Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
borut.m / Zadnja sporočila

borut.m - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
borut.m11. 12. 2021 16:56:02
Parkirišče je urejeno in brez posebnosti, je pa res, da je bilo danes zelo polno...
borut.m1. 11. 2017 17:17:06
Precej zoprne. Ko pot preide iz travnatega pobočja v skalovje in preide v senco, se takoj pojavi pomrznjen sneg, ki se menja s kopno potjo. Mimo prve jeklenice še gre, po drugi je pa pot brez derez že kar nevarna. Za tem, po prečenju nekaj par metrov izpostavljenih klinov, ko se pot obrne rahlo navzdol, sem kljub derezami odnehal, ker nisem imel stalno dobrega oprijema. En korak je bil leden, naslednji korak pa je bil že čisto kopen. Naprej od teh cca 2400m pa nimam informacij. Lp
borut.m3. 03. 2016 09:28:01
Včeraj (sreda) se je sneg začel ne planini Dol. Po planini je šlo še brez udiranja, proti planini Rzenik pa je bilo vedno težje. Občasno se je udiralo do kolen. Po zadnjem sneženju je šel pred mano samo nekdo s krpljami in lepo nakazal pot. Hvala. Od planine Rzenik do Rzenika je pot brez krpelj precej brutalna in se udira občasno do pasu, se pa da priti tudi brez njih. Na Konja ni nobene gazi.
borut.m30. 01. 2016 08:20:07
Mogoče ti kaj pomaga včerajšna slika iz Kamniškega sedla.
borut.m13. 03. 2015 18:11:54
Včeraj na Konja iz smeri Kraljevega hriba. Do planine Dol poledenelo samo na nekaj mestih, pa še te se da zaobiti. Od planine Dol pa je pot vseskozi snežena, utrjena in sneg se (še) ne predira. Je pa precej drseča. Dovolj so bile tamale dereze.
borut.m11. 02. 2015 19:38:31
Razmere na poti Mače-Dolga njiva-Srednji vrh so naslednje.Do odcepa proti Hudičevem borštu gre brez posebnosti.Pot je solidno shojena.Od odcepa in naprej proti Dolgi njivi se začnejo težke razmere.Danes se je redno udiralo do kolen.Sneg je zelo težak in hoja je zelo utrujajoča.Pri Dolgi njivi se da nekaj 50 metrov spočiti,ker je spihano.Potem se začnejo kar se tiče hoje brutalne razmere.Redno se udira čez kolena.Situacija se izboljša šele nekaj višinskih metrov tik pod vrhom,ko je sneg zdržal mojo težo.Drugače pa lepo sončno in preveč toplo vreme.Pa zahvala mojemu predhodniku,ki je pred kratkim naredil gaz do vrha.Je pa videti,da ni imel večjih težav z udiranjem.Lp
borut.m17. 04. 2014 12:32:12
Situacija v torek, 15.4. Začel sem ob 14h v dolini. Pot mimo Valvazorjevega doma do razglednega počivališča pri treh klopcah (1700m)je brez posebnosti. Takoj za prvim ovinkom se začnejo zimske razmere. Sneg je bil tudi v tem popoldanskem času dovolj trd in se ni preveč prediral. Stopinj prejšnjih planincev ni bilo videti oziroma jih veter sproti zabriše. Proti vrhu sneg postane zmrznjen in se ne predira nič. Snega je res še veliko in smerokazi na sedlu so zakriti. Za varno hojo je nujno potrebna uporaba derez in cepina.
borut.m12. 01. 2014 09:18:39
Krožna pot (včeraj 11.1): Mače-Hudičev Boršt-Srednji vrh-Mali Grintavec-Bašeljski vrh-Kališče-Mače. Snežne zaplate se začnejo na Dolgi Njivi. Zadnjih 150 višinskih metrov pod vrhom je snega več (okoli pol metra), občasno se udira. Pot od Srednjega vrha proti Malemu Grintovcu je popolnoma zasnežena, neshojena (pred mano je bila le ena sled). Dereze so mestoma nujne. Z Malega Grintavca proti Mačenskem sedlu pa je nekje na polovici pot že pretežno kopna. Nekaj snega je zopet po grebenu proti Bašeljskem vrhu, kjer je potrebna previdnost.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki