Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj
Janezra / Zadnja sporočila

Janezra - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Janezra 23. 11. 2015 18:57:41
Janez, čestitke tudi z moje strani za prelepe fotke, ki si jih posnel ob tvojih zadnjih obiskih predela Javorce, ki ti veliko pomeni. Vsaj tako je bilo opaziti v sredo, ko smo se na veliko veselje naše štiri članske skupine povsem slučajno srečali pred prihodom do tvojega bivaka.
Upam, da nam bo še kdaj dano, da se ponovno srečamo in skupaj prehodimo preostale tvoje poti, da bomo lahko občudovali tudi vse ostalo okoli njih, kar nam tokrat ni uspelo.
Lp Janez
Janezra 8. 01. 2015 10:11:25
dkrajnc27 !
ta varianta iz Luč je tudi meni zelo všeč, sem jo že več krat prehodil. Od samega začetka na ovinku pred mostom se pot kakšnih 20 minut kar lepo dviga, da se dobro ogreješ. Potem postane pot za nekaj časa položnejša, nakar se pa začne ponovno bolj strm teren. Po kaki uri in pol hoje oz. tam nekje se pride do razcepa, kjer je v levo smer puščica za planino Arta in z nje proti vrhu. Ta pot se manj uporablja, paziti je treba na markacije, ker se sledi v snegu kar hitro izgubijo. Predvidevam, da boš šel po tej smeri iz Luč prvič, za to je priporočljivo, da nadaljuješ kar naprej po poti proti koči na Loki, ki je takrat odaljena še kake pol ure ali malo več, sama pot je bolj uhojena in s tem sledljiva.
Srečno pot in veliko užitkov,sploh z vrha, če bo lepo vreme,

Lp
Janezra 1. 07. 2014 10:17:41
Komentar za fotke in opis od 20.6. ;
sicer malo pozno toda še vedno naj veljajo čestitke za oba Dragota kot avtorja posnetkov. Tura je ta prava, fotke povedo vse.
Spomini na približno pred desetletjem opravljeno pot z Dragotomvo in ostalimi so že malo zbledeli, tako, da je bilo z veseljem pogledat detajle, ki sem jih nekaj skoraj pozabil.

Lp
Janezra 21. 10. 2012 08:19:28
V petek sem kot tretji udeleženec v družbi dragovo in janez 77 prehodil pot na Grintovec preko Dolgih sten. Vsekakor se pridružujem mnenju janez 77, ki priporoča to varianto za pristop na vrh Grintovca. Ko sem pred tem bral opise poti na tem forume, sem predvideval, da nas čakajo težje razmere kot smo jih pa na to dejansko srečali. Markacije na Dolgih stenah so res že precej zbledele, pa kljub temu se je možno orientirat po njih.
Na vrhu Grintovca smo bili do sedaj že po treh variantah, to je četrta. Zahvala za to gre prijatelju dragovo, ki je že kar nekaj časa imel željo, da se podamo po tej smeri.Iskazalo se kako je imel prav s tem predlogom, kakor neštetokrat do sedaj, ko smo se podali na ture po njegovem predlogu. Seveda velja isto za drugega udeleženca Janez 77, ki s svojimi častitljivimi leti za planinca uspešno parira nam nekoliko mlajšim. Upam, da bomo skupaj opravili še čimveč podobnih tur.
Janezra 30. 05. 2012 08:39:26
Tudi jaz se pridružujem zgornjim komentarjem Janeza 77 in dragovo. Resnično se imamo zahvaliti zagnanosti in odločnosti Tonike, ko je 5. maja odkrila neoznačen izhod iz zgornjega dela te poti in povabilu, da sva se na to v povratku s Treh plotov skupaj spustila po obeh delih kjer so nameščene jeklenice.
Za konec bi samo dodal, da me je tokrat presenetilo, ker sta bila dva možica ob poti razmetana. Ob prvem vzponu 5. maja je prvi na samem začetku neoznačene poti potrdil, da smo na pravi poti. Drugega po iztopu iz grape sem pa postavil sam.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki