Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Apolonija / Zadnja sporočila

Apolonija - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Apolonija26. 07. 2021 14:41:42
Pozdravljeni, sama paša za oči in za dušo. Vsaka rožica je po svoje lepa. Ta kranjska lilija je res nekaj posebnega.

JCERNI, je večerni jeglič vaše domače ime za ta svetlin (Oenothera glazioviana Micheli)?
Apolonija31. 10. 2020 08:53:13
otiv, kako prav imaš. Res si včasih čisto po nepotrebnem grenimo življenje. Vedno mi je hudo, kadar je kdo prizadet. Velikokrat vidimo samo sebe, svojo prizadetost, svoje probleme, delamo prehitre zaključke, prehitro reagiramo...Takrat je dobro, da se malo ustavimo, pogledamo okoli sebe in zagledamo druge ljudi, ki se jih nismo potrudili razumeti, ki imajo vsak svojo življenjsko zgodbo in tudi svoje probleme... Zato je dobro, da smo tolerantni drug do drugega in si dovoljujemo in puščamo našo različnost.

Bom nehala, ker tu ni mesto za "filozofiranje", ampak za našo lepo naravo.
Apolonija29. 10. 2020 20:29:05
Malenka, kot poznam zvončico, gotovo ni mislila tako, kot se lahko tudi razume njen stavek. Morda je izpustila "še", ali pa je mislila na kakšno res posebno neznanko, ki jo lahko samo ti razvozlaš.
Le kdo ti ne bi bil hvaležen za ves čas in bogastvo, ki ga daruješ tukaj. Pa saj ti bo verjetno sama napisala. Lep pozdrav
Apolonija29. 10. 2020 07:43:19
Zvončica, hvala. Videla sem, da si mi napisala nekaj besed pred nekaj dnevi zasebno, pa sem jih po nerodnosti zbrisala in ti nisem mogla odgovoriti. Lp
Apolonija28. 10. 2020 01:24:10
Moje besede, da naj bi rastlino za iskalnik poznali, mislila sem vsaj na družino ali vrsto poleg barve, so bile namenjene Kati, ki je poznala samo barvo.
V glavnem se strinjam s tabo. Verjamem, da marsikdo, ki občasno zaide sem ali tukaj vztraja dalj časa, pozna in se poslužuje tudi drugih strani in brskalnikov. Odvisno pač od človekove motivacije in znanja ne samo botanike, ampak tudi uporabe računalnika, sposobnosti učenja, ki z leti upada, časa itd. Tukaj so tudi upokojenci, osnovno znanje biologije je že zelo daleč, spomin peša, časa marsikdo nima prav veliko, posebno babice. In res ni nič narobe, če se tukaj srečujemo in si prijazno pomagamo ljudje z različno stopnjo poznavanja rastlin, interesa in želja.
Apolonija27. 10. 2020 16:49:05
Draga Malenka, saj dobro vem vse to, kar mi pojasnjuješ. Zdi se mi, da je problem, ker ti gledaš z očmi ženske, ki si je z leti pridobila ogromno znanja in ti je vse bolj ali manj "mala malica", tukaj pa marsikdo dela prve korake. Na primer, če ima neznano rastlino, lahko ugotavlja samo barvo, družina, rod, vrsta...ali posamezne specifične lastnosti pa so mu španska vas. Tudi ni sposoben po fotografijah tega ugotavljati. Tako zelo razumem kati, da ne gre v prvi vrsti za lenobo in iluzorna pričakovanja od iskalnika. Po drugi strani ni zajetih še veliko rastlin in iskalnik ne more vedno pomagati, po tvoji zaslugi se bo seznam zelo popravil, za kar smo ti zelo hvaležni. Tukaj smo, da si izmenjujemo fotografije rastlin, ki jih imamo tako radi, a tudi zato, da si po svojem skromnem laičnem znanju, ali bolje neznanju pomagamo in se tudi motimo. V svoji navdušenosti smo večkrat preveč suvereni, se ne zadovoljimo z družino ali rodom in streljamo kozle. In seveda je pravi luksus, da si se pridružila ti in so dvomi o pravilnost določitve odpadli. nasmeh
Apolonija25. 10. 2020 13:18:45
Kati, če prav razumem, lahko v iskalniku iščeš rastlino, ki že jo poznaš, neznanke pa poskušaš razvozlati tukaj na forumu.nasmeh
Apolonija25. 10. 2020 00:42:50
kati, mislim, da je rdeči slizek (Silene dioica)
Apolonija7. 09. 2020 22:30:06
Zvoncica, hvala, na dopustu imam vec casa, a tako majhen racunainik, da bi potrebovala mikroskop. nasmeh

Apolonija7. 09. 2020 21:07:27
Pozdravljeni,

malenka, jaz sem lani ugibala te romunske rozice, na tem racunalniku ni sumnikov, se opravicujem, in ce se ti ljubi, jih preveri, prosim, na strani 335. Takrat sem ugotovila, da gre za rdeco homulico (Sedum roseum), pozneje sem videla, da je to sinonim za Rhodiolo roseo in da sem kar po svoje poslovenila, za Erico spiculifolio (Bruchenthalia spiculifolia), Lomatogonium rotatum, Aconitum moldavicum...Lep pozdrav vsem, Apolonija
Apolonija21. 08. 2020 13:30:25
Pozdravljena, malenka, dobrodošla na tej strani. Kot vidiš, bi laiki res potrebovali nekoga, ki ima veliko botaničnega znanja, da bi od časa do časa malo pregledal naše rastline in nas poučil o napakah, posebno o tistih, ki se ponavljajo. Tako pa smo prepuščeni sami sebi, svojemu navdušenju nad rastlinami in ugibanju, za katero rožico gre.
Zdaj vidim, da gre res za Salix reticulato, zmotili pa so me rdeči plodovi. So se pritihotapili od druge rastline? Hvala za pomoč.
Apolonija5. 03. 2020 12:17:26
Driada, na vprašanje glede logaric sem se obrnila na botanično društvo in posredujem odgovor:

Pozdravljeni!

Vaše vprašanje sem zastavila občnemu zboru BDS. Botanično društvo je pripravljeno pomagati pri preprečitvi uničenja nahajališča močvirske logarice, a za kakršnokoli aktivnost potrebujemo več informacij. Predlagam, da kontaktirate Matejo Poljanšek, ki sem jo dodala tudi v cc. tega sporočila. Smiselno pa bi bilo o problemu obvestiti tudi Dušana Klenovška, tudi člana BDS, ki dobro pozna tiste konce in je zelo aktiven v naravovarstvu. Njegov e-naslov je: dusan.klenovsek@guest.arnes.si. Upam, da bo možno najti rešitev.

Obrnite se torej na Dušana Klenovška ali/ in pišite matejapol@gmail.com

Pozdrav, Polona
Apolonija22. 02. 2020 20:34:56
Zlatica, oh ta progasti žafran! Tako je lep. Tudi rumeni dren že cveti?
Apolonija2. 11. 2019 19:35:56
Očitno ti je, Otiv, uspelo najti, slikati in nam predstaviti bledo obloglavko s Krasa.nasmeh Morda jo bo objavila še Zlatica.
Zima brez rož bo, zgleda, čisto kratka. Na moje/naše veselje. Hvala, da jih objavljatenasmeh
Apolonija2. 11. 2019 18:24:56
Zlatica, sta dva grintavca namesto obloglavke???velik nasmeh
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki