Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj
Novice / Zaprta planinska pot in odsek STKP Zatolmin - Javorca

Zaprta planinska pot in odsek STKP Zatolmin - Javorca

16.03.2024
Zaradi podora je do nadaljnjega zaprta gozdna cesta med vasjo Zatolmin in planino Srednjica oz. Javorco.

Gre za gozdno cesto, po kateri se iz Tolmina pripeljemo do parkirišča pri znani spominski cerkvi na Javorci in ki vodi naprej do planine Polog in izvira Tolminke.

Po trasi ceste potekata planinska pot ter odsek Slovenske turnokolesarske poti. Obe sta do nadaljnjega ZAPRTI!

Obisk Javorce je možen peš ali z gorskim kolesom preko planine Gorenji Pretovč.


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO: Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Vir: https://www.pzs.si/novice.php?pid=16932
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki