Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Komnu (1684 m)?
Glasuj
Novice / Snežne razmere 8.3.2021

Snežne razmere 8.3.2021

8.3.2021
Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: ugodne razmere, nov sneg
Vzorec nevarnosti: Pomladanska situacija

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je večinoma MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je večinoma stabilna, ponekod je poledenela, podobno je tudi na grebenih. Zato je nevarno za zdrs.

Snežne razmere
Snežna odeja je večinoma stabilna in trda ali pokrita s skorjo. V petek popoldne in v noči na soboto je zapadlo od 5 do 10 cm snega, ki ga je veter precej spihal, zato so na trdi podlagi ponekod manjše klože. A že v nedeljo se je novi sneg pod vplivom sonca in nekoliko višjih temperatur ojužil in sprijel s podlago, le v senčnih legah je še nekaj malega suhega snega na trdi podlagi. Predvsem na soncu izpostavljenih legah ter po grebenih je snežna odeja poledenela.

Predviden razvoj vremena
Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo šibak veter spremenljive smeri, v vzhodnem delu naših gora pa nekoliko izrazitejši severozahodnik. Ledišče je na nadmorski višini okoli 1400 m. V noči na torek bodo lahko na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah prehodno rahle padavine. Jutri, v torek, bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Nekoliko hladneje bo, ledišče bo na čez dan na nadmorski višini okoli 1100 m. Pihal bo šibak veter južnih smeri. V sredo bo dokaj sončno s kakšno popoldansko snežno ploho. Pihal bo šibak do zmeren severni veter. V četrtek bo večinoma oblačno in nekoliko topleje.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja se bo danes na sončnih legah čez dan ojužila in ponoči pomrznila. Jutri čez dan bo večinoma ostala pomrznjena, v sredo pa se bo na prisojnih pobočjih spet nekoliko ojužila, a ne do višine najvišjih vrhov. V četrtek se bo sneg v sredogorju nekoliko zmehčal, v visokogorju nad okoli 1800 m pa bo ostal trd. Večjih sprememb lavinskih razmer v prihodnjih dneh ne pričakujemo.

Naslednja objava: sreda, 10. 3. 2021

Vir: ARSO
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki