Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
lakkon / Zadnja sporočila

lakkon - Zadnja sporočila

Začete teme:
lakkon25. 02. 2018 22:57:55
Pozdravljeni pohodniki in pohodnice.

Sem zelo vesel, da obstoji hribi.net. Zame in za mnoge verjetno ta glavna pomoč pri pohodništvu, gorništvu, itd. Tu pa mislim predvsem na opciji ''Seznam gora'' in ''Iskanje izletov'' in še za kaj.

Sem pa kar razočaran nad ''Trenutne razmere'' v zimskem času.
Ne nad vsemi info, ampak predvsem na odzive na kakšno povpraševanje po trenutnem stanju za točno določeno goro in tudi za pot na njo. Tega pa povečini ni, je kdaj podano zgrešeno (namerno ali ne?), zelo na kratko oz. preskopo in dostikrat z odgovori, ki se sploh ne tičejo podanega vprašanja. pa zelo malo ažurnih info o razmerah je o konkretnih pohodih, pa čeprav sem prepričan, da se hodi vedno in vsepovsod.

Podobno sem zasledil na več pohodniških facebook skupinah. Lahko se je hvaliti, kje vse se gre. Očitno je mnogo težje še nekomu drugemu pomagati. Zato tudi ne vidim več preveč smisla v teh skupinah in sem se jih ''rešil''.
Verjamem, da ljudje ne spremljamo vedno teh forumov, samo sem pa vseeno razočaran nad slabimi odzivi.
No, sem pa vsaj toliko zadovoljen, da kdaj pa kdaj s pomočjo kratkih opisov in kar nekaj foto le dobim nekaj pomoči.

naj bo varen korak še naprej nasmeh
lakkon4. 01. 2015 22:49:14
je točna ta pot še kar shojena, to je normalno prehodna z derezicami in gamašami?

http://www.hribi.net/izlet/ribnica_na_pohorju_ribniska_koca_pes_pot/4/517/893
Komentarji:
lakkon10. 08. 2019 14:14:50
Razmišljam, da bi brez tam prisotne pomoči žičnice v enem dnevu osvojil Prestreljenik in Visoki Kanin. Plan:

-- parking: B postaja žičnice na Kanin (970m)
-- na Prestreljenik: hribi.net/izlet/b_postaja_prestreljenik_cez_krnico/1/35/592
-- spust in kmalu po novejši ferati do Prestreljeniškega okna
-- naprej na Kanin s priključkom na to pot: http://www.hribi.net/izlet/d_postaja_visoki_kanin_/1/12/182
-- spust, povratek na jug, od koder ni daleč do B postaje: http://www.hribi.net/izlet/gozdec_visoki_kanin_cez_zadnji_dol/1/12/1744

Opisi poti povsod navajajo med priporočeno opremo čelado, pri feratici Prestreljenik – Prestreljeniško okno in pri Gozdec – čez Zadnji dol - Visoki Kanin (jaz bi imel tod spust!) pa tudi komplet za samovarovanje. Verjamem, da gre tudi brez te pomoči in je tu bolj mišljen kot dodatna varnost zaradi številnih pohodnikov, morebitnih proženj kamenja z njihove strani ali od živali. Ne glede na to optimistično razmišljanje, bo bolje, da imam to zaščito s sabo? Nahrbtnik bo namreč kar težak...

Parkirišče B postaja žičnice na Kanin (970m)... predvidevam, da je brezplačno... je zastonj? bom dobil parking za vikend in poleti, če pridem ob 6h ali bo treba že bližje 5. uri?

Je kje na tej moji začrtani poti trenutno kaj težav glede prehodnosti oz. da je kje slabše označeno?

Verjetno bo potrebno imeti s sabo obilo tekočine in ustrezne hrane, po pameti počitki, pa bo. Zaradi dolžine celotnega pohoda bi v primeru kakšnih težav prej zaključil, to je izpustil V.Kanin. To pa s povratkom prek Doma Petra Skalarja. Če pa bi bilo kaj hujšega – kar močno dvomim, pa pač z žičnico. No, na koncu pa bo morda to: Gozdec – dom P.Skalarja – Prestr. Okno – V.Kanin – Gozdec...

Hvala za pomoč in uživajte v gorah!
lakkon9. 08. 2019 08:59:34
Bojan A... hvala za info... verjetno ste oz si tisti gorski tekač, ki je šel tudi na El Teide na Kanarcih, sem glih članek bral...
Red bull... tudi gorski al trail tekač, a ne? sej malo humorja ali sarkazma je vedno dobrodošlo, drugače pa odgovora raje ne komentiram preveč nasmeh
lakkon8. 08. 2019 21:25:19
ker nisem našel prav info za parkiranje na planini Blato, bom kar tu vprašal:
-- v avgustu, najpozneje ob kateri uri sob-ned oz ob podaljšanem vikendu 15-18.8 priporočate prihod, da bi skoraj gotovo moral dobiti prosto za parkiranje?
-- je kaj drugače poleti med tednom (pon-pet) in lahko pridem nekoliko pozneje?
-- septembra in oktobra pa predvidevam, da s parkiranjem ni težav niti za vikende?

hvala za pomoč.

lakkon8. 08. 2019 21:18:02
že blizu 5 let me ni bilo v Dolini Vrata, zato bi rabil par info:
-- grem lahko z osebnim avtomobilom do blizu Aljaževega doma? cena parkiranja?
-- v avgustu, najpozneje ob kateri uri sob-ned oz ob podaljšanem vikendu 15-18.8 priporočate prihod, da bi skoraj gotovo moral dobiti prosto parkirno mesto?
-- koliko pozneje lahko pridem med tednom, pon-pet?
-- septembra in oktobra pa predvidevam, da s parkiranjem ni težav niti za vikende?

hvala za pomoč.
lakkon19. 04. 2019 07:16:24
geppo, hvala za koristne info.
Koliko pa je kaj in če sploh snega za pričakovati? Če ga je, je ta pot iz Robanovega kota ponavadi shojena?
lakkon18. 04. 2019 18:14:59
Pozdravljeni pohodniki in pohodnice!

Glede na ves jutrišnji potencialni prometni kaos in verjetno pomanjkanje časa in spanja sem se odločil, da se raje ognem avtocestam in cestam z zastoji... jasno, z upanjem, da bo tam kamor grem mnogo bolje... torej, zanima me osvojitev Strelovca po tej poti:
http://hribi.net/izlet/robanov_kot_strelovec_/3/490/827
Ker pa rad delam povratke vsaj malo po drugih poteh, me zanima, kako je kaj s temi možnostmi (razvidne na priloženem zemljevidu!)?
a) nazaj do razpotja na grebenu in nekaj časa po poti proti Koči na Klemenči jami, potem pa po na zemljevidu označeni stezici v Robanov kot: ta gre na jug vzhodno od Ute, čez Travnik in blizu Krofičke na vzhod spust v Robanov kot
b) čez Lucjana in Rožni vrh (morda še Mačkova peč, če kaj zanimivega?) do Kneza na označeno pot in po isti spust
c) morda najbolje se vrniti kar po isti poti z rahlimi bližnjicami (vsaj iz Strelovca direkt na Knezovo planino al pa Strelovec-Lucjan in takoj južno na označeno pot?)

Kaj več ne pride v upoštev, saj bo verjetno kar na tesno s časom.

Hvala za pomoč in kak nasvet in naj bo varen korak!
lakkon20. 03. 2019 20:41:37
lahko kdo poda bolj konkretne odgovore na moja podana vprašanja? hvala.
lakkon19. 03. 2019 19:54:43
Pozdravljeni.

V kratkem morda naredim tole turo: Stara Fužina – Hudičev most – Studor – Hudičev most – Korita Mostnice – Koča na Vojah – Okrepčevalnica Slap Voje – Slap Mostnice – povratek do Koče po drugi cesti, vzhodno od Mostnice – morda po cesti do izhodišča

Se na tistem ta velikem parkirišču SZ od Stare Fužine ob cesti za Vogar/Blato/Voje trenutno oz. do konca marca res da brezplačno parkirati? Ker sem prebral tole 1,50 EUR/uro (1.4. do 31.10.). Predvidevam, da če trenutno ne greš dlje od tega parkirišča, da ne rabiš plačati uporabnine ceste, ki znaša 10 eur dnevno in se menda plačuje skozi celo leto?

Je bolje opraviti turo skozi korita v nezimskem času oz bolj po suhem, ko je najbrž tudi vse skup bolj varno? Je tam kaj snega in če se da iti čez brez težav? Bližnje spletne kamere kažejo, da je snega vsaj v dolini zgolj za vzorec. Upam, da je tudi v trenutnih razmerah vse skup luštno za videti ali pa vseeno priporočate, da je za tisto pravo doživetje teh korit in doline Voje z okolico bolje počakati na spomlad?
Je kakšno plačilo za obisk korit?

Hvala za pomoč.
lakkon1. 03. 2019 16:23:25
Jaz počnem tudi tako kot tinky in razmišljam podobno kot 5Xum. Včeraj sem na primer pot Jasna - Vitranc - Ciprnik, ki sem jo opravil dopoldne, šel brez da bi jih nataknil gor in dol. Pač sem šel na easy, po pameti po bolj kritičnem. Isto pred leti na Viševnik gor, za dol pa sem jih imel. In govorim o tistih običnih malih Veriga Lesce. Opravile so nalogo zelo dobro. Seveda je lažje ob spustih, ko spoznaš teren že gor. Če ti je cilj, da si hiter ali je tak teren, da presodiš da brez njih res ni varno, jih pač obvezno daš gor. Z ta malimi se pa ne bi odpravil na resne zimske ture.
lakkon26. 02. 2019 20:44:32
http://www.hribi.net/izlet/jasna_ciprnik_mimo_mojcinega_doma/1/709/1269

Zna biti, da grem na ta pohod v četrtek dopoldne, pričetek okoli 7.ure.

Je ta pot v celoti spodobno shojena, prehodna brez večjih težav? So kakšni odseki, kjer je potrebno biti ekstra pazljiv? Tu mislim na v zgornjem opisu med fotografijami videnimi prečenji, izpostavljene dele, bolj strme dele, del poti z zajlami in dostop na sam vrh.
Verjetno bodo potrebne vsaj derezice (gamaše?) in akcija? Gre brez cepina?
lakkon22. 02. 2019 21:16:40
FRANC60,
hvala za te info. Ker sem kar oddaljen od teh koncev in ker sta ta dva vrhova blizu, bo verjetno kar najbolje, da počakam do pomladi ali do nezimskih lažjih razmer za obe točki. Pa morda takrat še kaj bližnjega višjega osvojim.
lakkon22. 02. 2019 08:32:14
Lahko bi šel marsikam, a ker grem bolj poredko, si raje izberem neke še neosvojene vrhove, tokrat pač zaradi časovnih omejitev ne ravno tiste višje. Borovje in Planica sta mi trenutno glih prav kot luštna razglednika. Hodil bi v soboto nekje med 11. in 15. uro, ko je napovedano sicer jasno, a bolj mrzlo kot pretekle dni.

Ker bi kar od daleč prišel v te konce, me zanima par info:

Je cesta do izhodišča Brinje na cca 1.050m OK in brez snega, ledu?
Koliko je oz. zna biti snega/ledu na pohodu http://hribi.net/izlet/brinje_planica_cez_borovje/11/554/3393
na bolj kritičnih odsekih?

Brez teh info bo bolje, da se ne odpravim daleč od doma. Če že niste bili tam, ste bili morda kje blizu na tej nadmorski višini. Ali pa se vidi iz doline ali iz bližnjih gora, hribov, od kje so zimske razmere.

Hvala za pomoč.
lakkon20. 02. 2019 21:49:49
Kaj bolj nevarnih, težje prehodnih odsekov na tej poti, še posebej med vzponom do Borovja? Ali bo bolje do sedla med obema in od tu do obeh?

http://hribi.net/izlet/brinje_planica_cez_borovje/11/554/3393

lakkon18. 02. 2019 12:34:24
Me je zamikalo iti po daljšem času v te konce, pa sem si omislil nek spodoben, če ne celo najboljši vrh z razgledom. Zato me zanimajo čim bolj nove info o točno določenih pristopih in spustih s Poldanovca.

Rad bi pričel v Gorenji Trebuši ter skozi Poldanovško grapo osvojil vrh.
Nekje sem zasledil, da naj bi bila pot skozi Poldanovško grapo dovolj dobro označena (na priloženem zemljevidu iz pespoti.si ni), da se ne da zgrešiti. Je temu res tako? Je v kolikor toliko spodobnem stanju, da ti na koncu občutno ne podaljša celotnega pohoda?

Spust pa odvisno od preostalega časa in želja kontra temu opisu http://hribi.net/izlet/dom_na_lazni_poldanovec_/26/545/3172 . Na priloženem zemljevidu: Tu ni označena pot med gorama Stanov Rob in V.Češevnik. Verjetno bo zgolj ta opis zadosti v pomoč? Ker bi se moral vrniti v G.Trebušo, bi najbrž prej zavil desno (Pri Juriju) in se po še naprej z zeleno označenim spustil v dolino. Ta pot je OK in ni glih prevelike možnosti za izgubiti se?

Če ima kdo, pa mi lahko tudi posreduje kak spodoben zemljevid.

Res je, da že nekaj časa ni bilo omembe vredne pošiljke snega. A me vseeno zanima, kako zna biti trenutno in po bolj zimskih razmerah na teh poteh? Morda bolje da grem gor prek (blizu) Lazne in dol čez Poldanovško grapo? Po pravi zimi se morda del poti celo odsvetuje?

Kako je kaj s srečevanji z medvedi v zadnjem času? Upam tudi, da so tam privezani psi ali če temu ni tako, da niso zelo nevarni.

Hvala za pomoč in varen korak kjerkoli že boste!
lakkon7. 02. 2019 09:25:13
Pozdravljeni!

Je trenutno pot
http://hribi.net/izlet/potoki_ajdna_/11/498/843
v kolikor toliko spodobnem stanju ((ne)označenost, podrta drevesa, itd)?

če želim iti iz tega izhodišča (Potoki), na sam vrh pa po plezalni poti, potem najbrž višje ne smem zaviti desno direkt na Ajdno? Predpostavljam, da nadaljujem proti razpotju Na Sušeh (oz. Valvasorjev dom?) in šele od tam ali od nekega razpotja prej na to pot: http://hribi.net/izlet/na_suseh_ajdna_plezalna_pot/11/498/842?

Povratek pa bo po prvotno navedeni lahki direktni poti Ajdna-Potoki.

Hvala za pomoč.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki