Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Krške Alpe / Geißeckhütte / Turrach - Geißeckhütte

Turrach - Geißeckhütte

Natisni
Izhodišče: Turrach (1269 m)
Širina/Dolžina: 46,9595°N 13,8824°E
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 395 m
Višinska razlika po poti: 395 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 211
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 22
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Preko MP Ljubelj se zapeljemo v Avstrijo, nato pa sledimo cesti proti Celovcu / Klagenfurt. V Celovcu na vseh križiščih nadaljujemo naravnost, ko pa glavna cesta zavije izrazito v desno, pa jo le malo naprej zapustimo in nadaljujemo levo v smeri proti krajem Dhovše pri Celovcu / Lendorf in Trg na Koroškem / Feldkirchen in Kärnten. Ko prispemo do avtocestnega priključka gremo levo v smeri kraja Trg na Koroškem, ko prispemo do omenjenega kraja pa v nadaljevanju sledimo oznakam za alpski prelaz Turracher Höhe. Po približno 90 km od MP Ljubelj prispemo na omenjeni prelaz, s katerega pa se pričnemo spuščati proti Predlitzu, mi pa se peljemo le do začetka kraja Turrach, kjer se v bližini cestne table, ki označuje pričetek naselja prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
b) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa se po avtocesti peljemo do avtocestnega križišča, od koder nadaljujemo proti Špitalu ob Dravi / Spittal an der Drau ter z vožnjo nadaljujemo po avtocesti A10. Avtocesto A10 hitro zapustimo ter zapeljemo na izvoz za Osojsko jezero / Ossiacher See, na bližnjem krožišču pa izberemo tretji izvoz (če ne bi bilo krožišča bi šli levo) ter se v nadaljevanju peljemo po Millstätter Strasse. Po omenjeni cesti se peljemo do kraja Radenče / Radenthein, kjer zavijemo desno v smeri naselja Bad Kleinkirchheim. V nadaljevanju se peljemo skozi omenjeni kraj, nekaj kilometrov naprej, v naselju Patergassen pa zavijemo levo v smeri alpskega prelaza in smučišča Turracher Höhe. Ko prispemo do omenjenega prelaza sledi še spust do nekaj kilometrov oddaljenega kraja Turrach, kjer se v bližini cestne table, ki označuje pričetek naselja prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
Opis poti:
Z izhodišča se usmerimo na stransko cesto v smeri vrha Eisenhut, kjer gremo sprva mimo nekaj hiš, pred prečenjem potoka pa se naselje Turrach konča. Pot naprej nas vodi po zložni makadamski cesti, po njej pa gremo mimo prijetne klopce, za njo in bližnjo kočo pa s hojo nadaljujemo po gozdni cesti, ki je z zapornico in prometnim znakom zaprta za javni promet. Nekoliko naprej se nam z desne preko lesenega mostu priključi še pot, ki se od glavne ceste odcepi nekoliko višje in vodi do spodnje postaje bližnje žičnice.
Nadaljujemo po cesti, s katere se malo naprej v desno odcepi še ena pot proti spodnji postaji bližnje sedežnice, nekaj minut višje pa zapustimo širšo makadamsko cesto in nadaljujemo rahlo levo na cesto, ki jo že prerašča trava. Z omenjene ceste gremo po nekaj korakih levo na zaraščen kolovoz, na katerega nas usmeri rumen planinski smerokaz. Sledi vzpon po poti, ki jo prerašča visoka trava, vmes prečimo starejši kolovoz in višje še slabšo cesto, nato pa pot preide v gozd, kjer postane razločnejša. Sledi še nekaj minut prečnega vzpona, kjer nas pot vodi mimo mogočne smreke, nato pa mimo wc-ja prispemo do lovske koče Geißeckhütte.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (junij).
zemljevid poti - Geißeckhütte
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Wintertalernock (2 h 45 min), Straßburger Spitz (2 h 30 min), Eisenhut
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Turrach - Geißeckhütte1
Turrach - Geißeckhütte2
Turrach - Geißeckhütte3
Turrach - Geißeckhütte4
Turrach - Geißeckhütte5
Turrach - Geißeckhütte6
Turrach - Geißeckhütte7
Turrach - Geißeckhütte8
Turrach - Geißeckhütte9
Turrach - Geißeckhütte10
Turrach - Geißeckhütte11
Turrach - Geißeckhütte12
Turrach - Geißeckhütte13
Turrach - Geißeckhütte14
Turrach - Geißeckhütte15
Turrach - Geißeckhütte16
Turrach - Geißeckhütte17
Turrach - Geißeckhütte18
Turrach - Geißeckhütte19
Turrach - Geißeckhütte20
Turrach - Geißeckhütte21
Turrach - Geißeckhütte22
Diskusija o izletu Turrach - Geißeckhütte
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki