Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Hotel Golte / Hotel Golte - Hotel Golte (pot po Golteh)

Hotel Golte - Hotel Golte (pot po Golteh)

Natisni
Izhodišče: Hotel Golte (1410 m)
Širina/Dolžina: 46,3565°N 14,931°E
Ime poti: pot po Golteh
Čas hoje: 2 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 0 m
Višinska razlika po poti: 400 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 31.854
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 42
Število komentarjev: 7
Dostop do izhodišča:
Najprej se zapeljemo v Mozirje, kjer v krožišču zavijemo v smeri "Golte". Cesta nas nato pripelje do naslednjega križišča, kjer se usmerimo rahlo levo ponovno v smeri "Golte". Naprej nas cesta pripelje do križišča enosmerne ceste. Zavijemo desno v vas Žekovec in cesta nas pripelje do spodnje postaje žičnice na Golte. Nato kupimo karto in se z nihalko odpeljemo do hotela Golte.
Opis poti:
Od hotela po nekaj korakih pridemo do smerokazov. Usmerimo se za oznakami "pot po Golteh". Prečimo pašno ograjo in za njo še umetno narejen hudournik. Naprej sledimo kolovozu, ki nas v nekaj korakih pripelje na slabšo gozdno cesto. Cesta zavije rahlo desno in se začne strmeje vzpenjati. Nekoliko višje cesta naredi dolg levi ovinek in nas skozi kratek pas redkega gozda pripelje do razpotja nekoliko pred prečenjem tri-sedežnice. Nadaljujemo naravnost po spodnji poti, ki kmalu za žičnico zavije desno ponovno navzgor(lahko gremo tudi desno, a pri tem preskočimo spomenik in vrh Medvedjaka). Po nekaj deset korakih vzpona nas pot pripelje do spomenika NOB. Nadaljujemo desno in po kratkem vzponu pridemo na razgleden vrh Medvedjak do katerega pripelje tri-sedežnica. Nadaljujemo naprej po poti, ki poteka po razglednem grebenu in se začne spuščati. Že kmalu nas pot pripelje do umetnega jezera pri katerem stoji gostišče Trije ploti.
Naprej se povzpnemo na manjši hribček na vrhu katerega zavijemo levo na brezpotje. Preseneti nas prijetna klopca z lepim razgledom. Naprej nadaljujemo desno navzdol po zelo slabo vidni stezici. Kmalu naletimo na kolovoz, ki nas v spustu pripelje do pastirske koče Stari stani.
Nadaljujemo ostro desno čez pašno ograjo. Po nekaj korakih hoje od pašne ograje pa nas pot po Golteh usmeri levo navzdol na stezico. Stezica nas skozi redek gozd pripelje do drogov elektrike, kjer nadaljujemo po travniku navzgor. Pot nas nato pripelje na travnat kolovoz katerega kmalu zapustimo. Oznake nas usmerijo levo navzgor in pot nas po krajšem vzponu pripelje do klopce pri Jezercih. Naprej se spustimo do jezerca in nadaljujemo rahlo desno. Oznake nas nato usmerijo rahlo levo na pot, ki poteka po manjši jasi sredi gozda. Pot se nato kmalu spremeni v kolovoz, ki nas po krajšem spustu pripelje na razpotje. Nadaljujemo levo po širšem kolovozu, ki nas kmalu pripelje do planine. Na mestu, kjer planina naredi ovinek naletimo na oznake za Mozirsko kočo. Usmerimo se ostro desno navzdol in se rahlo spuščamo pod slabšo cesto po kateri smo hodili. Pred kočo na planini pot zavije levo in se začne spuščati. Naprej se spuščamo po kolovozu do mesta, kjer nas oznake za pot po Golteh usmerijo desno. Po nekaj korakih pridemo do Ledenice. Naprej se pot ponovno priključi kolovozu in nas pripelje do kapelice, ki se nahaja le 100m od Mozirske koče. Pri kapelici zavijemo levo in po krajšem spustu pridemo do koče. Od koče nadaljujemo po cesti (nazaj), ki nas po krajšem vzponu pripelje do Alpskega vrta.
Od Alpskega vrta nadaljujemo po cesti v smeri hotela Golte in žičnice. Od vrta do hotela imamo deset minut hoje po cesti, ki se le rahlo vzpenja.
PS: Celotna pot ni markirana, je pa označena s tablami POT PO GOLTEH. V megli je orientacija poti zelo težavna in jo odsvetujem. Ker je pot krožna nas pripelje do izhodišča.
zemljevid poti - Hotel Golte
Ob poti: Spomenik NOB (1563m), Medvedjak (1573m), Koča na Treh plotih (1530m), Stari Stani (1350m), Jezerca (1500m), Ledenica (1415m), Mozirska koča na Golteh (1356m), Alpski vrt (1380m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Hotel Golte - Hotel Golte1
Hotel Golte - Hotel Golte2
Hotel Golte - Hotel Golte3
Hotel Golte - Hotel Golte4
Hotel Golte - Hotel Golte5
Hotel Golte - Hotel Golte6
Hotel Golte - Hotel Golte7
Hotel Golte - Hotel Golte8
Hotel Golte - Hotel Golte9
Hotel Golte - Hotel Golte10
Hotel Golte - Hotel Golte11
Hotel Golte - Hotel Golte12
Hotel Golte - Hotel Golte13
Hotel Golte - Hotel Golte14
Hotel Golte - Hotel Golte15
Hotel Golte - Hotel Golte16
Hotel Golte - Hotel Golte17
Hotel Golte - Hotel Golte18
Hotel Golte - Hotel Golte19
Hotel Golte - Hotel Golte20
Hotel Golte - Hotel Golte21
Hotel Golte - Hotel Golte22
Hotel Golte - Hotel Golte23
Hotel Golte - Hotel Golte24
Hotel Golte - Hotel Golte25
Hotel Golte - Hotel Golte26
Hotel Golte - Hotel Golte27
Hotel Golte - Hotel Golte28
Hotel Golte - Hotel Golte29
Hotel Golte - Hotel Golte30
Hotel Golte - Hotel Golte31
Hotel Golte - Hotel Golte32
Hotel Golte - Hotel Golte33
Hotel Golte - Hotel Golte34
Hotel Golte - Hotel Golte35
Hotel Golte - Hotel Golte36
Hotel Golte - Hotel Golte37
Hotel Golte - Hotel Golte38
Hotel Golte - Hotel Golte39
Hotel Golte - Hotel Golte40
Hotel Golte - Hotel Golte41
Hotel Golte - Hotel Golte42
Diskusija o izletu Hotel Golte - Hotel Golte (pot po Golteh)
Luciano6712. 09. 2009
Zgleda lepo, se bo treba podati na pot, vendar me malce skrbijo markacije.nasmeh
dicna30. 03. 2011
bila sem že 2x in vsakič uživala v lepi naravi in razgledu. nasmeh
srecko7620. 07. 2012
grem v sredini avgusta tja uživat,če se pa izgubim boste pa že slišal nasmeh
Pohodnica5620. 07. 2012
Lani sem bila, nobene bojazni glede markacij. Dobro je označeno. Če se jaz nisem zgubila, ker sem čisti analfabet glede orientacije, kar naprej iščem sonce in študiram S-J-V-Z, se tudi ti ne boš, verjemi.nasmeh
Lidija Lida10. 09. 2012
Tale vikend sva z možem prehodila Pot po Golteh in ker sva bolj začetnika v pohodništvu moram reči, da je krasna tura. Na Mozirski koči, ki je notri lepo prenovljena naju je pričakal zelo prijazen oskrbnik. Začetniki nasvet za vas, brez skrbi se podajte na pot, ker ni zahtevna in je zelo dobro označena.
seinfeld14. 07. 2013
Danes smo prehodili to pot. Je solidno označena, morda kakšna tabla več v prvi polovici poti ne bi škodila. Močno priporočam družinam, cele poti je za 6,5km, ogromno krav in konjev navajenih ljudi. Moja skoraj osemletnika sta nepopisno uživala.
miamia11. 08. 2014
Zelo lepa, prijetna in nezahtevna tura. Naš 4,5-letnik jo je brez težav zmogel, je pa res, da smo hodili 4 ure (z nami je bil še 1,5-letnik, ki se je večino časa sicer nosil), vmes šli na čaj v koči Trije ploti in na koncu odlično jedli v Mozirski koči. Zgornji opis poti je kar podroben in tudi sama pot je zelo dobro označena, samo gledati je treba smerokaze. Res priporočam!
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki