Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Kiwi / Zadnja sporočila

Kiwi - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Kiwi21. 09. 2012 14:09:48
Prehodci in Prehodavci sta različni stvari, čisto na drugih koncih.
Kiwi14. 08. 2012 14:44:09
Sandra, a si ti Črno jezero zamenjala za jezero pri Planini pri Jezeru, ki pa ni triglavsko? Če greš iz Blata sigurno Črnega jezera ne vidiš. Vsaj po direktni poti ne.
Kiwi1. 07. 2012 20:04:49
Ne, ne, v hribe v Komarčo sva šla nafilat baterije-misija uspela.
Čez Komno so se iztrošilejezik

Mislim, da v pisanju vsak vidi, kdo od naju je žaljiv, kajne?zavijanje z očmi
Sicer pa ja, Komna.....da ne bomo več pisali OTvelik nasmeh
Kiwi1. 07. 2012 19:07:50
Ja, in zakaj se naj opravičjem, ker mi ni všeč? Mi morajo biti vse poti, vsi pristopi, všeč? In zato, ker enega ne maram, ali dveh, sem nergač, brez čuta za naravo, ki jo sovraži? Po kateri logiki? Od kdaj je forum samo za pluse, hvaljenje in nabijanje pohval? Forum je izmenjava mnenj. Moje pisanje ni pod uradnim opisom poti, kjer bi se ga jemalo kot neko splošno sprejemljivo dejstvo, ampak pod trenutne razmere, kjer uporabniki podajajo mnenja o poti. In dokler je moje mnenje napisano vljudno, brez dajanja v nič (kvečjemu sebe s priznanjem o nepripravljenosti), resnično ne vem, zakaj se moram braniti. Morda pa ti ne rini na forum (kot jaz po tvoje rinem v hrib), če tako hitro dobiš tako obsojajoč odnos do mnenja sočloveka, ki pač meni drugače od tebe. Ne hodim po hosti in se derem, kako je to bedno, ne streljam grdih pogledov ljudem ki jih srečam, razlog, zakaj hodim v naravo, pa tebe prav nič ne tiče in imam do tega (in do svojega vtisa) prav tako pravico kot ti, zato me prosim pusti pri miru. In ko smo že pri tem, gozdovi so mi všeč, četudi ni “nič” videti. Zgodilo se je veliko dejavnikov, ki pa se lahko tudi komu drugemu….cilj je bil opozoriti človeka, ki gre tu prvič, naj se psihično pripravi, saj bo nedeljski sprehajalec drugače presenečen nad potjo, ki zna biti naporna in jo je treba vzeti zares.

Ja, napadla si. S tem, da očitno, da ti to smeš, z negativno energijo komentirati mene, jaz pa ne smem napisati slabega mnenja o moji poti. Dvojni standardi? Žal, od tebe ne morem odnesti nič pozitivnega, od poti pa morda še bom, morda ravno tako, kot je predlagala Flora...
Kiwi1. 07. 2012 17:35:54
Šla sva v dolino, ne v breg.
Napisano je iz mojega zornega kota, pozabljam pa, da ima vsak raje kaj drugega, eni vršne skale, razglede, obzorja, drugi mirne gozdove, bujno rastje...saj se ne rabim opravičevati za to kaj je meni všeč, kajne? Različni smo...itak je dopisano, da je kriva predvsem moja neumnost-dehidracija in hitenje. Ne napadaj me v brezveze, napisan je samo vtis MOJE poti.
Kiwi1. 07. 2012 16:06:28
Hvala, Flora1, sva šla pogledati, sicer ob poti nazaj v dolino (gor čez Komarčo, nazaj čez Komno). Res je tako, kot si opisala. Nekako se pa ne strinjam z mnenji, da pot ni težka, midva sva psihično gledano lažje gor prehodila Komarčo, kot pa pot nazaj čez serpentine...pot se groooozno vleče, razgledov nobenih, bognedaj, da greš šteti ovinke, ker ti pobere vso moralo...če bi šla gor po tej poti, bi se verjetno obrnila in šla nazaj. Se moraš kar malo mentalno pripraviti, da te ovinki ne zdelajo. Pa tudi precej strma je za moje pojme.

Potem te pa še 3/4 poti spremlja bobnenje helihopterja v Komarči (te pri srcu stiska, ali gre za vaje ali spet rešujejo kakega reveža), loviš dolino pred sončnim zahodom, pijače več niti kaplje, pa je po lastni neumnosti pokvarjen vtis.
Kiwi28. 06. 2012 17:48:01
Živjo, spet jaz poizvedujem o tej poti, preko Komne.

Kaj je ta čas omenjen pri opisih pravilen?
Čas Savica-Komna= 2h 30 min
Čas Savica-Črno Jezero prek Komne= 2h 45 min

S tem, da je 10 minut pred kočo na Komni odcep za Črno Jezero- glede na zemljevid bi se pričakovalo, da pot med odcepom Črno Jezero (Iz Komne) in samim Črnim jezerom traja dalj kot 25 minut....

Hvala
Kiwi27. 06. 2012 15:48:55
Kakšna je pot po tistih serpentinah proti Komni? Je po sestavi tal kaj podobna tisti na Vogar iz Stare Fužine? Mislim, je to običajna gozdna, prodnata, ali je podobna kot serpentinast del na Vogar-polna večjih kamnov in lukenj?
Hvala in LP
Kiwi27. 06. 2012 15:13:33
Živjo, če kdo ve- koliko minut se hodi od Rjavega jezera do Mlake v Laštah (pustimo to, da je ali presahnjena ali zaledenela), pa potem od te Mlake do Jezera pod Vršacem? Hvala.
Kiwi21. 06. 2012 16:37:13
Isto, tabla pri Aljaž.domu v Vratih ti pove enako informacijo čez Prag 6 ur, kar je čas za povprečno normalnega planinca. Za Koliko pa ti šišaš te kondicijske čase, pa tak sam veš, pa primerjaj, saj to verjetno ni tvoj prvi izlet v gore.
P.s Za sestop v dolini Vrat se najbolj priporoča ravno čez Prag.
Kiwi20. 06. 2012 19:52:53
Verjetno misli nemškega- "Hitlerjevo gnezdo". Jaz grem v soboto tja, ampak z avtobusom, tako da ne bom v pomoč z informacijami.
Kiwi11. 05. 2012 17:37:24
Lepo pozdravljeni,
zanima me, če je kdo seznanjen s snežnimi razmerami in sicer v smeri dolina Vrat- Luknja (do prelaza). Je že popolnoma kopno?
Hvala
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki