Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
SunnyDay / Zadnja sporočila

SunnyDay - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
SunnyDay20. 01. 2020 11:28:23
Če jaz izmerim originalni vložek iz svojega Tibeta, meri ~270 mm, moje stopalo pa ~255 mm eek (meritev doma, ne profi jezik ). VLC vložek, ki je namenjen regulaciji številke, sem morala vzeti ven, pa nikoli ne nosim debelih nogavic in se še vedno počutim ful stabilno cool. Pri sestopu kar pošteno zavežem čevlje (za gor jih ne zavezujem do vrha), da mi ne nabijajo prsti (pa vseeno jih včasih čutim). Jaz bi na tvojem mestu vsekakor vzela večje, sploh ko je noga utrujena in malo oteče, rabiš več prostora, in material se seveda čisto nič ne "umika", sploh pa ne pri prstih.
SunnyDay19. 01. 2020 18:56:37
Zdravo, prosim za nasvet za nakup planinskih čevljev oz. kakšno vašo izkušnjo, da vidim, v čem je težava.

V gorskotekaških čevljih, konkrento imam La sportiva Lycan gtx https://www.sportiva.com/lycan-gtx.html, hodim lahko ure in ure po kakršnemkoli terenu, od visokogorskih tur do pohajkovanja po mestu na potovanju, pa ne čutim nobenih bolečin v podplatih. Imajo super oprijem, so lahki, skratka, obožujem jih. Imam celo dva para. velik nasmeh

Imam tudi Alpinine gojzarje Tibet lady https://www.alpinashop.si/p2-28-1034/tibet-ladyv-63422?utm=ALPINASPORTS_PRODUCT, ki nudijo super oporo gležnju in tudi sicer se v njih načeloma dobro počutim, ampak ... so precej težki, trdi, oprijem je veliko slabši (se pa guma seveda tudi ne obrablja kot pri tekaških).

Bistvo težave je v tem, da me po npr. 10-ih km hoje v gojzarjih začne boleti (pekoča bolečina) v tistem predelu stopala, ki se pregiba, torej tam, kjer se konča stopalni lok in začnejo prsti. Pretrd podplat čevlja ali v čem je problem? Moj partner v enakih čevljih nima nobenih težav. Jaz bi sicer 365/leto hodila v svojih gorskotekaških čevljih velik nasmeh, ampak za sneg in potencialno natikanje derez(ic) res niso jezik, poleg tega sem si ne tako dolgo nazaj uspela zviti gleženj, na srečo nič hujšega, pa vendar bi rada imela tudi čevelj, ki bi mi nudil več opore v gležnju (dvomim, da bo elastični trak dovolj zavijanje z očmi ), a da bi bil hkrati "lahek", z dobrim oprijemom (to mi je res ful pomembno) in primeren tudi za zimo zavijanje z očmi.

Seveda ima vsak svoje izkušnje in favorite med čevlji in znamkami, logično. Vseeno vprašam, če je imel kdo med vami podobno težavo z bolečinami v podplatu in bi bila hvaležna za kako idejo. Najlepša hvala že vnaprej! nasmeh
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki