Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili pri Prešernovi koči na Stolu?
Glasuj
Novice / Snežne razmere 14.11.2022

Snežne razmere 14.11.2022

15.11.2022
Splošna stopnja nevarnosti - ponedeljek, 14. 11. 2022
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Zgodnja zima, talni srež

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je povsod MAJHNA, 1. stopnje. Snega je v gorah malo. Predvsem gre za nevarnost zdrsa na strmejših pobočjih ali pa na poličkah, kjer je lahko tudi sneg napihan. V senčnih legah so poledenela mesta.

Snežne razmere
Snežne razmere v gorah so poznojesenske. Snega je malo, do okoli 10 cm. V visokogorju je sneg pomrznjen, tudi poledenel zaradi dnevnega taljenja in nočnega zmrzovanja v preteklih dneh. Strnjene snežne odeje večinoma ni. Ledišče je trenutno na nadmorski višini 2000 m.

Predviden razvoj vremena
V naslednjih dneh bo precej oblačno. Občasno bodo manjše padavine, verjetnejše v zahodi polovici naših gora. V sredo bo ob prehodu hladne fronte povsod deževalo, meja sneženja bo na nadmorski višini med 1600 in 1900 m. Zapadlo bo lahko le nekaj centimetrov snega, saj bo večina padavin južneje. v četrtek bo delno jasno, v petek pa spet oblačno in megleno z občasnimi padavinami, meja sneženja pa se bo predvidoma spustila pod 1500 m nadmorske višine.

Tendenca snežnih razmer
Do petka bo nekaj snega skopnelo, v senčnih legah pa ne bo večjih sprememb, tam bo čez noč sneg pomrznil, zato bodo pogoji zahtevni. V petek pričakujemo nekaj novega snega, a napoved količine padavin je še precej nezanesljiva. morda bo glavnina padavin šele v soboto.

Naslednja objava: petek, 18. 11. 2022

Vir: ARSO
     
Copyright © 2006-2022 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki