Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
vladika / Zadnja sporočila

vladika - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
vladika21. 11. 2017 19:29:49
Zelo lepo opisano. nasmeh
vladika4. 11. 2017 19:42:40
Pozdravljeni,

ravno za prvi november bil prvič na gori.
Start iz Sv. Jurija ter povratek mimo Rudijevega doma proti izhodišču.
Tura za dve debeli uri s čajem pri domu.
Me je pot prijetno presenetila, ni vedno potrebno v visokogorje, da se nadihaš in razgledaš. Vračal sem se že malo v mraku in ujel sončni zahod ter svečke na pokopališču. Bilo je kar romantično. V bližnji prihodnosti pa še dodam tudi kako sliko. Super je bilo.

Varen korak vsem, Vlado.
vladika13. 08. 2017 14:32:44
Še slike od mojega včerajšnjega potepanja https://goo.gl/photos/fzXeUaqdjfWsAFDE6 .Ubral sem krožno pot iz Ljubelja čez Zelenico na begunjščico in povratek čez Preval po Bornovi poti do Ljubelja. Res lepo speljana pot. Opis poti najdete pa na tej povezavi http://www.hribi.net/izlet/ljubelj_begunjscica_cez_zelenico/11/52/609#diskusije .
Varen korak vsem, Vlado
vladika7. 08. 2017 12:56:22
V soboto bil na Triglavu čez Komar in Dolič. Pot je zelo lepa a tudi naporna za en dan.
Slike so tukaj
Opis poti pa najdete na tej povezavi http://www.hribi.net/izlet/zadnjica_triglav_cez_komar/1/1/2284
Varen korak vsem, Vlado
vladika1. 03. 2017 17:35:42
Pozdravljeni,

me je že nekaj časa mikalo, nekaj je drezalo v meni, daj zbudi se iz zimskega sna, daj pridi...
In se je tudi zgodilo. V soboto 25.2.2017 sem šel spet obiskat Okrešelj, že dolgo več ne štejem katerikrat je bil zdaj, a mislim, da je znova meni ljubši.
Razmere na poti, frišno zapadel sneg, ravno prav hladno in jasno nebo.
Občutkov ne bom opisoval, naj dodam samo, da se sigurno še vrnem.
Pa še nekaj, da delim z vami https://www.youtube.com/watch?v=VzcPNHFCyKE&feature=youtu.be .
Pa varen korak vsem, Vlado
vladika14. 09. 2016 23:28:20
Danes tudi jaz premagal Škrlatico in sicer iz Vrat.
Po moje je pot bolj zahtevna kot na Triglav, časovno pa nekje enako. Za gor in dol sem porabil 11 ur, vmes so bili počitki, malica in slikanje, dalo bi se komot skrajšati za kako uro, glede na to, da sem že starejši. Pot je kar strma in vedno hodiš po razritem terenu s kamni in meliščih dokler ne vstopiš v plezalni del. Na začetku je plezalni del varovan s klini, skobami in zajlami, res tam kjer je potrebno, drugi plezalni del pa plezaš ob markacijah, zajle so z mojega vidika nepotrebne, je pa potrebna pazljivost kot vedno. Slike, ki so čisto zgoraj v opisu nekatere res malo zavajajo in sem šel kar s strahom na to pot. No izkazalo se je, da je varovano tam kjer je potrebno, previdnost je pa tako potrebna na vsakem koraku. Upam. da z napisanim komu pomagam k obisku te gore, katera si res zasluži ime kraljica Škrlatica.
Glejte samo, da startate dovolj zgodaj in ne pozabite na dovolj vode ker sonce res pripeka že od jutra.
Tura je za moje pojme naporna vendar nepozabna.

Pozdrav vsem, Vlado
vladika5. 08. 2016 00:58:05
Zakaj ne čez Voje, jaz še včasih podaljšam čez Uskovnico, ali pa nazaj iz Planike proti Doliču in kjer je tabla za 7J v dolino in se proti Vodniku spet malo vzpnem, pač kombiniram ko sem seveda sam. Drugače pa grem zdaj ker je za prijateljico res prvič najverjetneje s Pokljuke (ali s Krme ali s Kota, jutri točno dorečemo), bo pa padla tura čez 7J bolj v jesenskem času ko bo vse v barvah.
vladika4. 08. 2016 03:06:58
@Kenzu
Tudi jaz imam namen ta vikend obiskati Triglav s prijateljico (prijateljica gre tudi prvič na Triglav). Vendar jaz razmišljam da startama v Stari Fužini mimo korit Mostnice, čez Velo polje (upam, da sem prav napisal) do Vodnika in Planike na Triglav, spust do Doliča kjer bi prespala. Drugi dan pa od Doliča čez Hribarice in Prehodavce do koče pri Triglavskih jezerih in čez Štapce ter Vogar nazaj proti Stari Fužini. Pot je seveda daljša in tudi drugi dan si že utrujen, vendar je meni ta pot lepša, lahko pa še kaj skombiniraš ker imaš drugi dan tri ure hoje in si pri avtu.
Sam še točno ne vem, če ne bom raje prestavil za kaki teden ker vreme trenutno ni naklonjeno, tako da se bom odločil zadnji čas, želim pa vama lepo in varno pot Vlado
vladika9. 08. 2015 18:01:03
Včeraj 08. avgust šel na Triglav iz doline Kot in se še isti dan vrnil nazaj v dolino Kot. Pot navzgor je potekala brez posebnosti,navzdol pa se je že kazala utrujenost. Na Staničevem domu sem videl g. Janeza Janšo nasmeh, kar se ne zgodi vsak dan. Za celotno turo sem porabil točno 12 ur (od 06:00 do 18:00), 6.5 ur gor in 5.5 ur navzdol s postanki. Torej se da priti na Triglav gor in dol v enem dnevu. Vendar naj vsak vzame v obzir, da to ni mačji kašelj, saj večina ture poteka po rušju in ob pripeki sonca ter si na koncu že dodobra izčrpan, če nisi ravno športnik. Meni je uspelo mežikanje, čeprav nisem več mladenič.

Lep gorski pozdrav vsem, Vlado.
vladika1. 08. 2015 09:28:00
@gornik12
Pred tremi leti sem tudi jaz šel čez Triglavska jezera vendar čez Komno in na Doliču prespal. Drugi dan pa s Triglava do Pokljuke. Samo je problem potem priti nazaj do Bohinja (meni je na srečo ustavil prvi avto in me zapeljal). Pot je res dolga prvi dan, zato štartajte raje čim bolj zgodaj, bi pa morali v desetih urah res biti na Doliču, če boste zmerno hodili.
Lahko pa grete kot sem šel eno leto start v Stari Fužini do Vodnikovega doma in naprej na Triglav, prespite na Planiki ali na Doliču ter naslednji dan preko Hribaric do Koče pri Triglavskih jezerih in levo v hrib proti Vogarju in pridete na izhodišče, tudi zelo lepa tura, sploh na začetku poti korita Mostnice. Na začetku poti greš ob potočku, jaz sem šel čez Uskovnico pač malo sem podaljšal pot.
Naslednji vikend 8. in 9. avgust grem spet gor, še ne vem po kateri potinasmeh.
vladika24. 08. 2014 20:09:05
@jedriličar imaš prav, zemljevid imam pred sabo. Vzpon in spust pa bo iz Planike ker imamo s seboj žensko družbo ,ki je bolj plahe sorte. Drugače pa bomo na poti videli koliko so korajžne naše dekline nasmeh

Hvala in lep pozdrav, Vlado.
vladika24. 08. 2014 18:50:40
Zdravo,

jutri gremo na Triglav iz Pokljuke. Ve kdo za kakšno krožno pot z istim izhodiščem, da se ne bi vračali cel čas po isti poti?

Hvala, Vlado
vladika23. 12. 2013 00:18:36
@Žajtam
Sem vedno mislil, da je Turška gora in žleb ter še ostalim sem pojasnjeval, hvala za pojasnilo. Glede nekaterih mladih in njihovega slovničnega izražanja pa bi tudi lahko izjavil da sem bil na Olimpu nasmeh.
Priznam je bila lepa tura.
vladika18. 12. 2013 19:54:50
@pohodnik38, brat pravi, da je pot bila bolj podobna blejskemu vintgarju (Hudičeva sosteska ali kako se že imenuje?), bomo pa definitivno poskusili tudi čez grmado.
@Kita bil na Turški gori iz Kamniškega sedla ter se vračal čez Turški žleb, vem eni gremo pač v kontra smer nasmeh, saj meni se je tako zdelo.
Če pa mi ne bodo znesle ferate, pa bom toliko bolj hodil v hribe z mojim prijateljem. Hvala vam za že oddane odgovore in veselim se novih.
Pa še ena slikca mojega prijatelja sledi.
vladika17. 12. 2013 18:55:26
Pozdravljeni!

Že kot otrok sem bil navdušen nad gorami in naravo in obiskal nekaj naših vrhov.
Imam vprašanje kam bi se naj podal (seveda naslednje leto) ker nekako so mi k srcu prirasle ferate. Bil sem že v Turškem žlebu me ni bilo strah, iz Kredarice na vrh Triglava tudi brez strahu sem pa čutil spoštovanje do gore, priznam. Torej kje bi naj poizkusil svoje sposobnosti in nadgrajeval z zahtevnostjo plezanja? Sem iz štajerske in nekaj opreme že imam ostalo bom dokupil, zame je varnost na prvem mestu, ne bi rad bil po tv na dnevniku, ko me nekdo rešuje in tvega zaradi mene svoje življenje.
Lahko tudi napišete kje je kakšna soteska kjer hodiš po brveh ob reki in se povzpneš po skobah itd.(brat je bil v Celju v vojski in so nedaleč od tam imeli v neki taki sotesku "urjenje", je rekel, da je nepozabno), vsaj da je malo adrenalinsko. Naj še povem, da sem star nekaj čez 40 let in kondicijsko srednje pripravljen.
Hvala za odgovore.
Vladika
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki