Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
mojčman / Zadnja sporočila

mojčman - Zadnja sporočila

Začete teme:
mojčman31. 05. 2015 16:44:17
V Četrtek 28.5.2015 sva z možem hotela prehoditi geološko učno pot saj sva si želela ogledati kamenine, ki jih predstavlja Kozjanski park v svojem prospektu -Geološka učna pot.Žal pa sva bila razočarana saj je del poti zaraščen in neprehoden.
Začetek je bil obetaven dokler nisva prišla do travnika,kjer je bil nepokošen (pot) in pregrajena z ograjo (pastirjem) in na katerem so se pasle ovce.zmeden V visoki travi sva najdla stebriček z številko 12 , ki označuje pot vendar nikjer ni bil možen prehod, da bi nadaljevala pot.(tudi domačini so povedali, da pot ni vzdrževana)Vrnila sva se na izhodišče k cerkvi Device Marije na Pesku.Pot sva vseeno nadaljevala proti samostanu Olimje in naprej proti" čarovnici". Tukaj tudi ni bilo nobenih informacijskih tabel za nadaljevanje poti.mrk pogled Za nadaljevanje poti sva se informirala pri prodajalcu vstopnic. Ta del poti je dostopen deloma po makedamski deloma po asvaltirani cesti. Informacijske table so deloma zaraščene in poškodovane tako, da ravno vseh kamenin ni na ogled.
Če bi kdo želel to pot prehoditi priporočam začetek pri samostanu Olimje in nadaljevanje po cesti do "čarovnice" in se vrača nazaj mimo kamnoloma in sledi informacijskim tablam, ki označujejo pot do čokoladnice in samostana.
Kozjanski park pa,če se loti projekta in ga promovira naj poskrbi da bo pot vzdrževana!mrk pogled
Komentarji:
mojčman8. 08. 2015 10:06:12
Včasih sem bila domačinka skoraj soseda pod Gradiščem približno 30min.peš.nasmehPred kratkim sem ga tudi jaz obiskala s prijateljiconasmeh.Res lepo obnovljeno vredno ogleda. velik nasmeh
mojčman22. 10. 2013 20:33:20
@Flora1
Živio! Lepe "fotke". Sem enakega mišljenja kot ti. Še naprej veliko lepih trenutkov v gorah.
mojčman8. 09. 2013 18:18:30
Flora1 Šoda,da nismo mogli na tisto zadnjo četrtino skupaj nasmehnasmeh
mojčman8. 09. 2013 18:14:51
Flora1 Hvala! Čestitke tudi tebi! Se mi je zdelo po tvojem objavljenem prispevku,da smo se srečali. Tudi drugače preberem tvoje objave tukaj gor. Ja mi smo potrebovali malo več časa saj smo prišli v Vrata že čisto v temi.
SunBurned Hvala enako!
mojčman8. 09. 2013 15:00:37
No drugi poskus na Škrlatico je tudi meni s sinom uspel.( SunBurned smo se srečal-si se spodaj pogovarjal)Čeprav sem že skoraj obupala,da ne bi šla gor me je ena gospa motivirala,da sem se vendarle odločila osvojit Škrlatico in ni mi bilo žal. Razmere kot je že opisano zgoraj. Drugače pa za mene navadno planinko težji vzpon kot na Triglav.
SVK se mi zdi priporočljiv vsaj za tiste,ki gredo prvič in niso "sigurni" čeprav ni veliko zajl vsaj za boljši občutek.Jaz ga sicer nisem imela.Imelo ga pa je kar precej tudi tujci.Čas pa v mejah normale čisto tako kot je opisan.Splačalo se je saj je bilo veliko spodbude tudi od ostalih "osvojalcev" Škrlatice.Zelo vesela,da mi je uspelo.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki