Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasuj
Baer / Zadnja sporočila

Baer - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Baer15. 04. 2020 05:35:22
Hvala za odgovore. Sicer nisem vprašal kako, temveč kje nasmeh Nisem dovolj prepričan vase, da bi se sam polotil tega popravila.
Baer14. 04. 2020 20:47:17
Pozdravljeni,
pri mojih res že 15 let starih Alpina Peak mi je pri levem čevlju spredaj odstopil podplat.
A mi kdo ve svtovati kje bi se to dalo popraviti. Predvsem pa, ali se pri tako starih čevljih to sploh splača popravljati.
Baer4. 02. 2014 01:29:08
Letos sem si kupil Fitwell Plutone. Nostalgično sem hotel usnjene šivane gojzarje. Kupil sem jih v trgovini EVT v Idriji. Imam št. tam nekje 43 tako da gojzarje kupujem od 44 navzgor. Iz Italije so samo zame naročili št. 44, 44,5 in 45, da sem lahko vse pomeril in se v končni fazi odločil za 44,5. Res je široko kopito, čeprav za moje široke noge (v Alpina Peak imam noge čisto mravljinčaste od stisnjenosti) komajda dovolj. Sicer pa so čevlji super, čeprav v primerjavi s sodobno narejenimi morda nekoliko togi, sicer sedaj, ko so že dodobra uhojeni niti ne več toliko. Premočili niso!!!!, kljub več uram gazenja, sem pa usnje na skalah in meliščih že fino zgulil, tako da so precej svetlejši kot ob nakupu nasmeh Vsekakor lahko Fitwell samo priporočim - in trgovino EVT tudi!
Baer22. 04. 2013 22:43:51
Ena možnost bi bili Alpina Peak. Sam jih imam za težje in zimske ture. Super čevlji, ampak imam dokaj široko nogo in so mi preozki, tako da imam po dolgih turah povsem mravljinčaste noge. Sicer pa ima Scarpa baje zelo ozko kopito.
Baer22. 04. 2013 08:46:50
Očitno se moram zagovarjat, zakaj so mi gojzarji razpadli šele po 5 letih. Te McKinley čevlje sem uporabljal le za lažje ture, pa za gobe nabirat ipd. Skal sploh nikoli niso videli, sneg pa tudi le na res lahkih turah. Problem je, da so razpadli znotraj!!! in to popolnoma, medtem ko so bili zunaj (razan odstopljene gume) povsem ok, podplat pa sploh. Veh drugi gojzarji, ki sem jih do sedaj proč vrgel, sem jih vrgel proč predvsem zato, ker je bil podplat zlizan, ne zato ker bi razpadli.
Baer19. 04. 2013 14:34:44
Imel sem gojzarje McKinley. Zunaj so bili povsem usnjeni in sem jih mazal s tjulnjevo mastjo - že kmalu po začetku mazanja mi je po zaščitna guma spredaj začela odstopati, pa tudi podplat, ki je bil prileplejn, je ob strani začel odstopati. Tako da to, da mast topi lepilo, očitno povsem drži.

Je pa res, da so se čevlji izkazali za zelo nekakovostne, saj so mi znotraj povsem razpadli in sem jih lahko že po 5 letih proč vrgel.
Baer12. 02. 2013 12:49:08
Klasični gojzarji. Pozdravljeni,

sam bi pa rad en nasvet v zvezi s klasičnimi gojzarji. Kupujem namreč gojzarje, kakršne imam v spominu, da so jih izdelovali pred 30 leti (povsem usnjeni, šivani...). Na internetu sem odkril da take delajo firme Fitwell, Meindl, Steinkogler, Hanwag - sploh zadnje tri imajo kar precejšnjo ceno.

Našel pa sem stran slovenskega proizvajalca, ki izdeluje klasične gojzarje po naročilu. Tukaj je link:
http://www.cevljar.eu/gojzarji/434288-gojzarji-6750.html

Zanima me, kaj vi menite o teh slovenskih gojzarjih, ali naj si jih drznem kupiti, kaj menite, koliko časa bodo zdržali, ali ima morda kdo kakšne izkušnje s tem proizvajalcem in ali je morda že kdo kaj slišal o njem.

Lep pozdrav vsem!
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki