Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
rok.si / Zadnja sporočila

rok.si - Zadnja sporočila

Začete teme:
rok.si22. 01. 2020 21:13:14
Pozdravljeni,
prijatelju, ki ne zna slovensko, bi za darilo dal kakšno slovensko gorniško knjigo, pa ne vem, koliko je te literature sploh prevedeno v angleščino... Super bi bilo, če bi bila Pot, pa je žal (še) ni, ima kdo kakšen predlog ?

hvala!
Komentarji:
rok.si28. 10. 2021 18:52:11
To nedeljo sva jo s kolegom mahnila na Lanževico in ujela res krasen jesenski dan s čudovitimi razgledi na megleno ter Jadransko morje in Dolomite v daljavi - vsaj mislim da je gre za Dolomite.
Lahko koga, ki se bolj spozna, prosim, da napiše , kateri vrhovi se vidijo v daljavi ?

Več slikic je tule : https://tjagor.blogspot.com/2021/10/lanzevica.html
rok.si10. 10. 2021 10:37:43
V soboto sem pričakoval lep sončen jesenski dan in imel primerno ambiciozne načrte - Na Rinke po plezalni poti, potem pa nadaljevanje čez Tursko goro na Kamniško sedlo. S sabo sem sicer vzel zimsko opremo, a nisem pričakoval kaj več kot par cm južnega snega. Pa sem se motil, že kmalu nad Okrešljem proti Savinjskemu sedlu je bilo pobeljeno, v Mrzlem dolu pa že kar kakih 20,30 snega s predirajočo skorjo, vrhovi zaviti v oblake, hitro se spreminjajoče v vetru. Odločil sem se, da danes za takšno turo ni pravi dan, bom šel na Savinjsko sedlo in na Koroško Babo. Vendar, ko sem prišel na Savinjsko sedlo je bila tam okrog prava Sibirija - mrzel veter, megla, mestoma trd sneg. Pot na Ledinski vrh je bila vse kaj drugega kot poleti, na pol poti sem se odločil nadeti dereze in tudi idejo o Babi sem opustil. Pri spustu s sedla sem srečal še trojico, drugače pa nikogar. Ko sem se približeval Okrešlju pa sem se spomnil, da bi mogoče lahko poiskal pot na Zaspani hribar, ki sem ga že večkrat občudoval s poti. Na telefonu sem poiskal tole temo na hribi.net, jo prebral in se odločil, da grem pogledat. Mahnil sem jo po poti proti Kamniškemu sedlu, po kateri sem prišel do dela, kjer pod steno Turske gore zavije skoraj pravokotno proti Planjavi. Tu sem zavil v desno proti balvanu in malo više naletel tudi na požagano ruševje, ob katerem sem se rahlo spuščal proti vznožju ZH do sedelca pri velikem macesnu. S te strani izgleda kar nepristopno, vendar izkušnje pravijo, da so od blizu stvari lažje izvedljive kot od daleč in tako je tudi bilo, čeprav grebenček ni kar tako - najprej ob vzponu pravokotno iz rušja na skalnati raz, nato pa še vrhnji, pošodrani, del sta mi pošteno nabila pulz. Pri križu občudujem helikopterski razgled na Okrešelj ter se spogledujem s Turni na drugi strani, ki sem jih obiskal na začetku poletja. Takratni turi (Zabrložnica, Turni, Matkovo okno, Okrešelj, Pasje sedlo) bi lahko enkrat dodal še ZH. Počasi in zelo previdno se vrnem po poti vzpona, na Okrešlju spijem kavo in se, zadovoljen, vrnem v dolino.
rok.si4. 10. 2021 21:50:19
Se pridružujem čestitkam, super tura v lepem jesenskem dnevu, zame je definitivno bil najtežji del spust do Latvice, čeprav tudi plezanje do luske ni kar tako.
rok.si2. 09. 2021 17:16:58
Ja, Dovška Baba je. Djimuzl nadaljuj.
rok.si2. 09. 2021 15:51:24
Iz katere gore je tako lep razgled ?
rok.si2. 09. 2021 14:27:08
Spust s Skute proti Malim podom ?
rok.si1. 09. 2021 21:18:46
Čestitke za turo, že posamezna etapa ni kar tako, tri zapovrstjo od zore do mraka pa zaslužijo en velik bravo !
rok.si13. 08. 2021 20:49:02
Prejšnjo soboto je bilo čisto normalno. Niso še pričeli z delom.
rok.si13. 08. 2021 10:06:54
Na izlet bi se prijavil tudi jaz, če je še prostor na avtobusu nasmeh prinesem kaj za posladkat
rok.si9. 08. 2021 22:15:27
Čestitam, Journeyman in Rozka, sta boljša stezosledca kot jaz ! Pa bravo tudi Pastirici za korajžo, ki jo pri kolovratenju v tisti samoti rabiš ! Jaz sem se raje obrnil proti Utam.

Za popravni izpit, ki tudi mene še čaka enkrat, pa raje izberem jesenski čas, ko bodo temperature bolj prijetne. Pred tem pa še kakšne inštrukcije ne bodo škodile nasmeh
rok.si28. 07. 2021 17:09:05
Pozdrav biba še v virtualnem svetu ! Črni hriber je velik in možnosti je veliko, preveč pogumen pa tam gor nisem bil. V opisu je vse bolj preprosto kot na terenu, ki je tam gor zahteven. Ampak, če ne pridem do konca ne prvič ne drugič bom poskusil vnovič in zopet in znova nasmeh Tudi jaz računam, da bo imel geppo kak predlog!
rok.si26. 07. 2021 11:05:53
Ja približno tam (slika 4 moje objave iz 1.7.2018), ampak očitno malo prenizko. Tudi direktno mimo gamsjih jam nisem šel, sem šel malo nižje proti krušljivi grapi. Možnosti tam je veliko, to soboto mi ni bilo dano najti, morda pa kdaj drugič.
rok.si25. 07. 2021 17:06:22
Včerajšnje jutro je bilo planirano za v dvoje poiskati pot čez Črni hriber na travnike in nato direktno na vrh Krofičke. Žal pa se drugi udeleženec ni počutil najbolj olimpijsko, pa sem na pot šel sam. Pa kdaj drugič.
Čez Črni hriber sem že šel pred tremi leti, pa sem na začetku vseeno zamudil vstopno zagruščeno grapo ter se pričel vzpenjati po sosednji, spodaj precej podobni, ki pa se je hitro ožala in spremenila v skok, ki je vodil na strmo travnato ramo. Spustil sem se nazaj in našel tapravo, ki je vodila k že znani skali, kjer se prične potka. Še vedno je takšna, kot jo imam v spominu - skrivnostna, strma, razgledna in ves čas zahteva 100% pozornost. Ko sem prišel v zgornji del poti, kjer se na travnati grapici odcepi "pot" na desno v gozd proti hišici pod Utami, pa mi nadaljevanja navzgor oz. proti levi nikakor ni uspelo najti. Vsaj mislim, da bi se pot morala tam nekje nadaljevati. Preveril sem škrapljaste skale na levi strani, grapico direktno zgoraj, pa se mi nikjer ni zdelo, da vidim kakšne sledi predhodnikov. Pa sem rekel, ah, pa grem do hišice Robanovega pastirja.
Vzpon po krušljivi grapi, nato pa prečenje pod stenami, ruševjem, tu je pot meni praktično nevidna, le tu in tam kakšna požagana veja ruševja potrdi pravo smer. Tu sem kar nekaj časa kolovratil in se pretepal z ruševjem, a na koncu le prišel do izvirčka vode, ki je še kapljala - sem z vejico dopolnil pločevinasti zaključek, da kapljice končajo v koritu in ne pred njim. Hišica še vedno sameva pod stenami, tu je res prav poseben košček sveta. Med skalnimi stolpi sem prišel do Movznika, tam srečal par, ki sem ju videl, ko sta ravno zapuščala krnico s hišico, ko sem jaz prišel vanjo. Sprehodil sem se še do Strelovca in užival v razgledu in miru in vedenju, da bo sedaj samo še sprehod do avta in to je tudi bil, žal spodnji del poti po prašni cesti ampak kaj hočeš. Je bil pa nenavaden pogled na čredico alpak pri eni od prvih kmetij.

Lakoto po Črnem hribru sem zdaj za kar nekaj časa nasitil, me pa še vedno matra nadaljevanje proti vrhu Krofičke. Mi lahko kdo da še kak namig, sliko, kako nadaljevati proti Covnikovim travnikom in kje sem spregledal pravo pot ?
rok.si22. 07. 2021 17:28:15
Cesta v Vrata bo dobila asfalt !
https://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_pogodbe=186152&id_obrazec=400492

Upajmo, da z njim ne bodo prišli tudi glasni motoristi. Privoščim jim doživetja in užitke, je pa zoprno poslušati njihovo tuljenje in grmenje z npr vrhov okrog vršiške ceste.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki