Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Dom v Gorah / Hrastnik - Dom v Gorah

Hrastnik - Dom v Gorah

Natisni
Izhodišče: Hrastnik (296 m)
Širina/Dolžina: 46,123°N 15,0933°E
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 466 m
Višinska razlika po poti: 490 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Avtor: amyZ
Ogledov: 8.520
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 6
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Do Hrastnika lahko pridemo iz treh smeri.
a) Iz smeri Ljubljane, se peljemo ob reki Savi proti Trbovljam in nato Hrastniku. Pri Hrastniku zavijemo čez most in nato kmalu za mostom desno in parkiramo na parkirišču pred železniško postajo.
b) Če prihajamo iz smeri Zidani Most peljemo po ožji cesti do Hrastnika. Ko zavijemo pod železnico, po nekaj metrih zavijemo strogo desno nazaj na parkirišče pred železniško postajo.
c) Če pa prihajamo iz smeri Celja, Laškega, pa se v Rimskih toplicah usmerimo v smeri Dol pri Hrastniku (desno) in nato mimo Dola pri Hrastniku do Hrastnika. Tam na večjem križišču zavijemo levo proti starim tovarnam in nato zopet levo nekaj sto metrov pred mostom do železniške postaje. Tam parkiramo in nadaljujemo pot za železniško postajo.
Opis poti:
Zadaj za železniško postaje je na škarpi označba za Gore. Med škarpo je nekaj stopnic po katerih gremo navzgor, nato kmalu zagledamo tablo z označbo, da je do Gor uro in pol. Najprej se pot vije med hišami, delček poti tudi po cesti. Na začetku je pot malo bolj strma. Nato pa zavijemo s ceste desno (sledimo markacijam) na travnike. Hodimo po travnikih, na spodnji strani vikendov, nato pa pot zavije v gozd. Pot skozi gozd je le rahlo nagnjena navzgor. Kmalu pa znova pridemo do travnika, med sadovnjak. Pot vodi po travniku navzgor do ceste. Na cesti se orientiramo desno in takoj pridemo do glavne ceste, ki pelje na Gore. Sledimo cesti navzgor med gozdom in nato med hišami. Med hišami nas markacije usmerijo naravnost in nato na kolovoz. Sledimo kolovozu. Po slabi uri hoje pridemo do križišča, kjer se pot vzpne levo v gozd. Sledimo markacijam in poti skozi gozd. Pot tu je na začetku bolj položna, kasneje pa se začne strmo vzpenjati. Iz gozda pridemo na makadamsko cesto, kjer zavijemo desno. Na desni strani kmalu zagledamo tamkajšnjo cerkev, mimo hiše zavijemo levo in že smo pri koči.
zemljevid poti - Dom v Gorah
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Hrastnik - Dom v Gorah1
Hrastnik - Dom v Gorah2
Hrastnik - Dom v Gorah3
Hrastnik - Dom v Gorah4
Hrastnik - Dom v Gorah5
Hrastnik - Dom v Gorah6
Diskusija o izletu Hrastnik - Dom v Gorah
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki