Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
dora / Zadnja sporočila

dora - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
dora24. 08. 2007 10:21:50
Sedaj pa samo še tole. Gospod Sašo, pozanimala sem se pri Lovski zvezi Slovenije, kako je s tem, ali lahko lovec ustreli mojega psa. Odgovrili so mi: "V nobenem primeru se psa ne sme ustreliti ali kako drugače pokončati. Tako pravi zakon!" Drugič vas prosim, da ne govorite laži naokrog. lp
dora23. 08. 2007 12:36:03
Z veseljem v gmajnice če se z mojim šefom dogovorite, da grem sprehajat pse med službenim časom.nasmeh
dora23. 08. 2007 12:02:25
Vem, da sem trmasta, vendar želim priti stvari do dna. No, če si tako dobre prosim doma poglej in napiši ko boš imel las, če pa ti je težko (glede na to da imaš vse doma pri roki) se bom pa tudi sama potrdila in iskala naprej.
dora23. 08. 2007 11:46:30
Kako prirejen? Zakon, ki sem ga jaz brala in preštudirala je Zakon o lovstvu in divjadi v katerem pa nič ne piše o tem, da mi lovec oz. lovsku čuvaj lahko ustreli psa če goni divjad itd. Mogoče sem kaj res spregledala zato ne bom trdila da tega notri ne piše grem pa sedaj še enkrat vse od začetka brat, da vidim če sem kaj spregledala. Če kdo ve še za kakšen zakon v katerem bi lahko to pisalo vas prosim, da mi podate informacije, zakon želim spoštovati zato želim vedeti kaj v zakonih piše, kaj lahko in česa ne smem početi.
lp
dora23. 08. 2007 11:30:57
Tom, prosila bi te, da mi posreduješ link ali pa vsaj kako točno je naslov temu zakonu, da si ga preberem, ker žal tega nikjer še nisem zasledila kljub mojemu iskanju vsepovsod.
dora22. 08. 2007 14:16:13
To je že res, da ta način obladajo psi, ki se urijo za službene namene oz. šolanje obrambe (da ko vržeš klobaso mora pes ostati pri miru dokler mu ne daš ukaza da jo lahko poje) vendar tudi še pri eni drugi "disciplini" šolanja mora pes ostati na mestu dokler mu ne dovoliš da ti prinese aport (vaja aportiranje) - reševanje. Pri navadni poslušnost po programu A in B-Bh vaje aportiranja nimaš, zato tudi večina psov tega ne zna, da bi ostala pri miru.
dora22. 08. 2007 08:17:38
Še tole, ravnokar prebiram odličen članek v včerajšni reviji Jana na strani 44 in 45. Strinjam se s člankom še posebaj pa vam predlagam, da si nelubitelji psov preberete rdeč okvirček kjer vam svetujejo kako se obnašati in ravnati, da vas pes ne bo razumel narobe in vas panadel.
dora22. 08. 2007 07:55:21
Čeprav sem rekla, da se ne bom več javila vam samo sporočim, da sem se o vsem pozanimala. Da pa ne boste preveč mi solili pameti so mi z VURS-a odgovorili: "javno mesto je torej vsak prostor, ki je dostopen vsakomur, kjer je oziroma je pričakovati večje število ljudi. Po tem predpisu so torej gozdovi, gore ipd. prostor, kjer je psa dovoljeno imeti spuščenega. "
Glede pobiranja iztebkov v gorah mi žal niso odgovorili, sedaj pa še čakam na odgovor TNP-ja, da mi razložijo (glede na to da v njihovem zakonu tega ne piše), kako je s kopanjem psov v gorskih jezerih. Tudi v gozdu imam lahko psa spuščenega po mili volji vendar ga moram imeti na očeh, če pa moj pes naredi škodo na divjadi pa (logično) zanjo odgovarjam.

Pa lep pozdravček vsemnasmeh
dora16. 08. 2007 12:23:16
Samo še tole napišem, ker itak jaz ne bom dotajčila stvari vam in vi ne boste nič dotajčili meni.

Nekdo je napisal: Mislim, da bi pri vsej tejle debati morali vseeno ločiti tiste lastnike psov, ki imajo svoje živali lepo vzgojene, do tistih, ki se postavljajo z "ostrim" psom v smislu "kaj mi pa morete, a?".

Nekako sklepam, da tole leti name, jaz se s svojim psom nič ne postavljam in iz mojih postov ne morate kar sami po sebi sklepati da imam nevarnega psa. Imam psa, ki spada med družinske in zelo prijazne pse (FCI 8) in po vrhu vsega je še šolan.

Prav lep dan vsemjeziknasmeh
dora15. 08. 2007 10:01:19
Nekdo je napisal, da mi lovec lahko ustreli psa. Res je, vendar moj pes nikdar ne hodi več kot nekaj koravkov pred manonasmeh Škoda kajne, ko imam tako ubogljivega in šolanega psa in ko sem tako "vzvišena in mislim da mi nič ne morejo". Ko bom vedela, da mi bodo v vsaki situaciji lahko kaj naredili takrat tega ne bom več govorila.
Statistični podatki o tem koliko gozdnih živali so pobili psi me prav nič ne ganejo, doler tega ni naredil moj pes, mi je res vseeno.
Kot sem že rekla, če bom kršila zakon, bom tudi odgovarjala za škodo, dejanje... do takrat pa se ne sekirajte zame in za moja dejanjanasmeh saj ne boste vi odgovarjali zanje, torje, me pustite pri miru tako kot jaz pustim vasnasmeh
dora15. 08. 2007 09:56:07
Draga, res mi nič ne morejo dokler se držim pravil, ko bom pravila kršila bom kazen tudi plačala do takrat pa se lahko samo "jajcate tukaj". Psa imam na vrvici, kjer je to predpisano in tudi tam, kjer ni, vendar so blizu živina, ovce, vriskajoči otroci itd. Spoštujem marsikaj, kdaj pa kdaj, ko vidim, da se nekdo pač boji psa (takrat pes zelo dobro zazna da se ga bojite in bo še prej hotel k vam kot če bi šli mirno mimo brez strahu in pogledov z levim kotičkom očesa v psa) se umaknem ali pa en drugega obkrožimo oz. psa primem čisto na kratko, da ne bi šel do ljudi (ki že kažejo strah še preden se srečamo). Table vidim!!! Vedno gledam kje so in kaj piše in če piše da ga moram imeti privezanega, ga tudi privežem, če je tabla, da se pes ne sme kopat ga tudi ne bom kopala, dokler pa tega ni, oz. tako kot na tabli TNP v Ukancu pri Bohinjskem jezeru ko ne veš kaj tabla točno pomeni (3 razlage) pa se ravnam po svoji presoji. Za svojim psom pobiram iztrebke!!! Tam kjer je to potrebno, fino pa bi bilo, ta bi tudi klošarji, babice, ki svoje vnučke peljejo iz vrtca in jih prime kakat in jih dajo opravit potrebo za prvi grm (v mestu) za njimi ne pospravijo, da bi tudi za njih enako veljal zakon. Kot pravim, ko boste vi, srrne, gamsi pobirali svoje iztrebke za seboj (v hribih, na njivah..., krave na pašnikih-ali kdo za njimi pobira? boste rekli da je to čisto drugačen iztrebek??? Daj ne bodite preveč pametni in ne glejte samo črno in belo, poskušajte videti še barve) takrat bom tudi jaz na teh krajih pobirala za svojim psom! Nikdar ne bom trdila, da moj pes ne bo ugriznil (le zakaj ima potem zobe in gobec) vendar mislim, da je manj verjetnosti, da bo urgiznil moj pes, kot pa potepuški psi, psi ki so doma na ketnah...
Malo razmislite preden se spravite tukaj pisat in govorite čez nas-lastnike psov, res je in popolnoma se strinjam, da moramo upoštevati pravila in predpise. Zaenkrat jih, če jih ne (pravila v TNP mi še vedno ni nihče posredoval, prebrala sem si zakon o TNP in tam o prepovedanem kopanju v jezerčkih ne piše) mi prosim dajte link, kje piše kakšna stvar, ki jo zaenkrat kršim (nepobiranje iztrebkov v hribih, njivah...) in če bom prebrala, da je zakonsko določeno, da to moram počet, potem bom to upoštevala, do takrat pa ne bom. Mislim, da sem ena izmed peščice, ki si prizadevajo za upoštevanje zakona (pes na vrvici takrat ko je treba, šolanje in socializacija psa, pobiranje iztrebkov za svojim psom takrat ko je potrebno...)
Mimogrede, če se že tako "jajcate" tukaj, zakaj potem ne prijavite policiji tega kar opažate??? Nepobiranje iztrebkov, psi niso na vrvicah,... Če bi policija spoštovala zakon, in pisala kazni (ne samo kadar se zgodi ugriz) ampak tudi za nepobiranje iztrebkov, neprivezanega psa na javni površini... bi država imela ogroooooomno denarja, ostali lastniki, bi pa kaj hitro kupili povodce in vrečkenasmeh
dora14. 08. 2007 15:46:31
javna površina: mesto, park v mestu, pločnik v mestu, cesta na vasi...

nejavna površina: travnik sredi polja, njive, gozd (tukaj me lahko preganja samo lastnik parcele na kateri imam spuščenega psa, policija mi tukaj ne more nič), za hribe ne bom trdila bom se pa potrudila in poiskala informacije ampak zaenkrat jih smatram kot nejavno površino, če pa so javna površina pa tam vseeno ni pričakovati veliko število ljudi, tako da mi spet ne morejo nič
dora14. 08. 2007 15:17:14
Suzana, kaj to pomeni, da moram jaz prehoditi okrog in okrog jezera, da bom našla ta znak. Mi smo našega psa kopali v Ukancu (na tisti strani jezera kjer je hotel Zlatorog ali kako se že sedaj po noem imenuje) in tam, kjer sem ga jaz kopala te table ni bilo na tisti strani jezera, kjer pa pristajajo padalci pa nismo nikdar.
Gost, ki je napisa, da psi ki niso na vrvici, da je to po zakonu prekršek, ni res, prekršek je takrat, kadar imaš psa odvezanega na javnem kraju. Na nejavnih površinah imam jaz lahko psa odvezanega po mili volji. Odvezanega imam lahko tudi na javnem kraju, če ni pridvideno, da bo tam večje število ljudi. O vsem tem sem se pozanimala na VURS-u zato mi ne soliti pameti.
dora14. 08. 2007 13:42:10
Tista, ki je bila takrat brez podpisa sem bila jaz, ker še nisem bila prijavljena, sedaj sem. Nikjer v Bohinju nisem zasledila, da se pes ne sme kopati v jezeru. 1. ni table kjer bi pes npr. stal v vodi in bi bil znak prečrtan, 2. tisti znak kjer je gor narisan pes (znak je na tabli TNP) je tako čuden, da ne veš kaj sploh hočejo od tebe, ali da moraš imeti psa na vrvici ali da moraš pobirati iztrebke za svojim psom (pes je v točno taki drži kot takrat ko opravlja veliko potrebo), sedaj pa mi dokažite, kaj točno pomeni ta znak in mi razložite, kako naj si šlovek (npr. tujec) razlaga tak znak, če sem že jaz ta znak razumela v treh pomenih.nasmeh
dora14. 08. 2007 13:13:17
Moj pes živi z mano v stanovanju in spoštujem zakon, ki pravi, da moram pospravljati za svojim psom (na javnih površinah pospravljam, na njivi, v hribih in v gozdu pa res ne nameravam pospravljati, saj tudi vi ne pospravljate za s seboj, ko vas tišči nekam), psa imam privezanega tam, kjer je zakonsko določeno, da ga moram imeti drugje ga ne bom imela razen, če bom smatrala, da bi bilo fino, da ga privežem (divjad, krave, ovce, majhni otroci h katerim gre rad ker tako zelo na glas vpijejo in s tem pritegnejo pozornost psa)
Ne, res ne bomo šli na Dobrčo, ker bo gneča na cesti na gorenjsko, šli pa bomo kam drugam v hribe. Zakaj pa bi midva morala doma spat v postelji? Zakaj pa ne bi vi? In potem vi ne bi naju motili ko bi se sprehajala po hribih?
Kot že na 1000 forumih vedno ista pesem, pač ne bomo prišli skupaj tisti ki zagovarjamo imeti psa in tisti, ki sovražite živali. Kot, da je cel svet vaš. Škoda, da ne mora biti vedno vse po vaše in od sedaj naprej bom iz principa psa pustila da prosto leta, ko bo kdorkoli prišel mimo in ga ne bom več klicala nazaj k sebi in ga pripenjala za 10 sekund da greste mimo. Zaprite se v svoje stanovanje, tam boste imeli tako kot vi hočete, brez vam motečih dejavnikov.
nasmeh
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki