Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

14.4.2020 Snežne razmere 14.4.2020

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: ugodne razmere, moker sneg
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je večinoma MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je zmrznjena in stabilna, na njej je do okoli 5 cm novega snega.

Snežne razmere
Ob ohladitvi je sneg zmrznil in je večinoma trd, ponekod poledenel. Na stari, trdi podlagi je do okoli 5 cm novega snega. Ker je sneg večinoma trd, je nevarnost zdrsov.

Predviden razvoj vremena
Danes bo že večinoma suho, popoldne se bo počasi jasnilo. Pihal bo zmeren veter severnih smeri. Temperatura bo pod ničlo. Jutri bo jasno. Dopoldne bo še mrzlo, popoldne se bo o grelo in ledišče se bo dvignilo nad najvišje vrhove. Pihal bo k veter večinoma severnih smeri. V četrtek pretežno jasno in toplo. Zapihal bo jugozahodnik.

Tendenca snežnih razmer
Že jutri se bo popoldne toliko segrelo, da se bo ob sončnem vremenu sneg na osončenih legah ojužil in zmehčal. S strmih pobočij se bodo lahko prožili majhni plaziči mokrega snega, tam boste lahko ob večji obremenitvi snežne odeje sprožili kakšen plaz mokrega snega predvsem na kložah. Podobno stanje bo tudi v četrtek in petek. Snežna odeja bo ponoči pomrznila.

Naslednja objava: petek, 17. 4. 2020

Vir: ARSO


Snežne razmere 14.4.2020 Slika spletne kamere na Črni prsti. Vir: http://s53mv.s5tech.net/ipcam Snežne razmere 14.4.2020 Slika spletne kamere na zelenici. Vir: http://www.zelenica.info Snežne razmere 14.4.2020 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 14.4.2020 Slika spletne kamere pri Domu na Mirni gori. Vir: http://www.mirnagora.si
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki