Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

27.3.2020 Snežne razmere 27.3.2020

Nevarnost snežnih plazov je trenutno nad nadmorsko višino okoli 1800 m ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa MAJHNA, 1. stopnje. Snežni plaz lahko sprožite ob večji obremenitvi snežne odeje na mestih z napihanim snegom. Zaradi močnega vzhodnega vetra so ta večinoma nastala na na južnih in zahodnih pobočjih. Danes popoldne se bo ob otoplitvi in postopni razjasnitvi snežna odeja ojužila. Predvsem na mestih z napihanim snegom lahko ob manjši obremenitvi lahko sprožite manjše plazove mokrega snega.
SNEŽNE RAZMERE
V zadnjih dveh dneh je občasno rahlo snežilo. Zapadlo je od 5 do 20 cm suhega snega na večinoma trdo podlago, več snega je padlo v vzhodnih in južnih gorstvih ter hribovjih. Ob sneženju je pihal severovzhodni do jugovzhodni veter. Večina napihanega snega je na južnih in zahodnih straneh grebenov in sedel. Vetru izpostavljene lege so ponekod poledenele, zlasti to velja za grebene.
PREDVIDEN RAZVOJ VREMENA
Danes bo sprva še oblačno in megleno, popoldne pa se bo zlasti v visokogorju jasnilo. Rahlo sneženje bo popoldne ponehalo. Zjutraj in dopoldne bo še pihal bo zmeren do močan vzhodni veter, ki bo popoldne slabel. Temperatura na 1500 m bo okoli -1, na 2500 m pa okoli -4 °C. Jutri bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, proti večeru pa bo zapihal šibak veter severnih smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli 3, na 2500 m pa okoli -4 °C. V nedeljo bo sprva deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan bo oblačnost naraščala. Sredi dneva in popoldne se bodo začele pojavljati plohe. Meja sneženja bo sprva nad 1500 m. V noči na ponedeljek bo snežilo, občutno se bo ohladilo. Vetrovno bo.
TENDENCA SNEŽNIH RAZMER
V soboto in deloma tudi v nedeljo se bodo zaradi občutne otoplitve na osončenih, strmejših pobočjih lahko prožili posamezni plazovi mokrega snega, predvsem na mestih z napihanim snegom. Nad okoli 1800 m bo nevarnost snežnih plazov ostala ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa majhna 1. stopnje. V visokogorju bo še vedno tudi nevarnost zdrsov. V noči na ponedeljek bo predvidoma snežilo, vendar so količine padavin še negotove. Ob morebitni večji količini snega, se bo nevarnost snežnih plazov POVEČALA.

Vir: ARSO


Snežne razmere 27.3.2020 Slika spletne kamere na Soriški planini. Vir: http://www.litostrojska-koca.si Snežne razmere 27.3.2020 Slika spletne kamere pri Domu na Mirni gori. Vir:http://www.mirnagora.si Snežne razmere 27.3.2020 Slika spletne kamere na Kriški gori. Vir: http://www.pd-krize.si/kamera Snežne razmere 27.3.2020 Slika spletne kamere pri Koči Mrzlk. Vir: http://www.vreme-ziri.si
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki