Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

10.2.2020 Snežne razmere 10.2.2020

Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: napihan sneg
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1900 m ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa večinoma MAJHNA, 1. stopnje. Predvsem so nevarna južno orientirana pobočja, kjer lahko na mestih z napihanim snegom že pod manjšo obremenitvijo sprožite predvsem manjše kložaste plazove. Na mestih, kjer je novi sneg spihan, je velika NEVARNOST ZDRSOV na poledeneli podlagi.

Snežne razmere
Ob koncu tedna se je nekoliko segrelo, sonce je čez dan ojužilo sneg na prisojnih pobočjih. Krepil se je jugozahodnik. Snežna odeja je večinoma trda in ponekod poledenela, nekaj je še napihanega snega, ki je ponekod mehkejši. Predvsem na južnih in vzhodnih straneh grebenov in sedel so klože.

Predviden razvoj vremena
Danes bo večinoma oblačno in ponekod megleno. Občasno bo v gorah večinoma rahlo snežilo. Pihal bo zelo močan jugozahodnik. jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Pojavljale se bodo manjše, krajevne snežne padavine. Pihal bo zmeren, ponekod občasno močan severozahodnik. V sredo bo malo več sonca, tu in tam bodo še manjše krajevne padavine, v gorah sneg. Pihal bo večinoma šibak veter zahodne do severozahodne smeri.

Tendenca snežnih razmer
Nekoliko hladneje bo. Danes in jutri sonce ne bo imelo večjega vpliva na snežno odejo. Novega snega bo malo. Veter bo še prenašal sneg in naredil nekaj zametov na južnih straneh grebenov in sedel. Plazovne razmere se ne bodo kaj dosti spremenile. V sredo bo sonce čez dan ojužilo sneg na prisojnih pobočjih.

Naslednja objava: četrtek, 13. 2. 2020

Vir: ARSO


Snežne razmere 10.2.2020 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 10.2.2020 Slika spletne kamere na Soriški planini. Vir: http://www.litostrojska-koca.si Snežne razmere 10.2.2020 Slika spletne kamere s pogledom na Raduho. Vir: http://www.slonet.eu/test/grohot.jpg Snežne razmere 10.2.2020 Slika spletne kamere na Uršlji gori. Vir: http://www.s59ehi.net
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki