Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

14.2.2020 Snežne razmere 14.2.2020

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: napihan sneg, ugodne razmere
Vzorec nevarnosti: Pomladanska situacija

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je večinoma MAJHNA, 1. stopnje. Predvsem na južnih pobočjih lahko le izjemoma pod večjo obremenitvijo sprožite manjše kložaste plazove. Možnost je večja sredi dneva in popoldne. Številna pobočja so poledenela, zato je večja NEVARNOST ZDRSOV.

Snežne razmere
Snežna odeja je večinoma trda, ponekod poledenela, le v zatišnih legah visokogorja je nekaj mehkega snega. Napihan sneg je na vseh orientacijah, a ga ni veliko.

Predviden razvoj vremena
Danes bo precej jasno. Ledišče je na nadmorski višini okoli 1800 m. Pihal bo nekoliko okrepljen severni veter. Jutri bo precej jasno, na nebu bo občasno več koprenaste oblačnosti. Pihal bo šibak jugozahodni, v visokogorju pa severozahodni veter. Čez dan se bo na južnih pobočjih zahodnega dela naših gora nabralo nekaj oblakov. Popoldne se bo v višinah precej segrelo, ledišče se bo dvignilo do nadmorske višine okoli 3000 m. V nedeljo bo vreme podobno, jugozahodnik se bo okrepil. Popoldne bo nekoliko več oblačnosti na zahodu, a verjetno bodo vrhovi tam nad oblaki. V ponedeljek bo nekaj sonca še na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah, drugod bo oblačno in ponekod megleno. Popoldne se bodo začele pojavljati manjše padavine v zahodnih in južnih Julijcih ter v predgorju.

Tendenca snežnih razmer
Plazovne razmere se ne bodo kaj dosti spreminjale. V soboto in nedeljo se bo zaradi sonca in toplejše zračne mase snežna odeja na osončenih legah čez dan ojužila in zato nekoliko labilizirala, ponoči pa ponekod pomrznila. Še vedno bo velika NEVARNOST ZDRSOV.

Naslednja objava: ponedeljek, 17. 2. 2020

Vir: ARSO


Snežne razmere 14.2.2020 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 14.2.2020 Slika spletne kamere pri Mojčinem domu na Vitrancu. Vir: http://alpejadran.si Snežne razmere 14.2.2020 Slika spletne kamere na Kokrskem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 14.2.2020 Slika spletne kamere na Gačah. Vir: https://scgace.si
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki