Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Simon73 / Zadnja sporočila

Simon73 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Simon7311. 09. 2017 13:39:48
Planjava, kupi si kraguljček/zvonček, ki ga lahko zapneš okoli noge ali ga nosiš na roki. Baje jih prodajajo v eni večji športni trgovini, ki se začne na črko D...zavijanje z očmi (brez reklame). Sam sem ga dobil za darilo, ker sem veliko na gozdnih potehvelik nasmeh. Kar lepo cinglja in medo ga bo zagotovo slišal. Bolje, da te on sliši, kot da ga ti vidišmežikanje. Pa korajžno naprej.
Simon736. 04. 2015 16:44:24
Danes sem bil prvič na Slavniku. Zjutraj (ob 7.30) sva dva Dolenjca štartala iz Podgorja. Po strmi gor, po položni dol. Veter je že na štartu dal vedeti, da bo na vrhu pokazal, kaj zmore. Glede na to, da kakšne pretirane kilaže nima nobeden izmed naju, sva lahko oba, čisto na vrhu, vsaj deloma začutila, kako se počutijo Peter Prevc in kolegi. Brez težav sva se naslonila na zračno blazinonasmeh. Seveda sva jo po fotografiranju hitro ucvrla v Tumovo kočo na topel čaj in odličen brinovček.
Simon736. 10. 2012 18:48:58
Danes sva z bratom, glede na napoved, da se lahko kasneje okoli vrhov ovijeo oblaki, s parkirišča pod Dolgimi njivami, kamor sva danes prispela prva, štartala malo pred sedmo zjutraj. Megla je ostala v ljubljanski kotlini in nad nama je bilo le jasno nebo. Kmalu je južna pobočja Košute obsijalo tudi soncenasmeh. Odločila sva se, da se Košutnikovega turna lotiva z zahodne smeri, kar se je izkazalo za super potezo, saj sva se kasneje, ko sva po vzhodni poti sestopila do Zgornjih Dolgih njiv, lotila še Tolste Košute. Na poti ni bilo posebnosti, le v spodnji polovici poti je bilo malo več rose na tleh in je bilo potrebno temu prilagoditi korak. Na sami poti sva srečala le peščico planincev, pa še te šele po poldnevu, ko sva se sama že vračala tudi s Tolste Košute. Takrat so se vrhov že začeli lotevati oblaki. Zanimivo pa sta nama izgledala kolesar in kolesarka, ki sta s kolesoma na ramenih, hitela proti vrhu Košutnikovega turna z vzhodne strani, z namenom, da se po zahodni strani z njima spustita v dolino. Morda sta se lotila celo grebena proti zahodu. Upam, da sta se srečno vnila v dolino, tako kot midva. V jeklene konjičke sva se prijetno utrujena usedla okoli trinajste ure in družno ugotovila, da je za nama še en lep gorski potep.
Simon7312. 11. 2011 21:12:20
Danes sva se z bratom še v mraku odpravila po lovski poti s planine Blato proti Krstenici. Za vodnik sva imela opis te poti, ki se nahaja na hribi.net in seveda zemljevid vzhodnih Julijcev. Šlo je vse gladko, le občasno je bila pot precej zametana z listjem (je pač jesen) in s snegom, ki je moral pasti dan ali dva nazaj (malo mokenasmeh). Na Krstenici se je že slutilo sonce, ki je v polnem sijaju poskrbelo za vso lepoto narave šele na planini Jezerce oz. malo nad njo. Tam je bilo ravno toliko pršiča na zmrznjenih tleh, da je bilo, kot bi hodil po preprogi. S planine Jezerce sva krenila proti Jezerskemu prevalu in nato desno na vrh Jezerskega Stoga. Steza je bila vseskozi (pomokana) in občasno rahlo spolzka, saj se je moral senžič že v prejšnjem denevu malo odtajati in ponoči ponovno zmrzniti. Vendar večjih težav, ob prepotrebni pazljivosti, nisva imela vse do vrha. Po grebenu proti vrhu in na samem sedlu je zmerno pihalo (z občasnimi močnejšimi sunki), vendar to ni zmotilo navdušenja nad razgledi. V sami vršni zgradbi Jezerskega Stoga je potrebna še večja pazljivost, kot na ostalih odsekih poti, zaradi rahlo zasnežene steze in občasno poledenelih skal. Z vrha Jezerskega Stoga sva se vrnila do planine Jezerce, kjer sva pod steno Ogradov zavila desno na pot, ki vodi pod Adamom po dolini navzgor. Videla sva dvoje sledi, ki pa niso bile videti današnje (vsaj ene ne). Šele doma sem opazil, da se na eni izmed fotografij pojavlja nekdo na vrhu Eve in da ena sled morda pripada njemuvelik nasmeh. Prav tako kot ena izmed sledi v snegu, sva se tudi midva podala proti Lazovškem prevalu. Pot je bila tu dobro vidna, a vse do malo pred vrhom, neopremljena z markacijami. Tam nekje, stičišče obeh poti sva spregledala, se je najini prehojeni poti priključila markirana pot z Mišeljskega prevala. V zgornjem delu proti prevalu se pot prebija skozi gosto ruševje. Na vrhu pa zopet krasni razgledi, tako na prehojeno pot (Jezerski Stog..), kot na Debeli vrh, Ograde ter greben Voglov. Od tu pa sva se samo še spuščala. Na poti proti planini Laz sva ugledala tudi dva gamsa, ki sta jo urno cvrla po melišču z Ogradov navzdol. Videti je bilo, da nimata težav s kolenivelik nasmeh. S planine Laz sva se, ker sva imela še čas, odpravila proti planini Na Jezeru. Tam sva si še drugič privoščila malico in videla prve tri planince danes, ki so verjetno prišli s planine Dedno polje in brez postanka nadaljevali proti planini Blato. Tja sva se, ko se je sonce že skrilo za bližnji hrib, polna lepih vtisov s pohajkovanja po fužinskih planinah, kmalu za njimi, odpravila tudi midva.
Simon7316. 10. 2011 15:46:54
Včeraj sva bila z bratom na Debeli peči. Štartala sva od hotela Šport in se mimo planine Javornik (Zajavornik?) napotila proti Blejski koči na Lipanci. Tam naju je postregel prijazni oskrbnik in po polurnem postanku ter kratki debati z mlajšim parom, ki je prenočil v koči, sva jo mahnila proti vrhu. Po vpisni knjigi sodeč sva bila včeraj prva na vrhu Debele peči. Pri spustu sva nato srečala še kar lepo število planincev (nekaj deset). Razgledi na celi poti so bili fantastični, snega je bilo za vzorec le v zaplatah, veter pa je občesno malo bolj zapihal, tako kot so napovedali naši vremenoslovci. Če pa še vetra ne bi bilo, bi dan lahko označili za kičastnasmeh.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki