Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Golici (1835 m)?
Glasuj
Novice / Opozorilo: Sečnja na območju Šumika na Pohorju

Opozorilo: Sečnja na območju Šumika na Pohorju

8.07.2024
Družba Slovenski državni gozdovi, d.o.o. obvešča javnost, da na območju Šumika potekata sečnjo in spravilo dreves. Dela potekajo od ponedeljka do petka med 6. in 16. uro.
Delovišče bo zaradi varnosti na terenu označeno z opozorilnimi znaki in obvestili. Gozdarska dela na območju Šumika na Pohorju bodo predvidoma zaključena do 31. julija 2024. V primeru neugodnih vremenskih razmer se lahko nekoliko podaljšajo.

Vse obiskovalce območja, skozi katerega poteka tudi Slovenska planinska pot (SPP) - odsek med Bajgotom in Klopnim vrhom, prosimo za razumevanje in jih prosimo, da v času sečnje, spravila in odvoza lesa upoštevajo varnostna navodila gozdarjev.

OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO: Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Vir: https://www.pzs.si/novice.php?pid=17183
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki