Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Slavnika (1028 m), vidi mesto Idrija?
Glasuj
Novice / Snežne razmere 9.5.2022

Snežne razmere 9.5.2022

9.5.2022
Splošna stopnja nevarnosti - ponedeljek, 9. 5. 2022
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: moker sneg
Vzorec nevarnosti: Pomladanska situacija

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je povsod MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je večinoma dobro povezana in stabilna. Nekaj več previdnosti je potrebno v visokogorju, kjer je snega več in se čez dan zmehča. Pod večjo obremenitvijo lahko sprožite kakšen manjši plaz mokrega snega. Na strmih s soncem obsijanih pobočjih pa so možni manjši snežni plazovi mokrega snega. Prav tako so v višjih predelih še zimske razmere. Ob bolj jasnih nočeh sneg pomrzne, zato je predvsem zjutraj nevarnost zdrsa.

Snežne razmere
Snežne razmere v gorah so spomladanske. Razen po najvišjih vrhovih Julijskih Alp, kjer je v senci še kaj slabše preobraženega snega, je sneg večinoma grobo zrnat in uležan. Zjutraj je predvsem v visokogorju tudi trd in pomrznjen.

Predviden razvoj vremena
V naslednjih dneh bo sončno in precej toplo. Ničta izoterma se bo že jutri dvignila nad najvišje vrhove in tako bo ostalo do konca tedna. V popnedeljek in torek bodo še predvsem popoldanske krajevne plohe in kakšna nevihta, potem bo vreme stabilno.

Tendenca snežnih razmer
Snežne razmere se ne bodo kaj dosti spreminjale. Možni bodo manjši plazovi ali osipi južnega snega s strmih, južnih pobočij. Zjutraj bo v visokogorju nevarnost zdrsa. Današnji bilten je zadnji v tej sezoni. Ponovno ga bomo začeli objavljati v začetku zime, po potrebi pa tudi kdaj prej.

Naslednja objava: torek, 15. 11. 2022

Vir: ARSO
     
Copyright © 2006-2022 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki