Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Triglav / Konec ceste na Pokljuki - Triglav (čez Planiko in Mali Triglav)

Konec ceste na Pokljuki - Triglav (čez Planiko in Mali Triglav)

Natisni
Izhodišče: Konec ceste na Pokljuki (1340 m)
Širina/Dolžina: 46,3386°N 13,9045°E
Ime poti: čez Planiko in Mali Triglav
Čas hoje: 6 h
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Višinska razlika: 1524 m
Višinska razlika po poti: 1650 m
Zemljevid: Triglav 1:25.000
Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje
Priporočena oprema (zima): čelada, komplet za samovarovanje, cepin, dereze
Ogledov: 258.821
 11 osebam je objava všeč
Število slik: 109
Število komentarjev: 150
Dostop do izhodišča:
a) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu za Lesce, nato pa sledimo oznakam za Bled in Pokljuko. Naprej se peljemo skozi Gorje in mimo smučišča Zatrnik do Rudnega polja na Pokljuki, kjer je veliko plačljivo parkirišče, v bližini pa tudi vojašnica in strelišče. Od tu nadaljujemo naravnost po makadamski cesti, ki nas nekoliko naprej pripelje do križišča, kjer nadaljujemo desno (levo Uskovnica). Tej cesti nato sledimo do nekdanjega parkirišča Za Ribnico, ki se nahaja na koncu ceste (v bližini so planinske oznake za planino Konjščico).
Po novem je parkiranje na koncu ceste prepovedano, zato parkiramo že na Rudnem polju, kar nam pot podaljša za približno 40 minut, primerneje pa je, da za pot izberemo markirano pot, ki se prične že na Rudnem polju.
b) Iz Železnikov ali Podbrda se zapeljemo v Bohinjsko Bistrico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Bleda. Kmalu za Petrolovo bencinsko črpalko, ki se nahaja le malo za Bohinjsko Bistrico, pa z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Pokljuke in Jereke. V nadaljevanju se cesta najprej strmo vzpne, nato pa se za Koriti postopoma položi in nas pripelje do križišča ob avtobusni postaji, kjer nadaljujemo desno v smeri Pokljuke, Koprivnika in Jereke (naravnost Srednja vas). Takoj za križiščem prispemo v Jereko, mi pa iz križišča pred cerkvijo nadaljujemo naravnost proti Pokljuki (levo Podjelje). Za Jereko se cesta ponovno prične strmeje vzpenjati, višje pa se položi in se nadaljuje ob Mrzlem potoku. Ko se priključimo cesti z Bleda gremo levo ter se zapeljemo do Rudnega polja, kjer je veliko plačljivo parkirišče, v bližini pa tudi vojašnica in strelišče. Od tu nadaljujemo naravnost po makadamski cesti, ki nas nekoliko naprej pripelje do križišča, kjer nadaljujemo desno (levo Uskovnica). Tej cesti nato sledimo do nekdanjega parkirišča Za Ribnico, ki se nahaja na koncu ceste (v bližini so planinske oznake za planino Konjščico).
Po novem je parkiranje na koncu ceste prepovedano, zato parkiramo že na Rudnem polju, kar nam pot podaljša za približno 40 minut, primerneje pa je, da za pot izberemo markirano pot, ki se prične že na Rudnem polju.
Opis poti:
Z nekdanjega parkirišča na koncu ceste nadaljujemo po širokem in sprva vzpenjajočem kolovozu v smeri planine Konjščice. Kolovoz, ki gre takoj v strnjen gozd, se hitro položi in se po nekaj minutah lahkotne hoje spremeni v peš pot, ki se nadaljuje ob levem bregu potoka Ribnica. Ko se pot povsem približa omenjenemu potoku zavije rahlo v desno in se strmeje vzpne. Višje se pot položi in nas iz gozda pripelje na spodnji rob prostrane Konjščice. Tu pot zavije rahlo v levo, preči potoček in nas po nekaj nadaljnjih korakih pripelje do sirarne na planini Konjščica.
Od sirarne nadaljujemo po prijetni poti, ki nas v nekaj minutah rahlega vzpona pripelje na zgornji rob planine. Tu gre pot v pas rušja in grmičevja in se postopoma začne strmeje vzpenjati. V zgornjem delu vzpona proti Jezercam se nam z desne priključi pot z Rudnega polja, mi pa nadaljujemo naravnost po zmerno strmi poti, ki nas v nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do Jezerc, kjer se pot položi in zavije v levo.
Sledi lahkotna hoja do table, ki označuje osrednje območje TNP-ja, nato pa se pot prične zmerno vzpenjati ob hudourniku (sprva studenček). Pot višje preide na desno stran hudournika (gledano iz smeri vzpona) in se nato prečno vzpne do Studorskega prevala.
S prevala, od koder se nam odpre lep pogled na Bohinjsko stran, nadaljujemo naravnost (levo Ablanca, desno Veliki Draški vrh in ostro desno Srenjski preval) po poti, ki se prične spuščati in se po nekaj korakih spusta obrne v desno. Sledi še kratek spust, nato pa se pot nadaljuje v prečenju, sprva pobočij pod Velikim Draškim vrhom in kasneje Toscem. Ko pridemo na neporaščena južna pobočja Tosca bomo prišli do manjšega razpotja, kjer se v desno odcepi nemarkirana pot na Tosc (odcep je označen). Le nekaj korakov naprej, pa se nam z leve skoraj neopazno priključi pot z Uskovnice.
Nadaljujemo naravnost po razgledni poti, ki se prične obračati vse bolj v desno, pri tem pa preide na vse bolj strma pobočja Tosca. Naprej pridemo do umetno izklesane skalne police, preko katere vodi široka in padajočemu kamenju izpostavljena pot (pozor - aktiven podor!). Omenjeno polico prehodimo v rahlem spustu, nato pa pot zavije v levo in se za kratek čas vzpne po nekoliko ožji poti. Naprej se pot položi in preide na manj strma pobočja. Le malo naprej pridemo na označeno razpotje, kjer se nam z leve priključi pot iz doline Voje. Nadaljujemo naravnost v smeri Vodnikovega doma (rahlo levo Velo polje) po zložni poti, s katere se nam kmalu odpre lep pogled na Triglav. Pot naprej se vrne pod pobočja Tosca in nas ob prečenju melišč v nekaj minutah pripelje do Vodnikovega doma na Velem polju.
Od doma nadaljujemo naravnost v smeri Triglava (desno navzgor Bohinjska vratca). Pot naprej se zmerno vzpenja in preči pobočja pod Vernarjem. Že kmalu pa naletimo na prvo jeklenico, ki nam pomaga "premagati" kratko polico. Pot naprej se vzpenja po melišču in nas nato pripelje do strmega skalnega skoka. Dobro zavarovana pot nas po strmih stopnicah pripelje na vrh tega skoka. Sledi nekaj metrov prečenja po strmem pobočju, nato pa nas pot pripelje na prostrana območja v bližini Konjskega sedla, le tega pa dosežemo po krajšem spustu.
S sedla nadaljujemo levo v smeri Planike (naravnost Kredarica in Staničev dom, desno Krma) po razmeroma strmi poti, ki se prečno vzpenja proti zahodu. Višje nas vse bolj razgledna pot pripelje na neizrazit greben, kjer le ta zavije v desno in se prehodno nekoliko položi. Naprej markirana pot po desni strani obide večjo vrtačo, nato pa se začne obračati proti levi. Sledi še približno 10 minut vzpona in pot nas pripelje do doma Planika pod Triglavom.
Od Planike nadaljujemo po desni strani planinskega doma po markirani poti v smeri Triglava (levo Triglav čez Triglavsko škrbino, desno Kredarica). Pot naprej se najprej rahlo spusti, nato pa se postopoma začne vzpenjati. Po nekaj minutah lahkotne hoje, pridemo do kratkega skalnatega dela, kjer se prečno vzpnemo po rahlo izpostavljeni polici. Pot naprej zavije nekoliko v desno in s skalnih pečin preide v gruščnat svet, preko katerega se vzpnemo do vstopa v plezalni del.
Že od daleč vidna markacija nas usmeri v izrazito grapo, skozi katero se s pomočjo jeklenice povzpnemo na lepo razgledno točko. Pot naprej zavije levo, se najprej strmo vzpne, nato pa se nadaljuje po razčlenjenem skalovju. Občasno zelo strma in na vseh težjih mestih tudi dobro varovana pot, pa nas višje pripelje na greben Malega Triglava, kjer se nam z desne priključi nekoliko težavnejša pot s Kredarice.
Nadaljujemo naravnost po grebenski poti, le ta pa nas v nekaj 10 korakih nadaljnje hoje pripelje na vrh Malega Triglava. Z Malega Triglava, od koder se nam odpre lep pogled na vrh in večji del poti, ki je pred nami, se pot rahlo spusti, nato pa nas pripelje na neizrazito sedelce med obema vrhovoma. Pot naprej se ponovno prične vzpenjati, po dobro varovani grebenski poti. Tej zelo razgledni in na posameznih delih tudi zelo strmi poti, nato sledimo vse do vrha Triglava.
Izhodišče - Konjščica 30 minut, Konjščica - Studorski preval 1:30, Studorski preval - Vodnikov dom 1:00, Vodnikov dom - Planika 1:30, Planika - Triglav 1:30.
zemljevid poti - Triglav
Ob poti: Planina Konjščica (1438m), Studorski preval (1892m), Vodnikov dom (1817m), Konjsko sedlo (2020m), Dom Planika pod Triglavom (2401m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Konec ceste na Pokljuki - Triglav1
Konec ceste na Pokljuki - Triglav2
Konec ceste na Pokljuki - Triglav3
Konec ceste na Pokljuki - Triglav4
Konec ceste na Pokljuki - Triglav5
Konec ceste na Pokljuki - Triglav6
Konec ceste na Pokljuki - Triglav7
Konec ceste na Pokljuki - Triglav8
Konec ceste na Pokljuki - Triglav9
Konec ceste na Pokljuki - Triglav10
Konec ceste na Pokljuki - Triglav11
Konec ceste na Pokljuki - Triglav12
Konec ceste na Pokljuki - Triglav13
Konec ceste na Pokljuki - Triglav14
Konec ceste na Pokljuki - Triglav15
Konec ceste na Pokljuki - Triglav16
Konec ceste na Pokljuki - Triglav17
Konec ceste na Pokljuki - Triglav18
Konec ceste na Pokljuki - Triglav19
Konec ceste na Pokljuki - Triglav20
Konec ceste na Pokljuki - Triglav21
Konec ceste na Pokljuki - Triglav22
Konec ceste na Pokljuki - Triglav23
Konec ceste na Pokljuki - Triglav24
Konec ceste na Pokljuki - Triglav25
Konec ceste na Pokljuki - Triglav26
Konec ceste na Pokljuki - Triglav27
Konec ceste na Pokljuki - Triglav28
Konec ceste na Pokljuki - Triglav29
Konec ceste na Pokljuki - Triglav30
Konec ceste na Pokljuki - Triglav31
Konec ceste na Pokljuki - Triglav32
Konec ceste na Pokljuki - Triglav33
Konec ceste na Pokljuki - Triglav34
Konec ceste na Pokljuki - Triglav35
Konec ceste na Pokljuki - Triglav36
Konec ceste na Pokljuki - Triglav37
Konec ceste na Pokljuki - Triglav38
Konec ceste na Pokljuki - Triglav39
Konec ceste na Pokljuki - Triglav40
Konec ceste na Pokljuki - Triglav41
Konec ceste na Pokljuki - Triglav42
Konec ceste na Pokljuki - Triglav43
Konec ceste na Pokljuki - Triglav44
Konec ceste na Pokljuki - Triglav45
Konec ceste na Pokljuki - Triglav46
Konec ceste na Pokljuki - Triglav47
Konec ceste na Pokljuki - Triglav48
Konec ceste na Pokljuki - Triglav49
Konec ceste na Pokljuki - Triglav50
Konec ceste na Pokljuki - Triglav51
Konec ceste na Pokljuki - Triglav52
Konec ceste na Pokljuki - Triglav53
Konec ceste na Pokljuki - Triglav54
Konec ceste na Pokljuki - Triglav55
Konec ceste na Pokljuki - Triglav56
Konec ceste na Pokljuki - Triglav57
Konec ceste na Pokljuki - Triglav58
Konec ceste na Pokljuki - Triglav59
Konec ceste na Pokljuki - Triglav60
Konec ceste na Pokljuki - Triglav61
Konec ceste na Pokljuki - Triglav62
Konec ceste na Pokljuki - Triglav63
Konec ceste na Pokljuki - Triglav64
Konec ceste na Pokljuki - Triglav65
Konec ceste na Pokljuki - Triglav66
Konec ceste na Pokljuki - Triglav67
Konec ceste na Pokljuki - Triglav68
Konec ceste na Pokljuki - Triglav69
Konec ceste na Pokljuki - Triglav70
Konec ceste na Pokljuki - Triglav71
Konec ceste na Pokljuki - Triglav72
Konec ceste na Pokljuki - Triglav73
Konec ceste na Pokljuki - Triglav74
Konec ceste na Pokljuki - Triglav75
Konec ceste na Pokljuki - Triglav76
Konec ceste na Pokljuki - Triglav77
Konec ceste na Pokljuki - Triglav78
Konec ceste na Pokljuki - Triglav79
Konec ceste na Pokljuki - Triglav80
Konec ceste na Pokljuki - Triglav81
Konec ceste na Pokljuki - Triglav82
Konec ceste na Pokljuki - Triglav83
Konec ceste na Pokljuki - Triglav84
Konec ceste na Pokljuki - Triglav85
Konec ceste na Pokljuki - Triglav86
Konec ceste na Pokljuki - Triglav87
Konec ceste na Pokljuki - Triglav88
Konec ceste na Pokljuki - Triglav89
Konec ceste na Pokljuki - Triglav90
Konec ceste na Pokljuki - Triglav91
Konec ceste na Pokljuki - Triglav92
Konec ceste na Pokljuki - Triglav93
Konec ceste na Pokljuki - Triglav94
Konec ceste na Pokljuki - Triglav95
Konec ceste na Pokljuki - Triglav96
Konec ceste na Pokljuki - Triglav97
Konec ceste na Pokljuki - Triglav98
Konec ceste na Pokljuki - Triglav99
Konec ceste na Pokljuki - Triglav100
Konec ceste na Pokljuki - Triglav101
Konec ceste na Pokljuki - Triglav102
Konec ceste na Pokljuki - Triglav103
Konec ceste na Pokljuki - Triglav104
Konec ceste na Pokljuki - Triglav105
Konec ceste na Pokljuki - Triglav106
Konec ceste na Pokljuki - Triglav107
Konec ceste na Pokljuki - Triglav108
Konec ceste na Pokljuki - Triglav109
Diskusija o izletu Konec ceste na Pokljuki - Triglav (čez Planiko in Mali Triglav)
Prikaži starejša sporočila
ljubitelj gora13. 10. 2015
Takarat, ko se odločiš za povratek si najbolj vesel za pametno odločitev.
natalia2315. 10. 2015
To je prava odločitev vito63...,še mnogo priložnosti bo in uspelo ti bo...,čestitke...
ljubitelj gora15. 10. 2015
@jax seveda je vito63 dosegel cilj.
Smetar16. 10. 2015
Cilj je bil vsekakor dosežen - varna vrnitev domov.

Brez obžalovanja in z lahkim srcem verjetno to ni naredil... bo pa sigurno bil naslednjič ko se bo vrnil bistveno boljše pripravljen kot sedaj...

Srečno in varno nasmeh
ms_primoz16. 10. 2015
pametna odločitev. Shark bi zihr nadaljeval :P
loncaruros16. 10. 2015
Čestitam za pametno odločitev...cilj je vedno varni prihod domov
mornar30. 06. 2018
Ali je kdo šeli iz tega konca na Triglav, ali se lahko parkira na koncu ceste,L.P.
Hribovc8231. 08. 2018
V Torek 28.8.2018 smo se podali na Očaka iz Pokljuke.
Šli smo do Vodnikovega doma in nato dom Planika, Mali Triglav, Triglav in sestop proti Kredarici. Pot je fizično kar velik zalogaj za en dan.
Glede na to, da je dva dni prej snežilo je bilo snega zelo malo.
Ga je pa na nekaterih delih, pri sestopu proti Kredarici moraš biti kar previden.
Drugače pa vreme super razgled do morja nasmeh. To je bil moj prvi vspon sigurno pa ne zadnjinasmeh

Še kratek filmček: nasmeh
https://youtu.be/U1UDt1FD6YY
mersudin17. 09. 2019
PERFEKTNA NEDELJA-POKLJUKA-VODNIKOV DOM-PLANIKA-MALI TRIGLAV-TRIGLAV-KREDARICA-Počitek,spanje-drugo jutro povratek v dolino s pesmo...bomo še ponavljali iz drugih smeri...po 17-ih letih sem ponovil,ženi in hčeri prvič in jih je TRIGLAV OSVOJIL....
Gore12318. 09. 2019


Zanima me,če je pot proti Vodnikovem domu pod
pl.Spodnji Tošč še vedno poškodovana in
nevarna za zdrs?
garmont18. 09. 2019
Skrbnik poti odsvetuje pot iz Uskovnice proti planini Spodnji Tosc otrokom in večjim skupinam.
garmont18. 09. 2019
Skrbnik poti odsvetuje pot iz Uskovnice proti planini Spodnji Tosc otrokom in večjim skupinam.
mukica19. 09. 2019
Kljub opozorilom da pot ni v dobrem stanju so avgusta PD peljali velike skupine pohodnikov iz Triglava,za navodila se predstavniki NE zmenijo,
Gore12319. 09. 2019



Hvala za odgovor
Marecar5. 01. 2020
V sredo 1.1.2020 sem šel iz Krme čez Kredarico, včeraj (4.1.2020) pa iz Pokljuke čez Planiko. Zahtevnost je ene ista ... Čez Kredarico je urejen gaz. Čez Planiko pa ni gaza, zanimivo divje ... Je pa zelo dolga pot. Še poleti brez snega je dolga, zdele v 3,5m snega je pa še kar naporna tura za en dan. Edini sem bil čez Planiko. Vsi ostali so šli čez Kredarico. Čez Planiko so bile manjše sledi derez, se pravi da nisem šel edini ta teden čez Planiko ... Novoletno vreme nam je k sreči kar naklonjeno ...
julya5. 01. 2020
Prosim vas: urejena gaz, ni gazi,... gaz je ženskega spola (gaz, gazi, gazi, gaz, gazi, gazjo)! Lp pa brez zamere.
a7a7a7a1012. 05. 2020
Priporočam!nasmeh
NEIC0089. 09. 2020
Ali je še kaj snega od Planike do vrha Triglava?
jbs9. 09. 2020
Ne.
NEIC0089. 09. 2020
Hvala
mmax1318. 09. 2020
Pozdravljeni
15.8.20 smo imeli službeno odpravo na Triglav.Osebno sem v katastrofalni kondichji a sem se odločil da grem.Bilo nas je 20 in da ne bo pomote,izlet je bil vrhunsko organiziran,povabljeni so bili tudi zunanji prijatelji z ogromnimi izkusnjami v gorah za vodenje in varnost.Mesec dni prej sem začel z pripravami in se odpravljal na razne Šmarne gore,Nanos,Polho.grmado,Tolsč...naj omenim,da na šmarno goro ne pridem brez vsaj 8 pauz.No ko smo se odpravili mi je do vzpona na planiko še kar šlo potem pa se je agonija kondicije začela!Na Planiki smo si nadeli varovalne komplete in šli na pot malega triglava.Dva sodelavca sta na Planiki ostala,jaz pa ko sem z muko in z trojnim časom pribrcal na mali Triglav le prišel do odločitve,da grem nazaj,ker bi me z mojim časom verjetno ujela tema.Jaz in še trije smo se obrnili ne da bi videli Aljaža.K sreči se ne bojim višine.O poti nazaj,drugi dan pa povem le to,da je bila 2 uri daljsa in polna trpljenja.Izkušnja je bila fenomenalna,ker me je realnost o sebi udarila v obraz.To sem napisal v svarilo podobnim"hribolazcem"naj debelo razmislijo preden gredo v tak projekt.Triglav zahteva več kot željo po njem.Pozdrav vsem!
mukica18. 09. 2020
mmax13,realno napisano in vse pohvale o samokitiki svojega videnja in doživljanja poti proti Triglavu.Predvidevam da si bil del ekipe Kašče.Moja čelada i n pas sta z njimi romala na Triglav in poznam vašo pot in prigode. B o naslednje leto bolje,več časa za priprave in posledično mnogio več izkušenj.
Majdag18. 09. 2020
mmax13... bravo, malo takih, ki napišejo, da se pač ne da z glavo skozi zid. Za vsako ceno, pa naj bo želja še tako močnanasmeh. Je vse preveč reševanj onemoglih na turah naših vrhov..nasmeh
mosovnik18. 09. 2020
Čestitam za smelo in edino pravo odločitev v danem trenutku in želim,da ti naslednjič uspe in da užiješ občutek zmagoslavja ob pogledih z vrha. Pa srečno, kjer koli že boš.
mmax1318. 09. 2020
Res je mukica,bil sem del odprave Kašće Mrlačnik in hvala za opremo.Odlična izkusnja polna učnih uric!
NT9957. 09. 2021 14:34:07
Vem da je to pogosto vprašanje, ampak zanima me katera pot do Triglava bi bila najlažja. Odpravili bi se ta vikend, smo že osvojili več 2tisočnakov, poskusili smo tudi ferato. Kondicijski smo pripravljeni, ampak zanima me katera pot bi bila tehnično najlažja.
Vlajko7. 09. 2021 15:08:07
Iz Rudnega polja (Konjščice) mimo Vodnikove koče in Doma Planika, nato na Mali Triglav in po grebenu na vrh Triglava. Povratek po isti poti nazaj. Ta pot naj bi bila tehnično najlažji dostop na očaka, recimo, da tudi zame, čeprav sem praviloma po vseh ostalih pristopih na Triglav prišel brez problemov. ;-)

Je pa tudi ta pot za večino planincev kar dolg kondicijski zalogaj, zato predlagam dvodnevni pohod.
modrook1228. 06. 2022 14:22:35
A je na tej poti od Planike do triglava še kaj snega?
cofka28. 06. 2022 18:47:34
Pot je brez snega.
MiaB.6. 07. 2022 11:16:52
Mene zanima, ce je obvezna celada in plezalni varovalni pripomocki za na Triglav (Pokljuka, Planika, Triglav, Kredarica in nazaj). Sprasujem, ker nisem se bila na Triglavu in ker tudi nimam svoje. Planiramo pa sedaj v juliju it. Hvala.
ŠpRo296. 07. 2022 14:45:56
MiaB, a se hecaš? Čelada obvezna. Od Planike in Kredarice, do teh dveh pa če greš s Pokljuke nikjer drugje. Sem že bila priča letenju kamenja, pa če želiš celo glavo, se ni za hecat. Želim ti lep vzpon in še lepši spomin, če greš prvič.
Janez Seliškar7. 07. 2022 07:18:55
Čelada in samovarovalni komplet sta zelo priporočljiva, da ne rečem obvezna. Saj imaš rada samo sebe, a ne!!nasmeh
mirank7. 07. 2022 08:13:47
Časi ko smo tja gor hodili brez vsega so že kar nekaj časa mimo
lepenatka7. 07. 2022 08:29:20
V žametnih pumparicah in štrikanih dokolenkahnasmehnasmehnasmeh
Ampak gužve pa ni bilonasmeh
Janez Seliškar7. 07. 2022 09:32:59
"lepenatka", gužve ni bilo še nikoli, občasno je gneča ali drenj!
lepenatka7. 07. 2022 09:46:24
Sevedanasmeh.
Sem se malo "sprostila"nasmeh
dprapr7. 07. 2022 14:36:21
Tisti, ki na tej poti potrebujejo SVK, še nikakor niso pripravljeni za ta vzpon in delajo samo gnečo. Od lažjega k težjemu, je včasih veljalo. Čelada je pa vsekakor dobrodošla.
orchigu7. 07. 2022 21:31:39
Mia B, celado in SVK si lahko sposodis pri kaksnem planinskem drustvu, mislim, da zdaj tud ene trgovine posojajo. Ce nisi ziher, seveda imej SVK in se ne zmeni za tiste, ki hodijo brez. Se mi je zgodilo, da so se frendici, ki sicer ogromno prehodi in tudi na feratah je domaca, na plezalni na Smarno zacele noge trest. Mene pa je folk fulkrat zafrkaval zarad velikega ruzaka, pol je blo pa na konc zmer "joj, a mas to al pa tist". Pameten je lah vsak, sebe mas pa samo eno nasmeh
Kawasaki22. 07. 2022 14:08:26
Eno vprašanje. Kakšna je pot iz Kredarice do doma planika? Hodi se cca 1h. Ali je zelo izpostavljena, ali lahko pride z lahkoto tudi tisti, ki ga je strah pridit na Triglav oziroma se boji višine...
garmont22. 07. 2022 14:12:19
Na poti je nekaj jeklenic, ni pa pretirano izpostavljena. Bi ti pa priporočal čelado…
kayzelko1. 08. 2022 19:28:56
pozdrav
u opisu puta piše "...... nekdanjega parkirišča Za Ribnico, ki se nahaja na koncu ceste (v bližini so planinske oznake za planino Konjščico). - zabranjeno parkiranje !!!!?...." Gdje je najbolje parkirati da se izbjegne nepotrebno hodanje po cesti........? lp
Tadej5. 08. 2022 07:47:00
Da se izognete hoji po cesti je potem bolje izbrati to pot z izhodiščem na Rudnem polju.
https://www.hribi.net/izlet/rudno_polje_triglav_mimo_doma_planika_in_cez_mali_triglav/1/1/8744
kayzelko5. 08. 2022 12:14:09
Tnam za taj put ali mene je zanimao put preko Planine Konjščica; koliko najviše sa automobilom bi mogao doći, da ne hodamo po cesti ? lp
Janez Seliškar5. 08. 2022 12:31:51
Peljete mimo parkirišča na Rudnem polju, preko poligona za biatlon in po makadamski cesti (na križiščih vedno desno) do konca. Tu parkirate in po planinski poti pridete na Planino Konjščica.
Enka5. 08. 2022 12:44:54
Ja, le da je tam parkiranje zdaj prepovedano.
ŠpRo295. 08. 2022 13:14:11
@Enka, od kdaj pa to?
kayzelko5. 08. 2022 16:02:08
Ima tko da je parkirao na koncu ceste na Pokljuki (put preko Konjščice prema Vodnikovom domu), unatrag 2-3 mjeseca ? Navodno parkiranje zabranjeno ?velik nasmehcool
bumbi5. 08. 2022 19:26:37
Pri odcepu ceste, ki vodi pod planino Konjščica, je prometni znak za prepoved vožnje za motorna vozila, razen za gospodarjenje z gozdovi. V nedeljo je bilo tam parkiranih kakih 30 vozil, dva Belgijca sta spala v avtu.
Enka5. 08. 2022 22:17:42
ŠpRo29 pred dobrim mesecem je že bil znak za prepoved vožnje z motornimi vozili, zadnjič je nekdo tu gor objavljal table, ki stojijo na Rudnem polju in na katerih je jasno označena prepoved parkiranja na tem izhodišču. Jaz sem se takrat, torej pred cca. 1 mesecem, odločila reskirat in sem parkirala brez posledic, oskrbnik s Konjščice mi je tudi dejal, da se v praksi prepoved še ne izvaja, ampak prepoved vsekakor je. Potem se pa pač vsak sam odloči.
ljubitelj gora6. 08. 2022 13:18:54
In redarji imajo prosto pot za kaznovanje. Kakšna je kazen za prepoved vožnje po TNP 500 evrov?
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki