Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Golem vrhu (1787 m)?
Glasuj
Novice / Snežne razmere 16.11.2021

Snežne razmere 16.11.2021

16.11.2021
Splošna stopnja nevarnosti - torek, 16. 11. 2021
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: ugodne razmere
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje.

Snežne razmere
V večinoma suhem vremenu se je snežna odeja počasi preobražala in sesedala, na površini je ponekod nastala skorja. Snega je malo, le v visokogorju, nad okoli 2000 m, je omembe vredna snežna odeja. Nekaj snega pa je predvsem v senci tudi v nižjih legah. Zlasti na prisojnih ter na vetru izpostavljenih legah je sneg tudi poledenel.

Predviden razvoj vremena
V gorah bo danes večinoma oblačno, nekateri vrhovi bodo v oblakih. V višinah doteka toplejši zrak, zato bo višje plast zraka s pozitivno temperaturo. Veter bo šibak in vzhodne do jugovzhodne smeri. Jutri in v četrtek bo prevladovalo oblačno in občasno megleno vreme. Možne bodo občasne rahle padavine, ki pa ne bodo spremenile snežnih razmer. V noči na četrtek se bo spet ohladilo, zapihal bo zmeren veter severnih smeri. Ob koncu tedna bo precej jasno in spet občutno topleje.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja se v naslednjih dneh ne bo kaj dosti spreminjala. Le v plasteh ozračja s pozitivno temperaturo se bo lahko občasno nekoliko ojužila in ob ohladitvi spet pomrznila. Ob koncu tedna se bo na prisojnih pobočjih čez dan ojužila in ponoči pomrznila, krepila se bo skorja. V senčnih legah visokogorja bo sneg ostal večinoma suh. Nevarnost snežnih plazov bo majhna, je pa ponekod nevarnost zdrsa.

Naslednja objava: petek, 19. 11. 2021

Vir: ARSO
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki