Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Pleše / Izlake - Pleše (čez Vežnico)

Izlake - Pleše (čez Vežnico)

Natisni
Izhodišče: Izlake (270 m)
Širina/Dolžina: 46,1494°N 14,9273°E
Ime poti: čez Vežnico
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 596 m
Višinska razlika po poti: 596 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: Bandzo
Ogledov: 3.205
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 28
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Iz smeri Zagorja ob Savi zavijemo levo takoj za bencinsko črpalko na Izlakah in nato vožnjo nadaljujemo približno 300 m naprej do parkirišča na desni strani (pred ali pa pri Pizzeriji Čebelica).
b) Iz smeri Moravč: Preko Mlinš nadaljujemo vožnjo proti Izlakam, kjer parkiramo pri Pizzeriji Čebelica, ki se nahaja na levi strani ceste ali pa na parkirišču tovarne ETI, ki se nahaja 100 m naprej od Pizzerije.
c) Iz smeri Trojan: Vožnjo s Trojan nadaljujemo preko vasi Orehovica, čez Izlake, kjer se pri odcepu proti Moravčam usmerimo desno in nadaljujemo vožnjo približno 300 m naprej do parkirišča pred Pizzerijo Čebelica ali pa pri njej.
Opis poti:
Pot je nekaj časa podobna že opisani poti Krače-Pleše, vendar s to razliko, da je izhodišče premaknjeno na lokacijo z lažjim parkiranjem in da pot čez Vežnico poteka drugje (pot Krače-Pleše naredi ovinek).
Na parkirišču (bodisi pri piceriji ali pa na parkirišču tovarne ETI) parkiramo in nadaljujemo ob glavni cesti v smeri Mlinš približno 200 m, vse do križišča, kjer nas oznake za Šemnik usmerijo levo. Asfaltirani cesti sledimo naprej v smeri Šemnika. Ko se asfaltirana cesta povzpne, nas na vrhu vzpetine pričaka križišče, ob katerem stoji lesen kažipot proti Sv. Gori. Zavijemo desno in cesti sledimo do skupka hiš, kjer nas markacije usmerijo levo navzgor na makadamsko cesto. Tej cesti sledimo do jase pod Plešami in po tej poti nadaljujemo naravnost navzgor ob jasi. Cesta se zmerno vzpenja, po nekaj časa pa se položi. Tu počasi postanemo pozorni na uhojeno pot, ki se odcepi s ceste levo navzgor. Pri odcepu sicer stoji tabla, ki nas usmeri proti Vežnici. Gozdna pot se zmerno vzpenja ob pobočju in nas po nekaj minutah pripelje iz gozda, kjer stopimo na makadamsko cesto, ki vodi ob ograji proti kmetiji. Tu so ograjeni jeleni in če smo tiho, jih lahko tudi vidimo. Nadaljujemo po cesti navzgor, mimo kmetije vse dokler na zagledamo gozdne ceste, ki pod travnikom na Vežnici zavije ostro levo. Stopimo na to gozdno cesto in ji sledimo proti vrhu Vežnice. Tu se nam prvič odpre razgled na KSA, Menino planino, Golte, ob jasnem vremenu se lepo vidi tudi Triglav. Ko pridemo do vrha Vežnice, prečimo makadamsko cesto in zavijemo na gozdno pot, ki se vzpenja ob makadamski cesti. Lepo vidnim markacijam sledimo naprej navzgor, kjer že po nekaj minutah stopimo na planoto pri vrhu Pleš.
zemljevid poti - Pleše
Ob poti: Medijski grad (320m), Vežnica (750m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Izlake - Pleše1
Izlake - Pleše2
Izlake - Pleše3
Izlake - Pleše4
Izlake - Pleše5
Izlake - Pleše6
Izlake - Pleše7
Izlake - Pleše8
Izlake - Pleše9
Izlake - Pleše10
Izlake - Pleše11
Izlake - Pleše12
Izlake - Pleše13
Izlake - Pleše14
Izlake - Pleše15
Izlake - Pleše16
Izlake - Pleše17
Izlake - Pleše18
Izlake - Pleše19
Izlake - Pleše20
Izlake - Pleše21
Izlake - Pleše22
Izlake - Pleše23
Izlake - Pleše24
Izlake - Pleše25
Izlake - Pleše26
Izlake - Pleše27
Izlake - Pleše28
Diskusija o izletu Izlake - Pleše (čez Vežnico)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki