

Začete teme:
Lalala16. 07. 2016 13:40:19
Pozdravljeni, ali veste, če je dovoljeno in primerno iti peš do slapa Kozjaka po poti opisani na Hribi.net z večjim psom?

Hvala
Komentarji:
Lalala23. 08. 2022 16:29:27
Zdravo, a bi mi znal kdo povedat, ce je pot na npr. Balinovac primerna za srednje majhnega psa - glede na ostrino kamnov in skal, prepadnost itd? Je morda kaksen drug vrh bolj primeren?

Brala sem, da je pot v zadnjem delu makadamska. A je ta del posebno zahteven za bolj "bogi" mestni avto? Je kako parkirisce se na asfaltu pa se kaj vec hodi? Hvala za kakrsnokoli info nasmeh
Lalala23. 08. 2022 16:22:59
Zdravo, a mi zna kdo povedat, ce je pot primerna za psa - glede na ostrino kamnov in skal? Hvala
Lalala14. 12. 2021 18:13:45
A, super. Hvala! Zdaj pa moram pogledat in probat v zivo.nasmeh
Lalala14. 12. 2021 16:32:32
nasmeh ker se mi zdi nekako ful neekolosko, pac enkratna uporaba. Jaz pa bi sla na kak hrib vsak teden in cisto vsakic umiram, ce sem v visokih celoletnih cevljih. Verjamem, da nisem edina.
Lalala13. 12. 2021 22:53:21
Zdravo, a bi imel kdo za priporociti zelo izredno tople planinske cevlje? Imam zelo velike probleme z zmrznjenimi nogami, ne glede na volnene vlozke, nogavice itd. Letos sem se morala posloviti od starih zimskih cevljev, ker so imeli ze luknje. Najbolj iscem kaksne debele z mucko notri, ampak kar najdem so bolj stil Salomon ali Decathlon, kar ni lih najboljse. Uporaba pa je samo na lahko dostopnih hribih, ala Debela Pec npr.
Lalala27. 10. 2021 19:51:23
O, hvala. Vidim tudi cene. Se verjetno ze zaradi tega ne splaca, ker so cevlji stari. Verjetno je imel cevljar kar prav.
Lalala26. 10. 2021 21:08:45
Zdravo, nasla sem ze nekaj info na spletu, ampak se ne znam odlocit oz. verjetno mi je tezko vreci cevlje stran. Na skoraj 10 let starih Alpininih cevljih se mi je odlepil podplat oz. se je material PU zacel drobit, torej se ne da zalepit, verjetno bi se teoreticno dalo dat nove podplate. Nisem pa nasla veliko info o ceni in ce je to mogoce samo preko Alpine. A ima kdo kako info? Je kdo to delal pri cevljarju? Sem ze bila pri enemu pa mi je rekel, da ne, ampak se mi je zdelo, da se ne ukvarjajo s planinskimi cevlji pa se mu morda ni dalo. Sem pa verjetno cevlje slabo "vzdrzevala", dolgo ne nosila in na zadnje hodila par dni po nalivih, heh.
Lalala17. 07. 2021 13:56:49
Zdravo, kaksna je pot na Lopatnik? Razmisljam o tem, da bi sli jutri. Vreme zgleda srednje ok. Bolj proti zahodu boljse. Nisem se bila, sem pa bila na Krasjem Vrhu tam blizu. A sta si poti podobne? Ne po dolzini, ampak glede tipa poti. A ce je dez je kaksen del bolj kamnit in spolzki? Hvala!
Lalala10. 08. 2019 16:14:43
Pozdravljeni, do kam se da priti z navadnim osebnim avtomobilom in parkirati? Ali se je možno peljati do Planine Zapleč? Ali je bolj ugodno parkirati v Drežniških ravnah? Še nikoli nisem bila tam.

Koliko je gneče po navadi? Je težko dobit mesto za parkiranje?

Hvala!
Lalala26. 03. 2019 12:08:05
Hvala, zgleda dobra ideja nekaj v tem stilu.
Lalala25. 03. 2019 12:17:51
Zdravo, v naslednjih dneh (če bo vreme kolikor toliko ok) bi šla na kak dvodnevni izlet. Imate morda kakšen predlog?

Glede na to, da je bolj malo koč odprtih, sem razmišljala o Blejski koči na Lipanci in Domu na Komni. Bi predlagali še kakšno?

Glede Lipance, se mi zdi, da pot Debela Peč - Brda - Mrežce je morda malo prekratka? Se da še kam potegnit, da je brez jeklenic in da ni plezanja?

Za Komno pa kakšen izlet bi predlagali?

Zahtevnost naj bo lahka, po možnosti krožna pot, vmes kakšen lep razgled.

Hvala!
Lalala8. 03. 2019 19:11:40
nasmehhvala za misli. Zdaj imam še vedno zmedene ideje isto kot prej. Sicer iz lastnih izkušenj bi rekla, da lih isto žuli ali ne žuli, če imam na nogi dvoje nogavic ali ene debelejše pohodniške.V dvojnih debelih pa mislim, da bi se mi noga skuhala.
Lalala7. 03. 2019 17:15:48
Še nekaj bi vprašala nasmeh A velja še vedno pravilo, da naj bi se vzeli pohodni čevlji za eno številko večji? Kako se ravnate pri tem? Mislim na bolj poletne in neke standardne pohodne čevlje (ne za zimske razmere).
Lalala20. 02. 2019 12:42:10
Hvala za priporočila! Na Ecco nisem nikoli pomislila, bom šla pogledat. Malo imam dvom glede na gumo podplata. Ne vidim, da bi bila vibram ali kaj bolj posebnega? Kako je z oprijemom?

Sicer priznam, da sem imela zdaj 4 leta ene na blef iz Carrefour-ja, ki so se izkazali za zelo dobre velik nasmeh sploh guma. Samo mucka se je malo zdrsala pa so začeli malo žulit in se močit. Sem jih pa imela samo za zimo, kar zdaj tako ali tako ne iščem.

Te Scarpa sem pa tudi že gledala pa ko sem bila v trgovini, jih niso imeli v moji številki. Številka je še moj drugi največji problem, glede na to, da je najbolj pogosta.

Glede nogavic pa še nisem opazila večjih razlik. Vse se hitro strgajo in scufajo prav nad peto, tako, da so hitro za v smeti. Najboj mi pomagajo obliži, ampak poleti se pogosto kar stopijo.

Verjetno bom res ene predvsem mehke našla. Bom še najmanj zgrešila.

Pri usnju me je pa strah, da se sčasoma strdi?

Lalala19. 02. 2019 22:00:26
Zdravo,

jaz se že kar zelo zelo dolgo odločam za nakup novih čevljev in se seveda nikakor ne morem odločiti. Poskusila sem jih že kar nekaj, ampak me na koncu vedno skrbi, da bodo slaba izbira.

A imate kakšna sveža priporočila? Iščem ene čevlje bolj za poleti oz. takšne za celo leto za nezahtevne pohode (torej ne take za polavtomatske dereze itd).

Težava je v tem, da me vsi čevlji grozno ožulijo, saj imam zgoraj nad peto eno kost, ki štrli navzven. Obliži in primerne nogavice seveda stvar omilijo, ampak še vedno se kdaj zgodi, da se mi kar fajn vname vse skupaj.

Bolj kot je čevelj visok, boj me žuli. Bolj je trd, bolj žuli. Po drugi strani pa sem nagnjena k zvinom enega gležnja, zato bi rada višje čevlje.

Ker mi na splošno ne ustreza večina čevljev, mi je žal zmetat veliko denarja (ker ga tudi nimam veliko)za čevelj, ki me bo brutalno ožulil, po drugi strani pa bi kdo rekel, da če so čevlji dražji, so boljše narejeni in bodo morda manj žulili. Nagibam se h nakupu kakšnih cenejšega ranga (nekje pod 200).


Probala sem Scarpa Marmolada pa so se mi zdeli kar v redu, ampak sem potem brala, da je veliko ljudi imelo žulje po njih. Po drugi strani sem probala neke navadne Alpinine (Silver) pa so se mi zdeli tudi mehki, ampak verjetno ne kvalitetni. Čeprav bi samo za poleti verjetno bili čisto dovolj? Probala sem še nekatere druge seveda pa so mi tile dvojni ostali v najlepšem spominu.

Bi imeli kakšno misel ali priporočilo glede tipa čevljev, ki ne ožulijo toliko? Na kaj je treba pazit? Je boljše imet nizke in totalno mehke čevlje in samo kakšno posebno povezo oz. nogavico za gleženj, ki se zvija?

V mislih imam dolge, vendar lažje pohode, v smislu zahtevnosti.

Pa fajn bi bilo, da bi bili do določene mere vodoodporni. zmeden
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki