Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
Bgrega / Zadnja sporočila

Bgrega - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Bgrega13. 02. 2012 07:03:06
Popolnoma avtomatske dereze z žico spredaj bodo primerne samo za ustrezne čevlje (kakršne opisuješ) in jih ne boš mogel uporabiti pri npr. letnih čevljih (za zarezo zadaj ).Kar se tiče pritrjevanja na čevlje z zarezo spredaj in zadaj, kakšne velike razlike ni, mogoče so s košaricami spredaj bolj sigurne kar se tiče nehotenega "snemanja".Pri avtomatskih se lahko zgodi, sploh če niso optimalno nastavljene, da se spredaj snamejo, kar je pa lahko tudi neugodno.Torej, če imaš letne čevlje, ki imajo zadaj zarezo, potem bi jaz vzel polavtomatske, ker jih lahko uporabiš tudi poleti.
Srečno
Bgrega9. 02. 2012 07:17:47
Razlika je v teži, obliki in postavitvi drugega para zob.Pri G12 sta postavljena bolj naprej in bolj poševno kar je v pomoč predvsem pri lednem plezanju.Če tega ne boš počel, potem to niti ni pomembno.
Dobiš jih pa tudi tukaj :
http://www.bivak.si/a/c52/137_Dereze-G12
http://www.bivak.si/a/c52/136_Dereze-Air-Tech
Bgrega4. 02. 2012 18:24:24
Verjetno me bodo spet napadli ampak ne morem kaj - danse, se pravi na dan vajinega vzpona, smo v okviru Pokljuškega maratona imeli predstavitve različnih dejavnosti.Vreme je bilo kakršno je bilo, BCA-jev termometer iz kompleta za preizkus snežne odeje je kazal -15,2 stopinje na strelišču ob 12h.Vetra pa žal nismo mogli izmerit, vendar je bil kar močan, po avtomatski postaji sunki do 50 km/h.Vse skupaj znese windchill nekje okrog -30 stopinj na 1300 mnv.
Če se komu zdi pametno vozit 11 letnega otroka v takih razmerah na Viševnik, kjer je bila temperatura še toliko nižja, potem pa nisem več zadosti pameten.
P.S. še to - sam sem imel namen do Zlatih vod naredit snežni prerez in oddat poročilo na ARSO, pa me je nekako minilo in potem nisem rinil gor.Tako da - dajte uporabljat zdravo pamet pri vaših podvigih.Hribi vas bodo počakali.
Srečno, G
Bgrega12. 11. 2011 08:43:31
@rekar - najbrž nimaš psa in ti je vseeno kje hodiš?S psom so pa ture malo drugačne,pa čeprav je vajen hoje po hribih in žal pes ne more/upa povsod.Zato povsem pozdravljam vprašanje,ker je pred leti že bil primer nesreče v gorah,celo smrtne,kjer je bil udeležen tudi pes !
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki